Ontdek de historie van Delft...

Boek dit arrangement

, ,

Ontdek de historie van Delft...

Delft is een stad met historie en een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Heerlijk wandelen door de autovrije binnenstad: smalle straatjes, pittoreske grachten, leuke boetiekjes en prachtige panden.

Delft staat vol met historische gebouwen: de Nieuwe Kerk, de laatste rustplaats voor de leden van de koninklijke familie, is absoluut de moeite waard. In Museum Het Prinsenhof vertellen schilderijen en kunstobjecten het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog.

Delft wordt ook wel ‘Klein Amsterdam’ genoemd vanwege de vele grachten die je vindt in de stad

Natuurlijk kom je ook naar Delft voor het wereldberoemde porselein: Delfts Blauw! Neem een rondleiding door de historische fabriek ‘Porceleyne Fles’ en bewonder de prachtige overdekte tuin vol keramische ornamenten uit de vorige eeuw.

Kunstschilder Johannes Vermeer, bekend van het schilderij ‘Het meisje met de parel’, komt uit Delft.

Evenementen in Delft

Vrijdag 11 oktober 2019 - zondag 16 februari 2020

Pieter de Hooch in Delft: Uit de schaduw van Vermeer

De eerste expositie ooit in Nederland gewijd aan deze beroemde Delftse meester. Eindelijk krijgt Pieter de Hooch (1629-1684) eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft.

Zondag 27 oktober 2019

Night at the Museum for Kids

Het leukste evenement voor kinderen. Het Agathaplein om omliggende musea worden omgetoverd tot spannende locaties voor stoere kids! Workshops, voorstellingen, rondleidingen en nog veel meer!

Delft  · 16:00 - 22:00

Zondag 24 november 2019

Sinterklaasintocht Delft

Onze Goedheiligman is weer bijna in het land! Op 24 november komt hij samen met z'n Pieten aan in Delft! Hij komt aan bij de Oostsingel en maken een tocht door de binnenstad. Zijn knotsgekke Pieten zullen er een ware show van maken!

Delft  · 12:00 - 16:00

Dinsdag 10 december 2019

Lichtjesavond

Tijdens de Lichtjesavond verzamelt de stad zich op de Markt waar de lampjes van de kerstboom worden ontstoken. De Lichtjesavond in Delft zorgt voor een warme gloed over Delft. Traditiegetrouw zal de stad vol kleur zijn en zullen ontelbare lichtjes een sprookjesachtige allure geven aan de historische binnenstad.

ssRotterdam_Meeting Room_Haiti_Shine Moments (1)  · 17:00 - 20:00

Boek dit arrangement

, ,