Green Key

Comfort en vriendelijkheid met oog voor de toekomst

Er even lekker tussenuit. Genieten van de prachtige natuur, weer eens goed bijkletsen, geen haast en heerlijk fietsen om de omgeving te ontdekken. Wij doen er alles aan om uw verblijf tot een succes te maken en tegelijkertijd proberen wij de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zonder dat dit ten koste gaat van uw comfort. Daarvoor streven wij naar het ‘Green Key-certificaat’.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

In de praktijk

Belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat u, als onze gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. En nee, er wordt ook niet van u verwacht dat u tijdens uw vakantie continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: u zult wellicht nog meer van uw vakantie genieten met het idee in uw achterhoofd dat we met elkaar op een milieuvriendelijke manier bezig zijn. Wij streven naar een balans tussen duurzaam ondernemen en comfort.

Zo werken wij veel samen met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze
menukaart veel producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en overheerlijk! Maar er is meer: van milieuvriendelijk zeepje en shampoo, energiezuinige apparaten, LED-verlichting, oplaadpunten voor elektrische fietsen etc. Zelfs de brandblussers zijn gevuld met ECO-foam en hebben een milieukenmerk. En wat betreft uw comfort? Wij gaan zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een warme douche. Dit alles bevordert niet alleen uw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu!

Indien u meer wilt weten over de Green Key: www.greenkey.nl

Mede namens alle medewerkers hopen wij dat u een heel prettig verblijf heeft en dat wij samen streven naar een milieuvriendelijke toekomst.

Michael Westers
General Manager

Paul Gietema
Green Key Coördinator