De leukste uittips in eigen land

Wat zullen we vandaag doen?

Ga er lekker op uit

? Leeuwarden: de Oldehove

Het boegbeeld van Leeuwarden is de Oldehove, in het noorden ook wel bekend als de ‘toren van Pisa’ door zijn scheve stand. Tijdens de bouw in 1529 zakte de toren al scheef. De kerk die er naast zou gebouwd worden is er nooit gekomen. Je kunt de toren beklimmen voor een mooi uitzicht over de hele stad! Als je durft, een uitdaging voor mensen met hoogtevrees, kun je op het uitstulpende stukje glas staan en zo lijkt het alsof je nergens op staat…spannend! Je voelt ook echt dat de toren scheef staat. Als je de 183 traptreden trotseert heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad van Leeuwarden en kun je bij helder weer zelfs de Waddeneilanden zien!

Meer over Leeuwarden

Bloeiende heide!

Wauw! De paarse golf verovert Nederland, bloeiende heidevelden zover je kunt kijken. Door de hoge temperaturen van afgelopen tijd bloeit de heide iets eerder dan gebruikelijk, daarom kunnen we nu al genieten van dit prachtige tafereel.

Trek je wandelschoenen aan of haal je fiets uit de schuur en ga op avontuur!

?Delft: Royal Blue Tattoo

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar ze hebben meer gemeen dan gedacht. Met Schiffmacher Royal Blue Tattoo komen deze twee onverwachte werelden samen in een verrassende expositie. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken. Een persoonlijk ingesproken audiotour neemt je mee op reis tussen twee werelden in een verhaal over geloof, hoop en liefde als inhoudelijke rode draad. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is tot en met 31 oktober 2020 te bezichtigen.

Op naar Delft

?Rotterdam: Pop-up Store ss Rotterdam

Vrijdagmiddag 17 juli  opende het ss Rotterdam officieel de deuren van haar eigen pop-up store in de Koopgoot. In deze ‘Flagship Store’ geeft het ss Rotterdam een voorproefje van het unieke aanbod dat ‘La Grande Dame’ te bieden heeft. In de pop-up store kan direct een onvergetelijke hotelovernachting , een smakelijk etentje of een interessante rondleiding worden gereserveerd. Met deze pop-up store wilt het ss Rotterdam daarnaast bezoekers van de binnenstad verleiden om ook een kijkje te komen nemen aan boord van het ss Rotterdam dat is gelegen op de kop van Katendrecht.

Op naar Rotterdam