Werken tijdens COVID-19

Hotel Jakarta Amsterdam

door Marc Schuller

Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet toen ik met volle enthousiasme begon als Sales & Marketing intern bij Hotel Jakarta Amsterdam. De eerste 6 weken liepen voorspoedig en leek Corona nog ver weg. Het hotel liep volop door, er was gezelligheid en er werden verschillende activiteiten georganiseerd. Van een stekjesworkshop door Mama Botanica tot een WNF Pubquiz om geld in te zamelen voor de bosbranden in Australië. Kortom, het hotel leefde voluit! Op dit moment lijkt het alsof onze prachtige binnentuin nog het enige is dat leeft. Het Coronavirus heeft ons hotel ook niet overgeslagen.

Mijn naam is Marc Schuller (22) en ik ben 3 februari gestart met mijn afstudeerstage inclusief scriptie bij Hotel Jakarta Amsterdam. Wat een prachtig uniek hotel en wat een leuke opdrachten krijg ik vanuit mijn collega’s. Niet alleen van mijn directe Sales Manager (Pascal) & Marketing Manager (Wes), maar ook van overige collega’s van Meeting & Events, Food & Beverage en overige MT leden vroegen mij om advies of hadden uitdagende taken voor me klaarliggen. We waren gedreven voorbereidingen aan het treffen voor de aankomende feestdagen en de zomer, met als hoogtepunt SAIL2020. Helaas gaat ook dit evenement niet door.

Door het opvolgen van alle maatregelen vanuit overheidsinstanties, kunnen we nog steeds openblijven. Uiteraard met de nodige aanpassingen. Gelukkig kunnen we onze Bakkerij Westers open houden voor het afhalen van brood en patisserie. Ook zijn onze hotelkamers nog steeds te boeken en mag het ontbijt, lunch of diner zonder extra kosten op de kamer genuttigd worden. Malabar is helaas volledig gesloten. Ondanks al deze aanpassingen, zijn er genoeg kansen voor innovatieve ideeën en het schakelen op de laatste ontwikkelingen.

Het aanwezige team denkt veel met elkaar mee. Hoe kunnen we op een creatieve manier omgaan met de huidige situatie? Er wordt gespard, gedeeld, gelachen en gebaald.

We zitten hier met een klein team in het hotel. Eigenlijk zie ik elke dag vrijwel dezelfde mensen voorbij komen met af en toe wat variatie. Pascal en Wes werken voornamelijk thuis. We komen samen via digitale meetings en heel soms tref ik ze in het hotel. Zelf ben ik hier namelijk nog steeds full-time. Gelukkig. Thuiszitten in een klein appartement in Amsterdam samen met mijn huisgenoten is niet voor mij weggelegd. Het aanwezige team denkt veel met elkaar mee. Hoe kunnen we op een creatieve manier omgaan met de huidige situatie? Er wordt gespard, gedeeld, gelachen en gebaald. Hoe dan ook, alle input is welkom.

Met kijk op alle kwaliteiten die we in huis hebben zijn er een aantal prachtige initiatieven opgezet. Om te beginnen met het initiatief van WestCord Hotel Delft bieden wij ook kamers te huur aan voor een dag of dagdeel, zodat mensen hier ongestoord kunnen werken, mediteren of aan de kinderen thuis ontsnappen. De keuken van Café Jakarta blijft reeds een feestje met vlammende pannen en Indonesische kruiden, want we bieden onze befaamde Indonesische proeverij Tafel Jakarta en overige gerechten aan voor take away. Daarnaast hebben we een getalenteerde Pastry Chef in huis die tijdens Pasen prachtige chocolade paascreaties heeft gemaakt voor Bakkerij Westers. Onze laatste toevoeging is het complete ‘Lopen naar de tropen’ arrangement, gericht op de Amsterdammer en omliggende dorp- en stedelingen die er toch een dagje uit willen zijn, uiteraard met inachtneming van de COVID-19 maatregelen. Gelukkig, wellicht mede door het promotiemateriaal ;-), loopt de take away, steeg de omzet gedurende de Paasdagen in Bakkerij Westers en zijn de eerste reserveringen voor het staycation arrangement binnen!

Voor mij is elke dag anders in het hotel. Uiteraard is het nu is de tijd voor opruimen, ordenen, klussen en achterstallig werk inhalen, maar ook vooral met een optimistisch oog te kijken naar de toekomst en daarop te anticiperen.

Marc Schuller