50 jaar Nederlandse gastvrijheid

Wie zijn wij

Over WestCord Hotels

*Wij doen er alles aan om uw verblijf bij WestCord Hotels zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Hiervoor hebben wij een speciaal WeCare programma opgesteld. Wij ontvangen u op een verantwoorde manier en nog net zo gastvrij!

Bekijk hier al onze maatregelen & veelgestelde vragen

Wie zijn wij?

50 jaar Nederlandse gastvrijheid

Anders dan de naam doet vermoeden is WestCord Hotels een Nederlands familiebedrijf met haar oorsprong op Vlieland. In de jaren zestig groeide het toerisme op de Waddeneilanden en in 1968 besloot bakker Emo Westers, voor zijn 18-jarige zoon Harry, Hotel de Wadden te kopen. Het eerste WestCord Hotel.

Inmiddels behoren 15 hotels verspreid door heel Nederland tot de WestCord familie. Het grootste deel van de tijd zijn wij te vinden in onze hotels waar wij constant werken aan verbetering en vernieuwing. Onze hotels zijn stuk voor stuk uniek. In onze visie moet een hotel full service en onderscheidend zijn en zich aanpassen aan haar omgeving. Naast hotelgasten zijn ook omwonenden en bedrijven uit de buurt van harte welkom gebruik te maken van alle faciliteiten van het hotel. Onze deur staat wagenwijd open voor iedereen.

In 2018 hebben wij ons 50-jarig jubileum gevierd met de opening van het bijzondere Hotel Jakarta op het Java-eiland in Amsterdam. Een energieneutraal hotel met een subtropische binnentuin. Op 1 mei 2021 zijn de deuren geopend van onze nieuwste aanwinst: The Market Hotel in Groningen. Wederom een bijzonder hotel op een unieke locatie: hartje centrum aan de Grote Markt. Leuk om te vermelden is, dat in dit hotel onze tweede ‘Bakkerij Westers’ is gevestigd. Daarmee zijn we terug naar onze roots.

Passie en doorzettingsvermogen hebben ons de kans gegeven het aantal hotels in de loop der jaren uit te breiden. Er zijn mooie parels bijgekomen. Wij prijzen ons gelukkig met een professioneel management team en toegewijde medewerkers die dagelijks hun best doen uw verblijf onvergetelijk te maken . Ons werk is ons leven en onze hotels zijn uw thuis.

Komt u bij ons logeren?

Graag tot ziens!

Familie Westers

Since 1968

Het begon allemaal op Vlieland, toen de 18-jarige Harry hotelmanager werd van Hotel de Wadden in 1968.

Geschiedenis van WestCord Hotels

1968

Vader Emo Westers koopt voor zijn 18-jarige zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland.

1987

Na 15 jaar durende procedures wordt Altea Hotel Seeduyn op Vlieland gebouwd en geopend. Er is een franchiseovereenkomst met Pullmann Hotels.

1992

Nadat in 1990 het naastgelegen Strandhotel is aangekocht, wordt dit in 1991 afgebroken en geheel vernieuwd in 1992 geopend. Er wordt een nieuwe franchise partner gezocht en Golden Tulip Resort Strandhotel Seeduyn is een feit.

1994

De overstap naar het buureiland Terschelling wordt gemaakt met de bouw en opening van Golden Tulip Resort Schylge op Terschelling.

1995

Bouw en opening strandpaviljoen ‘t Badhuys op Vlieland.

1998

Aankoop Vliestroom appartementen op Vlieland, wat daarna tot 1 januari 2003 wordt geëxploiteerd als AVO centrum.

2001

Wederom openingen van twee nieuwbouw projecten; in februari Golden Tulip Resort Boschrijck op Terschelling en in april van dit zelfde jaar Tulip Inn Amsterdam Art in Amsterdam. In september van dit jaar krijgt de hotelgroep officieel de naam WestCord Hotels, op dat moment bestaande uit 5 hotels: vier op het Wad en een in de stad.

2002

Nadat Residentie Noordsee op Ameland twee jaar onafgebouwd heeft leeggestaan wordt dit in 2001 aangekocht. Het hotel wordt afgebouwd en in april 2002 wordt Golden Tulip Resort Noordsee geopend. In juli van dit jaar wordt op Vlieland een nieuw eetcafé naast Hotel De Wadden geopend; ‘t Praethuys.

2004

In februari wordt naast het bestaande driesterren Tulip Inn Amsterdam Art gebouwde viersterren Golden Tulip Amsterdam Art geopend. Vanaf die datum heeft WestCord in Amsterdam zeven sterren onder één dak!

Per 1 januari 2004 is Ramada Amsterdam City Centre op de Nieuwezijds Voorburgwal bij de groep gekomen. Het hotel is overgenomen van AMS. Op 1 januari 2008 heeft Ramada Amsterdam City Centre een rebranding ondergaan. Vanaf deze datum is het hotel onderdeel van Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts geworden en opereert het hotel verder onder de naam Tulip Inn Amsterdam Centre.

2006

Vanaf januari 2006 is WestCord Hotels de trotse eigenaar van Hotel New York in Rotterdam. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika-Lijn (HAL), de stoommaatschappij die emigranten vanuit heel Europa naar een nieuwe toekomst bracht.

2009

WestCord Hotels heeft op 1 april Golden Tulip verlaten en gaat vanaf deze datum als Nederlandse hotelketen op eigen benen verder. De 7 hotels welke franchisenemer van Golden Tulip waren ondergaan een rebranding en opereren sindsdien samen met de andere hotels verder onder de WestCord-vlag.

Op 1 juli is het nieuwe WestCord Fashion Hotel Amsterdam tegenover het World Fashion Centre geopend. Dit hotel biedt 260 hotelkamers, vergaderzalen, gratis wifi, wellnessfaciliteiten, een bar en restaurant, een terras, skybar en een parkeergarage.

Op 14 augustus is WTC Hotel Leeuwarden naast het WTC Expo geopend. Dit 4-sterren hotel biedt 143 hotelkamers en suites en daarnaast zijn er ook longstay appartementen beschikbaar.

De nieuwste hotspot om op niveau uit te gaan in Amsterdam is in september feestelijk geopend onder de naam SKYY Bar. Een samenwerking met het gelijknamige SKYY Vodka. De bar bevindt zich op de 10e etage van het onlangs geopende WestCord Fashion Hotel Amsterdam en heeft een fantastisch uitzicht over de stad.

WestCord Hotels heeft in september Tulip Inn Delft, naast de Ikea langs de A13, overgenomen. Bedden, behang, gordijnen, sanitair en schemerlampjes; tot in de kleinste details is het nieuwe WestCord Hotel Delft gestyled met spullen van Ikea. Het viersterrenhotel is een samenwerkingsproject met het IKEA Concept Center.

2011

WestCord Hotels heeft in november 2011 het gloednieuwe wellness center “WellCome” in Strandhotel Seeduyn geopend. Het 1000 m2 grote wellness center ligt direct aan het Noordzeestrand en heeft een uitgebreid aanbod aan faciliteiten en er zijn diverse warm- en koudwaterbaden, een binnen- en buitenzwembad en er is een beauty salon en kapsalon aanwezig. Wellness center “WellCome” heeft een eigen website: WellCome Wellness

2011

WestCord Hotels lanceert de lifestyle glossy “WestCord Magazine”. Het magazine ligt op kamers en in de openbare ruimtes van de hotels en is gratis mee te nemen voor gasten (en online te vinden sinds 2017). In WestCord Magazine komen de WestCord Hotels en de bestemmingen aan bod, daarnaast wordt aandacht besteed aan onderwerpen als mode, beauty en voeding. Ook komen in elke editie verschillende bekende Nederlanders aan het woord.

2012

WestCord Hotels is met ingang van 1 september 2012 een franchise overeenkomst aangegaan met het voormalige Golden Tulip Garderen en Tulip Inn Raalte. De hotels zullen verdergaan onder de naam WestCord Hotel de Veluwe en WestCord Hotel Salland.

2013

Op 12 juni 2013 is het ss Rotterdam officieel overgedragen aan WestCord Hotels. Met veel trots heeft WestCord Hotels het ss Rotterdam als nieuwe, 12e parel toegevoegd aan de WestCord-keten.

2014

WestCord Hotels wint de aanbesteding voor een nieuw hotel op de Kop van het Java eiland in Amsterdam. Hotel Jakarta zal worden geopend medio 2018.

2016

WestCord Residentie Boschrijck op Terschelling gaat vanaf 1 januari van dit jaar verder onder de naam WestCord ApartHotel Boschrijck.

2017

Op 14 april heropent het vernieuwde Badhuys op Vlieland. Het bestaande paviljoen moest op last van Rijkswaterstaat worden verplaatst, een goede reden om een compleet nieuw, duurzaam én groter strandpaviljoen te bouwen. Dit blijft niet onopgemerkt: op 6 juli 2017 wordt ‘t Badhuys uitgeroepen tot “Beste Strandpaviljoen van Nederland”.

2018

WestCord Hotels bestaat op 1 mei 50 jaar! En op 5 mei bestaat Hotel New York 25 jaar. Reden voor een feestje dus! Bij WestCord Hotels vieren we dat door onze eigen WestCord vlogger Valerie het hele jaar op pad te sturen, zodat zij kan laten zien wat er zo leuk is aan onze hotels. En Museum Rotterdam eert het jubileum van Hotel New York met een expositie: Story of pioneers.

Op 4 juni opende Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren! Na bijna twee jaar bouwen is het hotel klaar om ontdekt te worden. Het hotel is heeft een moderne uitstraling met Indonesische invloeden. Dit zie je terug in het hele hotel maar de kers op de taart is de subtropische binnentuin met metershoge palmen!

Op 19 juni is het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hotel aan de Grote Markt in Groningen. Harry en Jennifer Westers hesen de vlag als symbolische start van de bouw van The Market Hotel Groningen. Naar verwachting opent het hotel medio 2020 de deuren.

2020

WestCord Hotel Salland is per 1 september 2020 verkocht.

2021

Op zaterdag 1 mei openden de deuren van de nieuwste WestCord-aanwinst, The Market Hotel. Dit hotel staat pal aan de Grote Markt van Groningen, een locatie waar we met recht trots op kunnen zijn. Met de toevoeging van The Market Hotel aan de oostwand van de Grote Markt is de gemeente klaar met de transformatie van de Grote Markt.

The Market Hotel heeft op de begane grond een groot restaurant met twee terrassen aan de Grote Markt en de Nieuwe Markt en een eigen bakkerij. Er zijn 123 hotelkamers, verdeeld over zes verdiepingen. Het hotel biedt wellnessfaciliteiten en 160 m2 vergaderruimte, verdeeld over meerdere zalen. Op het dak wordt een terras gerealiseerd met een panoramisch uitzicht over Groningen.

Green Key

WestCord Hotels zet zich proactief in om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt.

Meer over Green Key en WestCord Hotels