Leeuwarden: trotse hoofdstad van Fryslân!

Leeuwarden: trotse hoofdstad van Fryslân!

Boek dit arrangement

Kies hotel
,

Leeuwarden: trotse hoofdstad van Fryslân!

Op slechts 15 minuten loopafstand van het WTC Hotel Leeuwarden ligt het centrum van de Friese hoofdstad, waar honderden monumenten, parels van musea en leuke winkeltjes te vinden zijn. Leeuwarden was niet voor niets de 'Culturele Hoofdstad van Europa' in 2018! Hieronder vind je tal van tips en activiteiten in Leeuwarden.

Leeuwarden

Stadschouwburg De Harmonie

De Harmonie is de stadsschouwburg en concertzaal van Leeuwarden en behoort tot de top vijf van grootste schouwburgen van Nederland. Het is het podium geweest voor topstukken als Titanic en The Sound of Music. Het gebouw biedt ook plaats aan een inpandig filmhuis, waar nu het Centrum voor Film in Friesland is gevestigd. Jaarlijks zijn er meer dan 650 activiteiten voor in totaal 250.000 bezoekers.

Bezoek het Fries Museum

Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Bezoek een van de vele tentoonstellingen, stort je in een verrassende workshop of kijk mee met een artist-in-residence.

Varen door de Friese grachten

De stichting organiseert het hele jaar door rondvaarten met schipper en gids in authentieke nostalgische fluisterpramen aangedreven door elektromotoren. De rondvaarten gaan door de historische grachten, de singels en de omgeving van Leeuwarden.

De Oldehove

In 1529 werd gestart met de bouw van deze scheve, kromme en niet afgemaakte toren. Het zat bouwmeester Jacob van Aken niet mee, want al tijdens de bouw zakte de toren scheef. Toch is de toren een van de belangrijkste symbolen van de stad. De Oldehove is ook te beklimmen!

leeuwarden-kerst-feestdagen-oud-nieuw

Activiteiten voor kinderen

Friesland biedt tal van leuke activiteiten voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het Kameleondorp in Terherne waar kinderen kunnen varen in een bootje en leren zeilen. Ook AquaZoo Leeuwarden is een aanrader voor een dagje uit met het gezin, hier kun je tal van zeedieren en zoetwaterdieren zien. Verder kunnen kinderen hun energie kwijt in binnenspeeltuin Monkey Town in Leeuwarden.

Boek dit arrangement

Kies hotel
,