De energieke stad en van alle markten thuis!

Groningen, de energieke stad en van alle markten thuis!

Boek dit arrangement

Alle hotels
,

Groningen, de energieke stad en van alle markten thuis!

Een stad en een provincie waar je alle vrijheid hebt. Waar het barst van de mogelijkheden. En waar we de dingen doen met die typisch Groningse ommekracht en lef. Altijd onvervalst en eigenzinnig. De jongste stad van Nederland telt  zo’n 200.000 inwoners en wordt omringd door water en biedt doorvaar mogelijkheden naar Oost-Groningen, de Eems, het Lauwersmeer en Friesland.

Highlights van Groningen
Je voelt de energie van de stad wanneer je vanaf de Martinitoren over de daken uitkijkt of door de eeuwenoude straten loopt. Dit is waar oases  van rust hand in hand gaan met levendige studentenspots en gezellige marktpleinen. Met al dit moois is het niet zo raar dat uit onderzoek is gebleken dat de Groningers het gelukkigst  zijn met hun woonplaats. Welkom in Groningen!

De energieke stad en van alle markten thuis!

De Martinitoren
Uitzicht over de stad op bijna 100 meter hoogte. In de afgelopen 500 jaar brandde de Martinitoren af, sloeg de bliksem in en stortte hij bijna in. Op de stoep werden oorlogen gewonnen en verloren. De toren hield stand en is met haar 97 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. Klim omhoog voor een stukje tastbare geschiedenis en een fantastisch uitzicht.

Prinsentuin
Vlakbij de Martinitoren staat een hoge muur met daarachter misschien wel het rustigste plekje van de binnenstad van Groningen. Binnen de muren van de groene, bloemrijke Prinsentuin waan je je even helemaal in een andere wereld. Struin langs de planten, lees een boek op een bankje of geniet van een kopje thee bij de theeschenkerij.

Stationshal Hoofdstation
De statige stationshal maakt Hoofdstation Groningen tot een van de mooiste stationsgebouwen van Nederland.

Groninger Museum
Het Groninger Museum werd in 1874 opgericht. Sinds 1894 heeft het Groninger Museum een eigen gebouw. Tot 1994 was dit het neo-gotische pand aan de Praediniussingel. Na een grote schenking in 1987 kreeg de organisatie de mogelijkheid om een nieuw gebouw te laten maken. Het huidige Groninger Museum gebouw werd in 1994 door koningin Beatrix geopend. Tot op de dag van vandaag is het ontwerp aanleiding voor discussie over moderne museumarchitectuur.

Vismarkt
Marktlui roepen hun verkoopleuzen, stadjers en studenten kopen hun lunch in de Korenbeurs of prikken met een vorkje in hun patat of kibbeling. De Vismarkt is op en top stadse bedrijvigheid.

Er gaat niets boven Groningen

Boek dit arrangement

Alle hotels
,