In de historische binnenstad van Delft is zoveel te zien! Van monument tot de gezellige grachten.

Ontdek de historie van Delft...

Boek dit arrangement

Kies hotel

Delft

,

Ontdek de historie van Delft...

Delft is een stad met historie en een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Heerlijk wandelen door de autovrije binnenstad: smalle straatjes, pittoreske grachten, leuke boetiekjes en prachtige panden.

Waar staat Delft om bekend?

Delft is vooral bekend om zijn Delfts blauwe aardewerk. Daarnaast is de stad de geboorteplaats van Johannes Vermeer, de beroemde schilder van het Meisje met de parel. Maar Delft heeft meer te bieden dan alleen deze culturele schatten. Het is een knusse stad vol grachten met historische monumenten en middeleeuwse architectuur.

fietsen-grachten-hotels-delft

Ontdek het Delft van Vermeer

Het wereldberoemde schilderij ‘Meisje met de parel’ is ongetwijfeld het meest iconische werk van de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer (1632-1675). Vermeer woonde en werkte zijn hele leven in Delft en creëerde naar schatting 45 schilderijen tijdens zijn leven, waarvan er nu nog 37 over de hele wereld te bewonderen zijn. Vind hieronder enkele Vermeer locaties.

Museum Prinsenhof en Vermeer Centrum Delft

Begin je ontdekkingstocht in Delft bij Museum Prinsenhof. Hier kom je meer te weten over het leven van Johannes Vermeer en zijn tijdsgenoten in de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’. Waan je in de in de 17e eeuw terwijl je kennis maakt met Vermeer zijn schilderijen in het vermeer Centrum Delft. Bewonder het volledige oeuvre van Vermeer op ware grootte!

stadhuis-hotels-delft

Oude Kerk van Delft

Bezoek ook de Oude Kerk van Delft waar Vermeer begraven ligt. Op de gedenksteen is te lezen dat hij in december 1675 op slechts 43-jarige leeftijd overleed, waarschijnlijk als gevolg van de geldzorgen die hij had. Zijn schoonmoeder had hier al eerder enkele overleden kinderen van Vermeer begraven. Je kunt nog steeds de gedenksteen bekijken en zo een stukje geschiedenis beleven.

Boek dit arrangement

Kies hotel

Delft

,