Blogs | Inspiratie

Van koffieboon naar kroket

Bestel jij bij The Market Hotel als lunch een broodje met oesterzwamkroketten, dan ben je goed bezig! Want wist jij dat de oesterzwammen in die kroket hun oorsprong vinden bij WestCord Hotel Delft? Of bij het Fashion Hotel in Amsterdam? Klink gek hè? Maar het is toch echt zo. Voor onze oesterzwamkroketten- en bitterballen werken wij namelijk samen met GRO.

Lees verder

De mooiste wandelroutes op de Waddeneilanden

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het weer hoog tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Voor velen het mooiste seizoen van het jaar en een feest voor de echte buitenmens! De natuur kleurt bijna alle kleuren van de regenboog en omringt je met de lekkerste geuren en mooiste geluiden. Ontdek de Wadden op zijn mooist in de herfst!

Bekijk de mooiste wandelroutes
Borrel voor een prikkie

Top 10 leukste terrassen

De fijne terrasjes van WestCord hotels staan hier voor jou op een rijtje. Bekijk hier een overzicht van onze top 10 WestCord hotspots verspreid over heel Nederland.

Bekijk alle terrassen

Typisch Ameland

Ameland is een prachtig stukje Nederland, met eindeloos veel natuur en heerlijke rust. Maar er is meer! Zo kent het ook eiland rijke tradities, (h)eerlijke producten en stoere activiteiten… Je leest het hier.

Lees verder

Eten zoeken op het Wad

Om het beste van het Wad te ontdekken, moet je op het Wad zelf zijn. Het is zelfs de uitgelezen plek om ware delicatessen te vinden! Dus neem je laarzen mee, doe je tegoed aan deze tips van Vlielander Gerrit Grijpsma – ofwel’De Oesterman’- En je vindt ware traktaties op het Wad.

Lees verder
westcord-hotels-mountainbike-blog-veluwe

5 x de mooiste mountainbikeroutes in Nederland

Mountainbiken is populairder dan ooit. En dat is niet gek. Want hoe gaaf is het om op volle snelheid door de prachtige Hollandse natuur te razen. Bovendien is het goed voor de conditie en je snuift ook nog eens de frisse boslucht op. Door heel Nederland vind je uitgestippelde MTB-routes, de een nog mooier dan de ander. Wij hebben de vijf mooiste routes voor je omschreven!

Lees verder

Zó ontdek je Amsterdam het best

Het idee is even wennen, Amsterdam in coronatijd. De leegte op de Dam, de stilte langs de grachten, de rustige winkelstraten. Je merkt het direct als je aankomt op Amsterdam Centraal Station. Geen hordes toeristen, backpackers, rolkoffergeluiden. Je ziet slechts een handjevol mensen die onderweg zijn van A naar B. Het voelt misschien onwennig, maar je kunt er ook je voordeel mee doen. Want met hoe minder mensen je de stad hoeft te delen, hoe meer schoonheid en unieke plekken je kunt ontdekken. Hoe? Dat lees je in deze blog!

Lees verder

Zo maak je de beste foodfoto's

Foodfotografie, het is een kunst an sich. Hoe zet je een gerecht zo mooi op de foto dat je er direct je tanden in zou willen zetten? Foodfotograag Denise Kortlever geeft haar beste tips prijs.

Lees verder

Suphotspots in eigen land!

Ga deze zomer het water op met een supboard! Al peddelend door rivieren en plassen in Nederland geniet je van de mooie natuur die ons land rijk is. Doordat je je eigen tempo kunt bepalen, is suppen vaak ook heel relaxed en een leuke activiteit om te doen met je vrienden, familie of alleen. Er zijn tal van slootjes, grachten, kanalen, plassen, meren en natuurlijk ook de noordzee waar je met je supboard mag peddelen. Hier geven wij je tips met dé plekken waar je kunt suppen deze zomer!

Lees verder

Dé mooiste Nederlandse routes met de lekkerste streekproducten

Ga deze zomer als toerist in eigen land op vakantie naar de leukste steden met de lekkerste streekproducten. Elke stad heeft zo haar eigen lekkernijen. Van Groningen tot Rotterdam: overal kun je wel een typische specialiteit vinden. Wij zetten de mooiste routes met dé heerlijkste Nederlandse lekkernijen voor je op een rijtje die je echt geproefd moet hebben als toerist in eigen land!

Lees verder
Prachtige fietsroutes Nederland De Veluwe

5 prachtige fietsroutes in Nederland die echt de moeite waard zijn

Nederland is een heerlijk fietsland. Door de afwisselende landschappen en de vele natuurgebieden die Nederland telt, is er voor ieder wat wils! Of je nu wilt fietsen door de bossen, de duinen of op de hei, Nederland biedt zoveel bijzondere plekken die je anders nooit zou ontdekken.

Lees verder
wateren-friesland-hotels-leeuwarden

Vijf van de leukste autoroutes in Nederland (die de snelweg vermijden!)

Voor de mooiste plekjes om met de auto te ontdekken hoef je niet naar Schotland, de West Coast of Frankrijk. Nee, ook in Nederland vind je mooie en unieke autoroutes waarmee je de schoonheid van ons eigen land kunt ervaren.

Lees verder
WestCord Hotels - Vakantie in Nederland

Vakantie in eigen land

Nederland is zo veelzijdig en biedt veel mooie en bijzondere plekken om je vakantie in eigen land te vieren. Voor een heerlijke zomervakantie hoef je daarom echt de grens niet over.

Lees verder
Pyramide van Austerlitz

5 x verborgen parels in Nederland

Op (her)ontdekkingsreis in eigen land! Plekken die anderen als verborgen parels van Nederland beschouwen, zijn voor jou misschien nog wel onontdekt. Wij hebben 5x verborgen parels voor je op een rij gezet. Ga je mee op ontdekking?

Lees verder
WestCord Hotels - 5 mooie wandelroutes in Nederland

5 wandelroutes in Nederland die echt de moeite waard zijn

Nederland biedt zoveel prachtige natuurgebieden. Of je nu wilt wandelen door het bos, over de zandduinen, op de hei, door pittoreske dorpjes, Nederland biedt zoveel mooie plekken dat je blijft ontdekken!

Lees verder