De allerleukste

Wadden musea

Op onze eigen Waddeneilanden is het natuurlijk bijna altijd prachtig weer, maar mocht het toch regenen dan hebben wij de leukste binnentips! Van Vlielander Kaasbunker tot het Natuurcentrum op Ameland.

Vlielander Kaasbunker

Echt museum of niet… Bij de Kaasbunker op Vlieland moet je geweest zijn!  Op het hoogste duin van Vlieland, diep onder de grond bevindt zich een voormalig drinkwater bunker die sinds 2015 in gebruik is voor de rijping van bijzondere biologische Vlielander Bunkerkazen. Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’. Tijdens de speciale workshop leert hij je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! Foto: Ruurd Leenders

Say cheese!

De Wadden, ons eigen stukje buitenland!

Waar het avontuur begint zodra je op de boot stapt…

Ontdek onze hotels op de Wadden!

Wrakkenmuseum Terschelling

Sla op Terschelling zeker het Wrakkenmuseum niet over! Wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland. Zijn museum ligt dan ook vol met van alles en nog wat uit de periode 1650 tot nu. Leuk voor jong en oud!

Ontdek het museum!

Natuurcentrum Ameland

Ga mee op spectaculaire reis door de Amelander natuur! Ontdek bijvoorbeeld de fascinerende onderwaterwereld, in het Watertheater. Hier kan de bezoeker wegdromen bij het schitterende groot Noordzeeaquarium met een diversiteit aan dieren. Helemaal handig wanneer je overnacht bij WestCord Hotel Noordsee, net Natuurcentrum is namelijk pal naast het hotel gelegen!

Ontdek Ameland

Boek direct

Alle hotels
,