Rotterdam Make it Happen!

Boek dit arrangement

Kies hotel

Rotterdam

,

Rotterdam Make it Happen!

Welkom in Rotterdam Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can do mentaliteit van de Rotterdammers. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours – per fiets, bus, boot of voet.

Vernieuwend

Vol energie en vernieuwingsdrang heeft Rotterdam zichzelf – na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog – opnieuw uitgevonden. Men brak met het verleden en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Licht, lucht en ruimte, dat was het motto en baanbrekend voor die tijd. Nog steeds omarmt Rotterdam het experiment: bijna alles is mogelijk. Je wordt hier voortdurend verrast door weer een nieuw initiatief: van een stadsboerderij op het dak tot een muziekfestival in de haven, van een exclusieve rooftop bar tot een bierbrouwerij in een oude loods.

Architectuur

Hou je van architectuur, dan is ’n bezoek aan Rotterdam – met zijn lappendeken aan bouwstijlen – een must. Iconen van het Nieuwe Bouwen staan naast de typische wederopbouwarchitectuur uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Ze clashen vrolijk met de hypermoderne landmarks die de laatste decennia zijn bijgebouwd: de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal Station, De Rotterdam, het Timmerhuis en natuurlijk de Markthal. In de eerste, overdekte markthal van Nederland vind je zo’n 100 vers units, bijna 15 food shops en diverse restaurants waaronder Jamie’s Italian (van Jamie Oliver). Als je naar boven kijkt zie je het grootste kunstwerk van Nederland, de wandschildering Horn of Plenty.

Havenstad

Rotterdam is als havenstad onlosmakelijk verbonden met het water. Van de Maas die dwars door de stad stroomt tot de vele (historische) binnenhavens zoals Delfshaven. De stad vloeit – dankzij de Maas – naadloos over in haar industriële haven, die zich zo’n 40 kilometer uitstrekt tot aan Maasvlakte 2 en Hoek van Holland.

WestCord Hotels - Vakantie in eigen land

Kortom

In Rotterdam is dus ongelofelijk veel leuks te doen, voor jong en oud. Varen door de haven, attracties bezoeken, architectuur bewonderen, kunstkijken, shoppen, uitgaan… Op deze website vind je allerlei tips om je verblijf in Rotterdam zo aangenaam mogelijk te maken.

Boek dit arrangement

Kies hotel

Rotterdam

,