Spot de 'Big 5'

Op safari in eigen land!

Verrekijker klaar?

Een echte safari, maar dan dicht bij huis! Wist je dat je op de Veluwe onze eigen ‘Big 5’ kunt spotten? Verrekijker mee, en hup de natuur in. Daarna koffie met gebak bij Hotel de Veluwe?

1. Schotse hooglander

Met een gewicht van 800 kilo schoon aan de haak, kun je niet om de Schotse hooglander heen. Wist je dat tot 1849 de meeste Schotse hooglanders zwart van kleur waren, maar dat veranderde door koningin Victoria? Het verhaal gaat namelijk dat zij een bezoekje bracht aan de Schotse hooglanden en haar voorkeur uitsprak voor de rode Schotse hooglander. Ze gaf simpelweg het bevel om meer rode Hooglanders te fokken.

2. Ree

De ree is dan weer het lichtste dier van de Big 5 op de Veluwe, maar aan charme geen gebrek. Dit sierlijke dier heeft doorgaans een zandgele tot roodbruine zomervacht, die in de herfst wat langer wordt en dan verkleurt tot grijsbruin. Bijzonder weetje; de ree heeft een zogenaamde verlengde draagtijd. Na de bevruchting in de bronstijd (juli / augustus), ligt de ontwikkeling van het embryo stil tot in december. Daarna begint het embryo te groeien en komt het kalf eind mei, begin juni ter wereld.

De perfecte uitvalsbasis

WestCord Hotel de Veluwe is prachtig gelegen te midden van de Veluwse bossen in het dorp Garderen. De Veluwe biedt verschillende wandel- en fietstochten door de rustgevende en ongerepte natuur. Na een dagje dieren spotten kun je hier heerlijk neerploffen voor een bakje koffie met gebak, of maak gebruik van de uitgebreide wellness faciliteiten.

Ontdek Hotel de Veluwe

3. Edelhert

Het edelhert; de koning van de Veluwe. Wanneer je het imposante uiterlijk van een volwassen mannetje ziet, begrijp je die titel meteen. Op de Veluwe leven zo’n 200 edelherten, de mannetjes leven het grootste deel van het jaar apart van de vrouwtjes (hindes) in een roedel. De hindes nemen in hun roedel de kalveren mee.

4. Vos

De vos is een schemer- en nachtdier, daarom moet je enigszins geluk hebben om het sluwe dier te spotten. Dit markante dier behoort tot de familie der hondachtigen en is een roofdier. Toch de vos afvinken van je Big 5 spotlijst? De meeste kans om er eentje te zien is tussen mei en juli. Maar heb geduld, het is een schuw dier en gaat bijna altijd alleen in het donker op pad.

5. Wild zwijn

Is er voedsel in de buurt, dan zijn de wilde zwijnen nooit ver weg. Echter het is beslist niet makkelijk om dit dier te spotten op de Veluwe. Wanneer ze onraad bespeuren, zijn de voorouders van onze ‘gewone’ varkens zo weer gevlogen. Daarnaast is de populatie relatief klein; op Nationaal Park de Hoge Veluwe leven er ‘slechts’ een stuk of vijftig.

Boek direct

Alle hotels
,