Muziek, cultuur en spektakel!

Muzikaal bootwateren Ameland

Op 15 juni 2019 verandert Hollum in een podium voor de leukste dweilorkesten en (shanty)koren uit alle delen van het land. Met meer dan 500 artiesten verspreid door het dorp is het een groots feest met optredens, straattheater en andere activiteiten.

Het muzikale festival wordt afgetrapt door een demonstratie van de paardenreddingsboot om 10 uur ’s ochtends. Hier komt ook de naam ‘bootwateren’ vandaan. Dit heeft zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd destijds gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij.

Na de demonstratie barst het feest los! De artiesten staan over verschillende podia verdeeld door het dorp, dus loop gerust een rondje en kijk je ogen uit. Ook voor de kids is er van alles te doen, zoals schminken of lekker springen op het springkussen. Voor wie ’s avonds nog even door wil feesten kun je door naar De Griffel, waar van 19:00 tot 02:00 gefeest kan worden tot in de vroege uurtjes! Kijk voor het volledige programma op de site.