Terschelling bestaat uit puur natuur...

Boek dit arrangement

, ,

Terschelling bestaat uit puur natuur...

Op Terschelling vind je duinvalleien, bossen 'kwelders' , een ruim 30 kilometer strand en Baai Dellewal: de enige natuurlijke baai van Nederland. Aan de oostzijde van Terschelling bevindt zich natuurreservaat 'De Boschplaat': een van de best bewaarde grote natuurgebieden in West-Europa. Een uniek gebied in Nederland!

Het strand van Terschelling behoort tot de top 3 van mooiste stranden. In het dorp West-Terschelling ervaar je de nautische geschiedenis van het eiland. De vuurtoren ‘de Brandaris’ is hiervan het meest bekende voorbeeld. Vandaag de dag is de haven ligplaats voor de boten, waterscooters en veerboten. In de gezellige dorpjes op het eiland kun je goede restaurants en leuke winkels vinden.

Bijna 100 kilometer fietspad omringt het eiland Terschelling voor prachtige fietstochten door de duinen en polders.

Baai Dellewal is de enige natuurlijke baai van Nederland!

Evenementen in Terschelling

Zondag 6 oktober 2019

TrailRun Terschelling

Terschelling heeft bos, er is strand, er zijn duinen en er is veel ruimte! De ideale omgeving voor de TrailRun Terschelling. Je kunt je opgeven voor prachtige en zeer afwisselende routes van 10, 15, 25 en 50 kilometer. Een ding is zeker; lopen op een eiland is een bijzondere ervaring!

Terschelling  · 10:30 - 00:00

Zaterdag 12 oktober 2019 - vrijdag 13 september 2019

Vliegerfestival Kunst & Vliegwerk

Tientallen vliegers worden opgelaten, allerlei soorten en maten, en de grootste zijn wel 20 meter lang! Kom naar het Noordzeestrand van Terschelling om dit spektakel mee te maken bij West aan Zee. Er zijn ook vele andere activiteiten voor jong en oud. Geniet van een heerlijke dag buiten op het strand met volop vermaak!

Terschelling

Zaterdag 26 oktober 2019

Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de duisternis. De Boschplaat op Terschelling is het eerste Dark Sky Park van Nederland. Ondernemers laten je hier, op de donkerste plek van het eiland, de schoonheid van de duisternis zien. Zelfs Oosterend is grotendeels gehuld in het duister deze avond. Bewoners worden opgeroepen de buitenverlichting uit te laten.

Terschelling  · 20:00 - 22:00

Zaterdag 2 november 2019 - zondag 3 november 2019

Berenloop

Door de mooie parcours, afwisselende natuur en geweldige sfeer is de Berenloop is uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen van Noord-Nederland. Ook als toeschouwer een spektakel! Onderweg is er veel sfeer en muziek en iedereen wordt aangemoedigd.

Terschelling

Zaterdag 9 november 2019 - vrijdag 15 november 2019

EK Strandzeilen

Terschelling is het toneel van het Europees Kampioenschap Strandzeilen. Tijdens deze zes dagen strijden honderden strandzeilers om de overwinning. Afhankelijk van de wind en het getij vinden er elke dag meerdere heats plaats. 

Terschelling

Donderdag 14 november 2019 - zondag 17 november 2019

FilmFestival Terschelling

Filmfestival Terschelling, een lang filmweekend van 14 t/m 17 november. Dompel je onder in de wereld van film en vergeet vooral de Specials en Film&Food niet!

Terschelling

Zaterdag 4 april 2020

Fjoertoer Terschelling

Een bijzondere avondwandeltocht over Terschelling. De wandeling vindt plaats tijdens het vallen van de nacht waarbij het steeds donkerder wordt. Onderweg kom je bijzondere licht-, vuur en geluidsacts tegen die je door deze nachtelijke duisternis de weg wijzen.

Terschelling  · 20:00 - 00:00

Vrijdag 22 mei 2020 - vrijdag 22 mei 2020

Harlingen – Terschelling Roeirace

De ongeveer 34 km lange oversteek over de Waddenzee is een van de zwaarste roeitochten in Nederland. Afhankelijk van het weer gaan de teams de strijd aan met golven, wind en getijdestroom.

Terschelling

Vrijdag 12 juni 2020 - zondag 21 juni 2020

Oerol

Tien dagen lang is Terschelling het podium voor theater, dans, straattheater, kunst en muziek tijdens oerol. 70 locaties over het eiland zijn het decor voor kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Terschelling

Boek dit arrangement

, ,