50 jaar gastvrijheid

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Over WestCord Hotels

Ruim 50 jaar Nederlandse gastvrijheid

Hoe het begon...

Anders dan de naam doet vermoeden is WestCord Hotels een Nederlands familiebedrijf met haar oorsprong op Vlieland. In de jaren zestig groeide het toerisme op de Waddeneilanden en in 1968 besloot bakker Emo Westers, voor zijn 18-jarige zoon Harry, Hotel de Wadden te kopen. Het eerste WestCord Hotel.

Inmiddels behoren 15 hotels door heel Nederland tot de WestCord familie. Een deel van onze hotels opereert onder hun eigen naam en hebben de ‘soft-brand’ by WestCord, elk met een uniek verhaal en link naar onze rijke Nederlandse geschiedenis. Een voorbeeld daarvan: Hotel New York in Rotterdam, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de beroemde ‘Holland-Amerika Lijn’.

50-jarig jubileum

In 2018 vierden we ons 50-jarig jubileum met de opening van Hotel Jakarta Amsterdam, op het Java-eiland. Een energieneutraal hotel met een subtropische binnentuin. In 2021 opende de deuren van The Market Hotel in Groningen. Wederom een bijzonder hotel op een unieke locatie: hartje centrum aan de Grote Markt.

In beide hotels is een ‘Bakkerij Westers’ is gevestigd, een knipoog naar de Westers familiegeschiedenis, die al generaties lang bakker is.

Onze hotels, onze passie!

Het grootste deel van de tijd zijn wij te vinden in onze hotels waar wij constant werken aan verbetering en vernieuwing. In onze visie moet een hotel full service en onderscheidend zijn en zich aanpassen aan haar omgeving. Naast hotelgasten zijn ook omwonenden en bedrijven uit de buurt van harte welkom gebruik te maken van alle faciliteiten van het hotel. Onze deur staat wagenwijd open voor iedereen.

Passie en doorzettingsvermogen gaven ons de kans het aantal hotels in de loop der jaren uit te breiden. Er zijn mooie parels bijgekomen. Wij prijzen ons gelukkig met een professioneel management team en toegewijde medewerkers die dagelijks hun best doen voor uw onvergetelijke verblijf.

WestCord zet zich in voor duurzaamheid

Voor een groenere toekomst

Onze groene inspanningen

Geschiedenis van WestCord Hotels

1968

Vader Emo Westers koopt voor zijn 18-jarige zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland

1987

Altea Hotel Seeduyn op Vlieland wordt gebouwd en geopend. Er is een franchiseovereenkomst met Pullmann Hotels.

1992

Het naastgelegen Strandhotel wordt aangekocht, afgebroken en geheel opnieuw opgebouwd. Een nieuwe franchise partner wordt gevonden en Golden Tulip Resort Strandhotel Seeduyn is een feit.

1994

De overstap naar het buureiland Terschelling wordt gemaakt met de bouw en opening van Golden Tulip Resort Schylge op Terschelling.

1995

Bouw en opening strandpaviljoen ‘t Badhuys op Vlieland.

hotels 'by WestCord'

5 unieke hotels die een merk op zich zijn!

Ontdek onze hotels 'by WestCord'

2001

Twee geheel nieuwe hotels; in february Golden Tulip Resort Boschrijck op Terschelling en in april Tulip Inn Art in Amsterdam.

2002

Na twee jaar onafgebouwd en leeggestaan te hebben wordt Residentie Noordsee op Ameland aangekocht, verder afgebouwd en in april wordt Golden Tulip Resort Noordsee geopend.
In juli van dat jaar wordt op Vlieland een nieuw eetcafé naast Hotel De Wadden geopend; ‘t Praethuys.

2004

In januari wordt Ramada Amsterdam City Centre onderdeel van de groep.

In februari wordt naast het bestaande driesterren Tulip Inn Amsterdam Art gebouwde viersterren Golden Tulip Amsterdam Art geopend. Vanaf die datum heeft WestCord in Amsterdam zeven sterren onder één dak!

 

2006

Per januari van dat jaar is WestCord Hotels de trotse eigenaar van Hotel New York in Rotterdam. Het hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika-Lijn (HAL), de stoommaatschappij die emigranten vanuit heel Europa naar een nieuwe toekomst bracht.

2009

In juli wordt het nieuwe WestCord Fashion Hotel Amsterdam tegenover het World Fashion Centre geopend.

Opening van WTC Hotel Leeuwarden in augustus, direct naast WTC Expo.

In september neemt WestCord Hotels Tulip Inn Delft over. Het viersterrenhotel is een samenwerkingsproject met het IKEA Concept Center.

WestCord Hotels heeft per november Golden Tulip verlaten. De 7 Golden Tulip franchise hotels ondergaan een rebranding en opereren sindsdien samen met de andere hotels onder de WestCord-vlag.

Royal Delft voor WestCord Hotels

Now that is really OUR cup of tea!

Bekijk onze servies collectie

2011

In November wordt het gloednieuwe wellness center “WellCome” in Strandhotel Seeduyn geopend.
www.wellcomewellness.nl

2013

In juni is het ss Rotterdam officieel overgedragen aan WestCord Hotels. Met veel trots heeft WestCord Hotels het ss Rotterdam als nieuwe, 12e parel toegevoegd aan de WestCord hotelgroep.

2014

WestCord Hotels wint de aanbesteding voor een nieuw hotel op de Kop van het Java eiland in Amsterdam. Hotel Jakarta zal worden geopend medio 2018.

2017

Op 14 april heropent het vernieuwde Badhuys op Vlieland. Het bestaande paviljoen moest op last van Rijkswaterstaat worden verplaatst, een goede reden om een compleet nieuw, duurzaam én groter strandpaviljoen te bouwen. Dit blijft niet onopgemerkt: op 6 juli 2017 wordt ‘t Badhuys uitgeroepen tot “Beste Strandpaviljoen van Nederland”.

2018

WestCord Hotels viert het 50-jarig bestaan op 1 mei!
En op 5 mei viert Hotel New York haar 25-jarig bestaan.

In juni opent Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren! Na bijna twee jaar bouwen is het hotel klaar om ontdekt te worden. Het hotel heeft een moderne uitstraling met Indonesische invloeden. Dit zie je terug in het hele hotel maar de kers op de taart is de subtropische binnentuin met metershoge palmen!

Bakkerij Westers

Van bakkerij naar hotel en weer terug naar… bakkerij

Ontdek Bakkerij Westers

2020

WestCord Hotel Salland is per september verkocht.

2021

In mei openen de deuren van The Market Hotel ‘by WestCord’. Dit hotel ligt direct aan de Grote Markt in Groningen.

2022

April: weer een nieuw hotel ‘by WestCord’: Hotel Arsenaal in Delft. Dit boutique hotel met 63 kamers is gevestigd in een historische wapenarsenaal daterend uit 1601.

2023

In juni is het officieel: Inntel Hotels Art Eindhoven wordt overgenomen door WestCord Hotels! Het hotel wordt officieel benoemt tot WestCord Hotel Eindhoven, het eerste WestCord Hotel in Brabant. Het hotel is grotendeels gevestigd in de monumentale Philipsfabriek de Lichttoren, gebouwd in 1909.

FAYR cosmetics by WestCord

Exclusief in alle WestCord Hotels. Kom jij ze proberen?

See how we play it FAYR