Garderen... vakantiebestemming op de Veluwe

Garderen... vakantiebestemming op de Veluwe

Boek dit arrangement

Kies hotel
,

Garderen... vakantiebestemming op de Veluwe

Garderen, omgeven door bossen, stuifzand en heide, was ooit een boerendorp maar is nu een populaire vakantiebestemming! De 14e-eeuwse toren van de Nederlands Hervormde Kerk en de 19e-eeuwse korenmolen 'De Hoop' torenen hoog boven het dorp uit en dienden vroeger als bakens voor de vissers op de Zuiderzee.

Garderen is een heerlijke plek voor een actieve en ontspannen vakantie. Op de Veluwe vind je grote, aaneengesloten natuurgebieden en bossen zoals Speulderbos en Kootwijkerzand, een zandvlakte waar het lijkt alsof je in de woestijn bent! Ga op zoek naar edelherten, die lopen volop rond in de natuurgebieden. Misschien kom je Hubertus, het beroemde edelhert, wel tegen!

De Veluwe is het op één na grootste natuurgebied van Nederland.

 

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Nederland in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het park biedt uitgestrekte bossen, heidevelden en grasvlaktes die perfect zijn voor wandelingen en fietstochten. Verken de prachtige landschappen en spot wilde dieren zoals herten, wilde zwijnen en vossen in hun natuurlijke habitat. Naast de natuur biedt het park ook tal van culturele attracties, zoals het Kröller-Müller Museum met een unieke collectie Van Gogh-schilderijen en sculpturen. Kom en beleef een onvergetelijke dag in Nationaal Park de Hoge Veluwe!

Activiteiten voor de kinderen

Er is altijd wat te beleven met het gezin in Garderen! Bezoek het Zandsculpturenfestijn, een museum vol prachtige zandsculpturen en winnaar van het “Leukste uitje van Gelderland 2019”. Of daag jezelf uit in het Klimbos Garderen, het veiligste klimbos van Nederland met diverse parcoursen op 25 meter hoogte en funonderdelen. Ontdek het prachtige Speulderbos, ook wel bekend als het bos van de dansende bomen, met grillige vormen die lijken te dansen. Dit is een aanrader voor een heerlijke wandeling met de kinderen in Garderen.

Boek dit arrangement

Kies hotel
,