Hulp nodig?

Wie zijn wij

Een bijzonder jaar voor WestCord Hotels

Al doet de naam soms anders vermoeden: WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf. Het begon allemaal in 1968 toen bakker Emo Westers voor zijn zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland kocht. Dit hotel hebben we nog steeds.

Inmiddels zijn daar in de afgelopen jaren 15 hotels verspreid over Nederland bijgekomen. Wij zijn echter geen hotelverzamelaars, maar hotelier. Wij zijn pas tevreden als we tevreden gasten hebben en daar is alles op gericht. De uitbreiding in aantal hotels en met name de hotels die we nieuw bouwen zien wij als een doorontwikkeling van ons bedrijf.

Opening Hotel Jakarta Amsterdam

Donderdag 28 juni was het zover; Hotel Jakarta Amsterdam is feestelijk geopend! Het glas werd geheven op het ‘groenste’ hotel van Nederland, en de vijftiende aanwinst van WestCord. Het fantastische weer met bijna tropische temperaturen maakte deze dag natuurlijk af, zo kon op het terras heerlijk genoten worden van een glas bubbels en Aziatische hapjes.

Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe kamers met Indonesische invloeden.

WestCord Hotels bestaat 50 jaar in 2018

Het jaar 2018 is sowieso voor ons een bijzonder jaar. WestCord Hotels bestaat dan 50 jaar! Ongelofelijk hoe snel de tijd is gegaan. Daarnaast bestaat ons iconische Hotel New York in 2018 25 jaar. Er gaan allerlei mooie dingen gebeuren omtrent deze jubilea en wij houden u hiervan graag op de hoogte. Wist u dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is? Er worden ontelbare culturele evenementen georganiseerd en dat maakt een bezoek aan Friesland zeer de moeite waard.

Zoals u ziet WestCord Hotels is volop in beweging en wij zijn er maar druk mee. Echter ons werk is ons leven en onze hotels zijn ons thuis.

Komt u bij ons logeren?

Graag tot ziens!

Harry en Jennifer Westers

 


 

Geschiedenis van WestCord Hotels

1968
Vader Emo Westers koopt voor zijn 18-jarige zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland.

1987
Na 15 jaar durende procedures wordt Altea Hotel Seeduyn op Vlieland gebouwd en geopend. Er is een franchiseovereenkomst met Pullmann Hotels.

1992
Nadat in 1990 het naastgelegen Strandhotel is aangekocht, wordt dit in 1991 afgebroken en geheel vernieuwd in 1992 geopend. Er wordt een nieuwe franchise partner gezocht en Golden Tulip Resort Strandhotel Seeduyn is een feit.

1994
De overstap naar het buureiland Terschelling wordt gemaakt met de bouw en opening van Golden Tulip Resort Schylge op Terschelling.

1995
Bouw en opening strandpaviljoen ’t Badhuys op Vlieland.

1998
Aankoop Vliestroom appartementen op Vlieland, wat daarna tot 1 januari 2003 wordt geëxploiteerd als AVO centrum.

2001
Wederom openingen van twee nieuwbouw projecten; in februari Golden Tulip Resort Boschrijck op Terschelling en in april van dit zelfde jaar Tulip Inn Amsterdam Art in Amsterdam.

2001
In september van dit jaar krijgt de hotelgroep officieel de naam WestCord Hotels, op dat moment bestaande uit 5 hotels: vier op het Wad en een in de stad.

2002
Nadat Residentie Noordsee op Ameland twee jaar onafgebouwd heeft leeggestaan wordt dit in 2001 aangekocht. Het hotel wordt afgebouwd en in april 2002 wordt Golden Tulip Resort Noordsee geopend. In juli van dit jaar wordt op Vlieland een nieuw eetcafé naast Hotel De Wadden geopend; ’t Praethuys.

2004
In februari wordt naast het bestaande driesterren Tulip Inn Amsterdam Art gebouwde viersterren Golden Tulip Amsterdam Art geopend. Vanaf die datum heeft WestCord in Amsterdam zeven sterren onder één dak!

2004
Per 1 januari 2004 is Ramada Amsterdam City Centre op de Nieuwezijds Voorburgwal bij de groep gekomen. Het hotel is overgenomen van AMS. Op 1 januari 2008 heeft Ramada Amsterdam City Centre een rebranding ondergaan. Vanaf deze datum is het hotel onderdeel van Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts geworden en opereert het hotel verder onder de naam Tulip Inn Amsterdam Centre.

2006
Vanaf januari 2006 is WestCord Hotels de trotse eigenaar van Hotel New York in Rotterdam. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika-Lijn (HAL), de stoommaatschappij die emigranten vanuit heel Europa naar een nieuwe toekomst bracht.

2009
WestCord Hotels heeft op 1 april Golden Tulip verlaten en gaat vanaf deze datum als Nederlandse hotelketen op eigen benen verder. De 7 hotels welke franchisenemer van Golden Tulip waren ondergaan een rebranding en opereren sindsdien samen met de andere hotels verder onder de WestCord-vlag.

2009
Op 1 juli is het nieuwe WestCord Fashion Hotel Amsterdam tegenover het World Fashion Centre geopend. Dit hotel biedt 260 hotelkamers, vergaderzalen, gratis wireless Internet, wellnessfaciliteiten, een bar en restaurant, een terras, skybar en een parkeergarage.

2009
Op 14 augustus is het WTC Hotel Leeuwarden naast het WTC Expo geopend. Dit 4-sterren hotel biedt 143 hotelkamers en suites en daarnaast zijn er ook longstay appartementen beschikbaar.

2009
De nieuwste hotspot om op niveau uit te gaan in Amsterdam is in september feestelijk geopend onder de naam SKYY Bar. Een samenwerking met het gelijknamige SKYY Vodka. De bar bevindt zich op de 10e etage van het onlangs geopende WestCord Fashion Hotel Amsterdam en heeft een fantastisch uitzicht over de stad.

2009
WestCord Hotels heeft in september Tulip Inn Delft, naast de Ikea langs de A13, overgenomen. Bedden, behang, gordijnen, sanitair en schemerlampjes; tot in de kleinste details is het nieuwe WestCord Hotel Delft gestyled met spullen van Ikea. Het viersterrenhotel is een samenwerkingsproject met het IKEA Concept Center.

2011
WestCord Hotels heeft in november 2011 het gloednieuwe wellness center “WellCome” in Strandhotel Seeduyn geopend. Het 1000m2 grote wellness center ligt direct aan het Noordzeestrand en heeft een uitgebreid aanbod aan faciliteiten en er zijn diverse warm- en koudwaterbaden, een binnen- en buitenzwembad en er is een beauty salon en kapsalon aanwezig. Wellness center “WellCome” heeft een eigen website: WellCome Wellness

2011
WestCord Hotels lanceert de lifestyle glossy “WestCord Magazine”. Het magazine ligt op kamers en in de openbare ruimtes van de hotels en is gratis mee te nemen voor gasten (en tevens online te vinden sinds 2017).
In WestCord Magazine komen de WestCord Hotels en de bestemmingen aan bod, daarnaast wordt aandacht besteed aan onderwerpen als mode, beauty en voeding. Ook komen in elke editie verschillende bekende Nederlanders aan het woord.

2012
WestCord Hotels is met ingang van 1 september 2012 een franchise overeenkomst aangegaan met het voormalige Golden Tulip Garderen en Tulip Inn Raalte. De hotels zullen verdergaan onder de naam WestCord Hotel De Veluwe en WestCord Hotel Salland.

2013
Op 12 juni 2013 is het ss Rotterdam officieel overgedragen aan WestCord Hotels. Met veel trots heeft WestCord Hotels het ss Rotterdam als nieuwe, 12e parel toegevoegd aan de WestCord-keten.

2014
WestCord Hotels wint de aanbesteding voor een nieuw hotel op de Kop van het Java eiland in Amsterdam. Hotel Jakarta zal worden geopend medio 2018.

2016
WestCord Residentie Boschrijck op Terschelling gaat vanaf 1 januari van dit jaar verder onder de naam WestCord ApartHotel Boschrijck.

2017
Op 14 april heropent het vernieuwde Badhuys op Vlieland. Het bestaande paviljoen moest op last van Rijkswaterstaat worden verplaatst, een goede reden om een compleet nieuw, duurzaam én groter strandpaviljoen te bouwen. Dit blijft niet onopgemerkt: op 6 juli 2017 wordt ’t Badhuys uitgeroepen tot “Beste Strandpaviljoen van Nederland”.

2018
WestCord Hotels bestaat op 1 mei 50 jaar! En op 5 mei bestaat Hotel New York 25 jaar. Reden voor een feestje dus! Bij WestCord Hotels vieren we dat door onze eigen WestCord vlogger Valerie het hele jaar op pad te sturen, zodat zij kan laten zien wat er zo leuk is aan onze hotels. En Museum Rotterdam eert het jubileum van Hotel New York met een expositie: Story of pioneers.

2018
Op 4 juni opende Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren! Na bijna twee jaar bouwen is het hotel klaar om ontdekt te worden. Het hotel is heeft een moderne uitstraling met Indonesische invloeden. Dit zie je terug in het hele hotel maar de kers op de taart is de subtropische binnentuin met metershoge palmen!

2018
Op 19 juni is het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hotel aan de Grote Markt in Groningen. Harry en Jennifer Westers hesen de vlag als symbolische start van de bouw van WestCord Market Hotel. Naar verwachting opent het hotel medio 2020 de deuren.

2018
Op 26 juni werden de plannen onthuld voor het derde “by WestCord” hotel in Rotterdam. Op de Wilhelminapier in Rotterdam, achter het beroemde Hotel New York wordt in het derde kwartaal van 2019 gestart met de bouw van Hotel Chicago. Hotel Chicago zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad, waarvan de bodem gedeeltelijk transparant is. Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een sfeervol plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt op een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen die ‘urban chic’ worden ingericht. Op de begane grond komt Bakkerij Westers, een ode aan het verleden van Harry Westers die als bakkerszoon zijn eerste hotel op Vlieland opende.


WestCord is Green Key

WestCord Hotels zet zich proactief in om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt.

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Bekijk Green Key gecertificeerde WestCord Hotels
Sluiten
WestCord Hotels logo small

De beste prijs wordt nu voor je opgehaald…