In de historische binnenstad van Delft is zoveel te zien! Van monument tot de gezellige grachten.

Ontdek de historie van Delft...

Boek dit arrangement

Alle hotels
,

Ontdek de historie van Delft...

Delft is een stad met historie en een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Heerlijk wandelen door de autovrije binnenstad: smalle straatjes, pittoreske grachten, leuke boetiekjes en prachtige panden.

Delft staat vol met historische gebouwen: de Nieuwe Kerk, de laatste rustplaats voor de leden van de koninklijke familie, is absoluut de moeite waard. In Museum Het Prinsenhof vertellen schilderijen en kunstobjecten het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog.

Delft wordt ook wel ‘Klein Amsterdam’ genoemd vanwege de vele grachten die je vindt in de stad

Natuurlijk kom je ook naar Delft voor het wereldberoemde porselein: Delfts Blauw! Neem een rondleiding door de historische fabriek ‘Porceleyne Fles’ en bewonder de prachtige overdekte tuin vol keramische ornamenten uit de vorige eeuw.

Kunstschilder Johannes Vermeer, bekend van het schilderij ‘Het meisje met de parel’, komt uit Delft.

Stad van Cultuur

Shop ‘til you drop

De leukste cafeetjes

Delftse tips

Tussen Den Haag en Rotterdam ligt de kleinere stad Delft. Deze Zuid-Hollandse stad zit vol met cultuur, tradities en grachten. Speciaal voor jouw hebben we een aantal populaire hoogtepunten op een rijtje gezet, wat er allemaal te beleven valt in Delft en omgeving:

Museum Prinsenhof

Het voormalige Sint-Agathaklooster van Delft is tegenwoordig ingericht als Museum Prinsenhof. Ooit vonden op deze plek Museum Prinsenhof gebeurtenissen plaats, die nu terug te lezen zijn in de geschiedenisboeken.

Meer informatie

Vermeer Centrum Delft

Ontdek het Vermeer Centrum Delft. Ervaar het leven, het werk en Delft, de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer, een Nederlands kunstschilder in de Gouden Eeuw.

Meer informatie

Royal Delft

Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie tot generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en worden nog altijd iconische topstukken volledig met de hand gemaakt in Delft. Wilt u zien hoe authentiek Delfts Blauw wordt gemaakt? Bezoek dan het Royal Delft Museum!

Meer informatie

Haagse tips

Madurodam

Een stad vol miniaturen. Leer meer over de geschiedenis van Nederland en zie de grootste bezienswaardigheden ter wereld in het klein.

Meer informatie

Omniversum

Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. Ervaar de ultieme filmbeleving en duik volledig in de film. Het lijkt net als of u deel uit maakt van het verhaal.

Meer informatie

Rotterdamse tips

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw en werd geopend in 1992. Sindsdien laat de Kunsthal cultuur in meest brede betekenis van het woord zien, van schilderij tot fashion.

Meer informatie

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Meer informatie

Evenementen in Delft

Vrijdag 12 februari 2021 - zondag 5 september 2021

Tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein

Voor het eerst staat dé porseleinstad van China, Jingdezhen, centraal in een tentoonstelling. Al 1000 jaar wordt in de stad porselein van de allerhoogste kwaliteit gemaakt: ‘zo dun als papier en zo wit als jade’.

Delft

Boek dit arrangement

Alle hotels
,