Door Joan Hoekstra

Introductiedag

Bij WestCord Hotels zijn we sinds 10 maanden gestart met een Embark on Your Adventure introductiedag.

Deze dag is speciaal voor onze nieuwe collega’s om WestCord als organisatie en familiebedrijf beter te leren kennen! Het is een belangrijk onderdeel in onze Onboarding waar we binnen WestCord het laatste jaar nog meer aandacht aan besteden.

Sinds WestCord Hotels als organisatie is gegroeid en we maar liefst 16 prachtige hotels hebben in Nederland werd het tijd voor een Embark on your Adventure dag die collega’s uit verschillende hotels met elkaar verbindt. Er valt zoveel te vertellen over ons bedrijf en wij vinden het belangrijk dat nieuwe collega’s zich vanaf het begin kunnen identificeren met onze visie.

Voordat de collega’s deze dag bijwonen maken ze eerst via onze app al kennis met onze organisatie. In de app staat een onboarding module voor al onze nieuwe collega’s waarin uitleg wordt gegeven over wie we zijn! De Embark on your Adventure dag heeft een uitgebreid programma die voortborduurt op de online module.

Elke gast is uniek en elke gast heeft iets anders nodig tijdens zijn/haar verblijf bij ons. Hoe speel je daarop in? Dat behandelen aan de hand van filmpjes en opdrachten.

We willen onze nieuwe collega’s de sfeer van ons familiebedrijf laten ervaren en ze een warm welkom geven zodat ze zich snel thuis voelen bij ons. We laten ze op een interactieve manier kennis maken met onze beloftes en onze DNA’s. Zo hebben we een grote landkaart gemaakt met kaartjes van onze hotels en alle faciliteiten. Aan de deelnemers de taak de landkaart op de juiste manier in te kleuren.

Daarnaast gaan we in gesprek over gastvrijheid en hoe wij daar binnen WestCord vorm aan geven. Elke gast is uniek en elke gast heeft iets anders nodig tijdens zijn/haar verblijf bij ons. Hoe speel je daarop in? Dat behandelen aan de hand van filmpjes en opdrachten.

De introductiedag vindt ongeveer elke 5 weken plaats, elke keer in een ander hotel.
De groep is altijd heel divers. Van elke afdeling is er vaak wel iemand aanwezig.
Van nieuwe stagiaire tot nieuwe hotelmanager. Alles komt hier samen. En iedereen is gelijk. Allemaal zijn ze gestart met een nieuw avontuur binnen WestCord hotels!