Welkom bij Hotel Noordsee

Geachte gast,

Wat fijn dat u binnenkort naar Ameland komt voor een verblijf in WestCord Hotel Noordsee. Wij danken u heel hartelijk voor uw reservering in ons hotel en willen u hierbij graag nader informeren.

De wereld is de afgelopen weken drastisch veranderd. Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus en de daarmee gepaard gaande overheidsmaatregelen is onze bewegingsvrijheid veranderd. In het hotel volgen wij voor uw veiligheid en dat van onze medewerkers de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Dit heeft geleid tot meerdere maatregelen binnen ons hotel, waardoor uw verblijf er enigszins anders uit zal zien dan u in het verleden van ons gewend bent. Ondanks alle aanpassingen kunt u nog steeds rekenen op onze gastvrijheid en hartelijkheid en zullen wij er alles aan doen om u optimaal van uw verblijf te laten genieten.

Wij vragen u rekening te houden met het volgende:

 • Verblijf in hotelkamers

  In de lijn van de overheidsrichtlijnen is het alleen mogelijk individueel, als stel of als samenwonend gezin bij ons te verblijven in de hotelkamers.

 • Besmetting

  Mocht u besmet zijn met COVID-19, symptomen van COVID-19 vertonen of in aanraking bent geweest met een bewezen besmetting, dan verwachten wij dat u uw eigen verantwoordelijkheid neemt.

 • Schoonmaakprotocol

  Wij hanteren een intensief schoonmaak protocol voor de kamers en openbare ruimtes.

 • Hygiëne

  Naast persoonlijke hygiëne, als veelvuldig handen wassen, zijn in de hotels desinfectiemiddelen voor persoonlijk gebruik beschikbaar.

 • Afstand

  In de hotels hanteren wij anderhalve meter afstand en hiertoe hebben wij alle mogelijke maatregelen genomen in uw contact met de receptie, het placeren in de restaurants en de routing door de openbare ruimtes.

 • Check-in en check-out tijden

  Vanwege de COVID-19 maatregelen is check-in mogelijk vanaf 16:00 uur en check-out voor 10:00 uur ’s morgens.

Ontbijt

Om iedereen op een correcte manier van dienst te zijn, serveren wij het ontbijt in de volgende shifts:

 •  08:00 – 08:45 uur
 • 09:00 – 09:45 uur
 • 10:00 – 10:45 uur

Wij adviseren u het door u gewenste tijdsbestek tijdig te reserveren, dit om mogelijke teleurstellingen te voorkomen.

Ook tijdens het ontbijt willen we u vragen de COVID-19 regels te respecteren.

 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek
 • Laat 1 persoon per tafel naar het buffet gaan
 • Blijf zoveel mogelijk aan tafel zitten
 • Houdt minimaal 1,5 meter afstand tot de overige gasten

Verblijft u in een studio, dan is het ook mogelijk om een uitgebreide ontbijtbox te bestellen die u bij de receptie ophaalt voor gebruik op de kamer. De ontbijtbox kunt u regelen via de receptie. U kunt de ontbijt box tot één dag van tevoren voor 17:00 uur via de receptie bestellen.

Diner

Het diner wordt tussen 18:00 en 20:00 uur in shifts in ons restaurant geserveerd. In verband met de geldende maatregelen, is dit uitsluitend op reservering mogelijk. U kunt dit doen per e-mail noordsee@westcordhotels.nl of per telefoon 0519-546600. U kunt uw tafel uitsluitend met uw kamergenoten delen.

Zwembad & sauna

Ons zwembad is op reservering geopend tussen 09:00 en 18:00 uur. De sauna blijft tot nader orde gesloten.

Huishoudservice

Wij hanteren een intensief schoonmaak protocol van de kamers en openbare ruimtes. Om dit volgens de richtlijnen te kunnen uitvoeren, zal de in- en uitchecktijden wijzigen. U kunt nu inchecken vanaf 16:00 uur.

Komt u met de ochtendboot dan kunt u ons dit laten weten, wij zullen ons best doen uw kamer eerder voor u in orde te maken. Het uitchecken zal tot 10:00 uur mogelijk zijn. U dient voor deze tijd uw kamer te verlaten. Uiteraard kunt u na het uitchecken nog gebruik maken van de faciliteiten die het hotel biedt.

Wagenborg Passagiersdiensten

Wat verandert er?
Met ingang van woensdag 1 juli is de capaciteitsbeperking in het OV vervallen. Concreet betekent dit dat iedereen die zonder auto naar Ameland wil, weer op de bonnefooi kan reizen. Er hoeft niet meer gereserveerd te worden voor passagiers, fietsen en motoren. Het vrije reizen dat sinds jaar en dag het streven van de rederij is, wordt weer in ere hersteld. Degene die met een auto naar Ameland wil, dient wel te reserveren.

Een veerdienstticket bestelt men van tevoren online. Het ticket is geldig op alle dagen binnen de periode van het jaar die de reiziger zelf kiest. De toegangspoortjes op de eilanden worden verwijderd.

Andere maatregelen blijven van kracht
Voor reizigers vanaf 13 jaar geldt nog steeds dat zij een mondkapje moeten dragen in en om de terminals en aan boord van onze schepen. De afscheidingsfolies in de salons blijven zitten en WPD blijft reizigers met auto verzoeken om tijdens de overtocht in de auto te blijven zitten.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Wagenborg Passagiersdiensten via www.wpd.nl

vlieland-strand

Heeft u nog vragen?

Wij kijken ernaar uit om u binnenkort te verwelkomen op ons mooie eiland Ameland!

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u ons telefonisch bereiken op 0519-546600 of per e-mail noordsee@westcordhotels.nl.

Met gastvrije groet,
Team WestCord Hotel Noordsee