Hulp nodig?

Paarden Coaching op Vlieland

De ultieme teambuilding

Paarden zijn kuddedieren en afhankelijk van de kudde om te overleven. Hierdoor heeft elk paard zijn eigen plaats en rol binnen de kudde. Paarden werken samen en zijn in continu contact via non-verbale communicatie met de overige leden van de kudde om de veiligheid van alle paarden te waarborgen.
Zet een paard bij een groep mensen en het zal exact hetzelfde gedrag vertonen. De groep mensen is op dat moment de kudde. Het paard wil graag samenwerken en scant hiervoor de onderlinge verhoudingen, de communicatie en in welke mate er verbinding is. Hierdoor kan het paard met zijn gedrag feilloos en zonder oordeel blootleggen waar de kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen van het team op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, samenwerking, rolverdeling en leiderschap.

Teamtrainingen gaan over

  • vertrouwen
  • samenwerken (samen doelen bepalen)
  • communicatie
  • handelen als een geheel
  • contact maken, hebben en houden
  • verwachtingen (uiten)
  • krachtig weten wat je wilt als team, dit uitdragen en ergens samen voor gaan, hoe voelt dat? (h)erkennen van de talenten van de individuele teamleden en hier optimaal gebruik van maken

Tijdens een voorgesprek bepalen we samen waar de vragen liggen of welke doelstellingen we aan de teamtraining koppelen. Hierop stemmen wij de inhoud, de (typen) oefeningen en de tijdsduur van de teamtraining af en sturen wij je een offerte op maat.
Wij starten de teamsessies altijd met een korte introductie over paarden, hun gedrag en hoe zij communiceren. Het belangrijkste is echter het oefenen; samen bezig zijn en met een paard ‘de bak in’; kijken wat er werkelijk gebeurt. Wij kiezen bewust voor deze vorm van ervaringsleren omdat dit verreweg het meeste en diepste indruk maakt en de kortste (en leukste!) weg is naar helderheid en verbetering. Inzichten die zijn verkregen door de spiegel die het paard voorhoudt zijn zeer krachtig.
Tussendoor en na afloop is er voldoende tijd voor reflectie en evaluatie.

De teamtrainingen zijn ook erg geschikt als onderdeel van een teamuitje, teamdag of bijvoorbeeld als kickoff van een verandertraject of een nieuw jaar. Op een leuke en leerzame manier ga je samen uitproberen en ontdekken hoe hecht je bent, wie welke rol heeft en of alle teamleden een (hun!) plek innemen.

Impressies paardencoaching op Vlieland

Sluiten
WestCord Hotels logo small

De beste prijs wordt nu voor je opgehaald…