Blog

Zó ontdek je Amsterdam het best (in een rustige periode)

Zó ontdek je Amsterdam het best (in een rustige periode)

Het idee is even wennen, Amsterdam in coronatijd. De leegte op de Dam, de stilte langs de grachten, de rustige winkelstraten. Je merkt het direct als je aankomt op Amsterdam Centraal Station. Geen hordes toeristen, backpackers, rolkoffergeluiden. Je ziet slechts een handjevol mensen die onderweg zijn van A naar B. Het voelt misschien onwennig, maar je kunt er ook je voordeel mee doen. Want met hoe minder mensen je de stad hoeft te delen, hoe meer schoonheid en unieke plekken je kunt ontdekken. (ook na corona zijn onderstaande tips nog actueel, behalve de musea). Slapen doe je natuurlijk bij onze hotels in Amsterdam!

Een gracht voor jou alleen

Een verblijf in Amsterdam is niet compleet zonder een wandeling langs de beroemde grachten. Ze zijn een symbool van de stad en sinds 2010 staat de 17e-eeuwse Amsterdamse grachtengordel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In coronatijd bestaat er zelfs een kans dat je een grachtje voor jou alleen hebt!

Elke gracht heeft zijn eigen charme en ze zijn allemaal uniek. Je komt er nostalgische grachtenpanden tegen, huizen met een bijzonder verhaal en charmante bruggen. De meest schilderachtige brug is de Magere Brug over rivier de Amstel. In de avond is het misschien wel het meest romantisch plekje in Amsterdam wanneer de brug prachtig wordt verlicht met wel 1200 lampjes. Het verhaal gaat dat als je je geliefde kust op de Magere Brug, jullie liefde daarmee voor altijd bezegeld is. Waar of niet, het is een romantisch idee!

Wereldberoemde musea

Amsterdam biedt tal van bijzondere musea, zoals het wereldberoemde Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Voor coronatijd kwam de hele wereld hier in grote groepen op af, waardoor er lange wachtrijen ontstonden om naar binnen te mogen. Vervolgens baande je je een weg door de menigte om een glimp op te vangen van jouw favoriete werken. Nu kun je zomaar ineens alleen voor een wereldberoemd schilderij staan! Het is er nu nog rustig, omdat er een maximaal aantal bezoekers is toegestaan en je dient vooraf te reserveren. Een uitgelezen kans dus.

Rijksmuseum – Het Rijksmuseum is één van de grootste musea van Amsterdam, gevestigd in een prachtig en imposant gebouw. De collectie omvat wereldberoemde werken, zoals De Nachtwacht van Rembrandt en schilderijen van Johannes Vermeer en Frans Hals.

Van Gogh Museum – Nergens ter wereld vind je zoveel schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh bij elkaar als in het Van Gogh Museum in Amsterdam. De vaste collectie omvat tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen, meer dan zevenhonderd brieven en Van Goghs verzameling Japanse prenten.

Anne Frank Huis – In het indrukwekkende Achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263 zat Anne Frank twee jaar lang met haar familie ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar wereldberoemde dagboek en het huis geven een zeer authentiek beeld van de onderduiking.

Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. Een fijne plek, nu we juist de behoefte hebben om naar buiten te gaan. De tuin bestaat al vanaf 1638 en was van oorsprong een medische tuin. Achter de driehonderd jaar oude poorten vind je er nu constant veranderende tuinen, kassen, een vlindertuin en een vijver. Er groeien hier meer dan vierduizend verschillende planten. Ook hier is reserveren noodzakelijk en er kan een maximum aantal bezoekers naar binnen, maar dat geeft je wel de ruimte!

Midden in deze groene oase vind je een terras, waar je kunt genieten van een hapje of drankje met een prachtig decor.

Winkelen en eten in de 9 Straatjes

Middenin de grachtengordel, net achter het Paleis van de Dam, vind je de pittoreske 9 Straatjes. De 9 Straatjes zijn charmant en hip. Je komt hier niet voor de grote winkelketens zoals in de bekende winkelstraten, maar voor de kleine, originele winkels zoals designerboetieks, speciaalzaken en vintagekledingzaken. Afgewisseld met schilderachtige monumenten. Tussendoor kun je een pitstop maken bij één van de gezellige terrasjes voor een lunch. Normaal zitten deze terrassen bomvol, maar in deze tijd reserveer je je plekje telefonisch of aan de deur. Misschien iets minder spontaan, maar het gedrang zullen we zeker niet missen!

Vanuit City Centre Hotel loop je binnen 5 minuutjes naar de 9 Straatjes!

Bootje varen of op de fiets?

Amsterdam op een unieke wijze ervaren kan ook vanaf het water! Huur een sloep en vaar zelf door de grachtengordel. Je geniet van de vrijheid, ontspanning, de mooie uitzichten en de rust. Bepaal zelf de route door de mooiste grachten en langs bijzondere plekken die je wilt zien. Vaar je bijvoorbeeld via Artis, dan is de kans groot dat je giraffen, zebra’s en gnoes kunt spotten! Neem een picknickmand mee en gooi de trossen los!

Liever met de fiets? Fietsen is gezond, praktisch en leuk! Amsterdam staat bekend als fietsstad nummer één bij toeristen over de hele wereld. Soms is het opletten geblazen, maar de grote groepen fietsers die een toeristische tocht door Amsterdam maken en soms niet gewend zijn om (in een drukke stad) te fietsen, zijn er nu even niet.

Arrangementen

Voor een geslaagde (zomer)vakantie of citytrip hoef je echt de grens niet over. Want wat je ook zoekt, je vindt het bij WestCord!

Cityhoppen, wandelen in de bossen of relaxen op het strand. Alleen, met partner of met het hele gezin. Bekijk al onze arrangementen en ervaar Nederland zoals je het nog nooit heb ervaren!

Meer informatie