Hulp nodig?

'Vermeer komt Thuis'

Voor even dan.. van 25 maart t/m 17 juli 2016 is 'Het straatje' van Vermeer te zien in de Prinsenhof in Delft, tijdens de tentoonstelling 'Vermeer komt Thuis'.

Ter ere van de ontdekking van de oorspronkelijke locatie van het straatje dat Johannes Vermeer in zijn schilderij ‘Het straatje’ schilderde, komt het wereldberoemde schilderij even terug naar Delft! Van 25 maart t/m 17 juli verhuist het schilderij tijdelijk van het Rijksmuseum in Amsterdam naar de Prinsenhof in Delft.

‘Het straatje’ is Vlamingstraat 40-42

Door nauwkeurig onderzoek van o.a. 17e-eeuwse archiefstukken is nu dan echt vastgesteld dat de Vlamingstraat 40-42 in Delft destijds tentoon heeft gestaan voor het schilderij ‘Het straatje’ van kunstschilder Johannes Vermeer. 1

‘Vermeer komt Thuis’

De tentoonstelling ‘Vermeer komt Thuis’ in de Prinsenhof in Delft heeft een extra bijzondere lading, omdat het voor het eerst in 60 jaar is dat een schilderij van de, van oorsprong Delftse, schilder Johannes Vermeer, in zijn stad Delft te zien zal zijn! 2

Uniek ‘Vermeer arrangement’ bij WestCord Hotels

Ter ere van de bijzondere gebeurtenis dat het ‘Het straatje’ van Vermeer tijdelijk in Delft te zien zal zijn biedt WestCord Hotel Delft een uniek arrangement aan. Bekijk de bijzondere tentoonstelling ‘Vermeer komt Thuis’, geniet van een comfortabel verblijf in WestCord Hotel Delft en lever een aandeel in een unieke, eigen, versie van het ‘Het straatje’ van Vermeer. Iedereen in het hotel, van gast tot bezoeker, mag mee schilderen aan deze speciale versie van ‘Het straatje’ van Vermeer!

Bekijk Vermeer arrangement

 


1 Bron: Rijksmuseum
2 Bron: Prinsenhof Delft

Uniek Vermeer arrangement in WestCord Hotel Delft

Sluiten
WestCord Hotels logo small

De beste prijs wordt nu voor je opgehaald…