In de historische binnenstad van Delft is zoveel te zien! Van monument tot de gezellige grachten.

Ontdek de historie van Delft...

Boek dit arrangement

Alle hotels
,

Ontdek de historie van Delft...

Delft is een stad met historie en een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Heerlijk wandelen door de autovrije binnenstad: smalle straatjes, pittoreske grachten, leuke boetiekjes en prachtige panden.

Delft staat vol met historische gebouwen: de Nieuwe Kerk, de laatste rustplaats voor de leden van de koninklijke familie, is absoluut de moeite waard. In Museum Het Prinsenhof vertellen schilderijen en kunstobjecten het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog.

Delft wordt ook wel ‘Klein Amsterdam’ genoemd vanwege de vele grachten die je vindt in de stad

Natuurlijk kom je ook naar Delft voor het wereldberoemde porselein: Delfts Blauw! Neem een rondleiding door de historische fabriek ‘Porceleyne Fles’ en bewonder de prachtige overdekte tuin vol keramische ornamenten uit de vorige eeuw.

Kunstschilder Johannes Vermeer, bekend van het schilderij ‘Het meisje met de parel’, komt uit Delft.

 

Stad van Cultuur

Shop ‘til you drop

De leukste cafeetjes

Evenementen in Delft

Zaterdag 20 maart 2021

Landelijke opschoondag

Wil je dit jaar aandacht besteden aan de Landelijke Opschoondag? Dat kan door, als je een frisse neus haalt - rekening houdend met corona - een opschoon-ommetje te maken. Vraag je collega’s en netwerk hetzelfde te doen. Zo worden onze buurten zwerfafvalvrije schoonheden waar je lentekriebels van krijgt. En doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.

Delft  · 09:00 - 17:00

Vrijdag 12 februari 2021 - zondag 5 september 2021

Tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein

Voor het eerst staat dé porseleinstad van China, Jingdezhen, centraal in een tentoonstelling. Al 1000 jaar wordt in de stad porselein van de allerhoogste kwaliteit gemaakt: ‘zo dun als papier en zo wit als jade’.

Delft

Boek dit arrangement

Alle hotels
,