Maak kennis met...

Collega aan het woord

Maak kennis met... Annemiek van Veen

Mijn naam is Annemiek, ik ben 24 jaar en de sales stagiaire van de WestCord hotels in Amsterdam. Ik kom uit Groningen en ben begin dit jaar verhuisd naar Amsterdam! Ik ben vaak in horecagelegenheden te vinden, maar daarnaast vind ik koken voor vrienden ook erg leuk. Wanneer er sneeuw valt in de alpen, probeer ik iedere aangelegenheid aan te grijpen om een paar dagen te gaan skiën.

Hoe ben je bij WestCord Hotels terecht gekomen?

WestCord was afgelopen vier jaren al te vinden op de industryfairs, tijdens deze fairs sprak ik toen met de HR-manager Eline Ligthart. Toen ik in mei 2020 op zoek was ben ik via Danielle Scheepstra weer terecht te gekomen bij WestCord hotels.

Wat betekent gastvrijheid voor jou?

Gastvrijheid betekent voor mij, een lach op het gezicht van een gast. Ik houd ervan om de gast te zien genieten. Gastronomie is dan ook 1 van mijn hobby’s, ik vind het leuk om de gast te voorzien van een goed glas wijn en lekker eten.

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven?

Ik heb aan een aantal collega’s gevraagd hoe ze mij in 1 woord omschrijven en er kwam uit dat ik vrolijk, spontaan, leergierig, behulpzaam en een team player ben!

Wat is je favoriete plek in het hotel?

Omdat ik in verschillende hotels werk en dus ook werk met veel verschillende collega’s is een dag nooit saai. Daarnaast vindt het werkzaam zijn op verschillende afdelingen een enorme uitdaging! Stiekem ben ik groot fan van Bakkerij Westers in Hotel Jakarta, ik ga daar geregeld langs om te kijken of er nog iets te proeven valt.

Wat bestel jij het liefst in jouw hotel?

Mijn favoriete plekje in de keten is op Vlieland, ik kwam geregeld in het Badhuys en bestel dan altijd Noordzee krabbenbisque.

Op welke afdeling zou je nog wel eens willen werken?

Aangezien ik word omschreven als een echte teamplayer, zou ik nog graag een keer mee willen kijken op de HR-afdeling. Ik vind het leuk om de juiste link te leggen bij een persoon en een positie. Tijdens de online industry fair van NHL Stenden hogeschool, merkte ik ook dat het mij geen energie heeft gekost om dit te doen.

Wat maakt jouw werkdag tot een perfecte/geslaagde dag?

Mijn perfecte/geslaagde dag valt te omschrijven in verschillende aspecten. Het zijn de collega’s, de lunches en de juiste omgeving die daaraan bijdragen, maar daarnaast krijg ik enorm veel energie wanneer ik resultaat kan boeken. Dit kan zijn een nieuwe corporate, het automatiseren van contracten of nieuwe succesvolle ideeën bedenken voor hotels.

Wat is het leukste moment dat je hebt meegemaakt tijdens het werken?

Tijdens mijn stage koos ik er voor om 2 weken te gaan werken in de F&B bij WestCord Seeduyn. Ik vond het leuk om ook weer een keer onderdeel te zijn van een F&B-team en wat minder mee te krijgen van de COVID-19 gevolgen. De gasten waren in een vakantiemodus en daardoor ook erg relaxt.

Hoe zorg jij ervoor dat gasten een onvergetelijke avond hebben?

Een onvergetelijke avond heeft een gast volgens mij, als die zich in het juiste gezelschap bevindt, het juiste gerecht en wijn heeft gekozen en wanneer de gast met een glimlach op/zijn of haar gezicht het hotel/restaurant verlaat.

Welk ander hotel van WestCord inspireert je?

Ik ben werkzaam in vijf verschillende WestCord hotels, maar Hotel New York met rijke geschiedenis inspireert mij op dit moment het meest.

Stages

Wil je ook stage lopen bij 1 van onze hotels of kantoren? Bekijk dan onze vacatures voor stageplaatsen.

Vacatures