Terschelling bestaat uit puur natuur...

Reserveer dit arrangement nu

, ,

Terschelling bestaat uit puur natuur...

Op Terschelling vind je duinvalleien, bossen 'kwelders' , een ruim 30 kilometer strand en Baai Dellewal: de enige natuurlijke baai van Nederland. Aan de oostzijde van Terschelling bevindt zich natuurreservaat 'De Boschplaat': een van de best bewaarde grote natuurgebieden in West-Europa. Een uniek gebied in Nederland!

Het strand van Terschelling behoort tot de top 3 van mooiste stranden. In het dorp West-Terschelling ervaar je de nautische geschiedenis van het eiland. De vuurtoren ‘de Brandaris’ is hiervan het meest bekende voorbeeld. Vandaag de dag is de haven ligplaats voor de boten, waterscooters en veerboten. In de gezellige dorpjes op het eiland kun je goede restaurants en leuke winkels vinden.

Bijna 100 kilometer fietspad omringt het eiland Terschelling voor prachtige fietstochten door de duinen en polders.

Baai Dellewal is de enige natuurlijke baai van Nederland!

Evenementen in Terschelling

Vrijdag 14 juni 2019 - zondag 11 augustus 2019

Expositie Jacqueline Comello in Hotel Schylge

Glinsteringen in het water, schuimkoppen, alle denkbare tinten blauw. Voor kunstenares Jacqueline Comello is de zee een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ze schilderde vele doeken. Met haar nieuwste schilderijen snijdt ze een gewaagd thema aan: plastic soep. ‘Ik ben al van jongs af aan geïntrigeerd door de zee. De kleuren en het lichtspel zijn belangrijke elementen voor mij in een schilderij. Dan is er geen mooier object om te schilderen dan de zee; een onmetelijk bron van licht en aquatinten.’ Jacqueline Comello

Reserveer dit arrangement nu

, ,