Hulp nodig?

Ameland is boeiend van begin tot eind...

Bekijk hotels en evenementen op Ameland en foto's van dit natuurrijke eiland! Ameland bestaat uit heide velden, weilanden en bossen waarin je reeën kunt zien lopen! De noordkust van Ameland is een uitgestrekt duingebied met een 27 kilometer lang zandstrand. Het strand van Ameland behoort bij de top 5 mooiste stranden van Nederland.

Aan de oostzijde van het eiland bevindt zich ‘Het Oerd’, een uitgestrekt natuurgebied waar je uren kunt rondlopen en genieten van de natuur. Overal op het eiland voel je de aanwezigheid van de 58 meter hoge gietijzeren vuurtoren te voelen. In de pittoreske dorpjes voel je de sfeer van het verleden. In de verschillende dorpen zijn gezellige restaurants en leuke winkels. Ameland heeft zelfs een golfbaan en een vliegveld!

Het strand van Ameland is maar liefst 27 kilometer lang!

Hotels op Ameland

Evenementen op Ameland

Donderdag 28 februari 2019 - 17:00 - 18:00

Demonstratie Paardenreddingboot Ameland

Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

Vrijdag 15 maart 2019 - zondag 17 maart 2019

Vuurtorentrail Ameland

De vuurtorentrail is een uniek tweedaags Trail evenement voor hardlopers, trailrunners en lange afstand lopers. De lengte van de trails variëert tussen de 12 en 60 km. Ook wordt er een Kids Trail georganiseerd.

Vrijdag 5 april 2019 - zondag 7 april 2019

Klassiekerweekend Ameland

Van5 t/m 7 april wordt op Ameland het Klassiekerweekend georganiseerd. Tijdens dit weekend verwelkomt Ameland 100 klassieke auto's, gebouwd tussen 1940 en 1978.

Ameland
Vrijdag 2 augustus 2019 - zondag 11 augustus 2019

Horizontour

Horizontoer is een varend festival. Een vloot van zeilschepen varen 10 dagen samen met artiesten en festivalgangers langs de 4 grootste waddeneilanden. Op elk eiland zet Horizontoer een prachtig festival neer met zowel muziek, (straat)theater en kunst.

Vrijdag 1 november 2019 - zaterdag 30 november 2019

Kunstmaand Ameland

Tijdens de Kunstmaand wordt Ameland omgetoverd tot één grote expositieruimte. Tijdens dit culturele hoogtepunt laten 125 kunstenaars uit Duitsland, Scandinavië, IJsland en Nederland hun werk zien in kerken, bossen, restaurants en op het strand.

Sluiten
WestCord Hotels logo small

De beste prijs wordt nu voor je opgehaald…