Ware pareltjes verbonden in Nederlandse historie!

Hotels 'by WestCord'

Wanneer gasten een van de ‘by WestCord’-hotels bezoeken en zeggen: “Ik heb me nooit gerealiseerd dat dit een WestCord-hotel was”, weten we dat we ons doel hebben bereikt! Het is duidelijk dat al onze hotels hetzelfde hoge niveau van kwaliteit, service en comfort bieden, maar sommige hebben zo’n uniek verhaal of historie dat ze een merk op zich zijn.

Toen WestCord Hotels in 2006 Hotel New York in Rotterdam overnam, was het duidelijk dat het hotel geen rebranding zou krijgen. De rijke historie van het pand – als voormalig hoofdkwartier van de beroemde Holland-Amerika Lijn – was zo meeslepend dat er eigenlijk maar één optie was: beschermen en behouden!

Hetzelfde gold toen in 2013 het ss Rotterdam werd overgenomen. Dit iconische stoomschip uit de jaren 50, dat ooit het vlaggenschip was van – alweer – de Holland-America Lijn, had niets anders nodig dan zijn eigen naam en rijke historie!

In de loop der jaren kwamen er nog drie van dergelijke pareltjes bij: Hotel Jakarta Amsterdam, The Market Hotel Groningen and Hotel Arsenaal Delft. De eerste twee echter nieuw gebouwd, de laatste daterend uit 1601…

Ware pareltjes met een Nederlandse geschiedenis

Hotels 'by WestCord'

Kom meer te weten over de ‘by WestCord’ hotels en duik in hun rijke, historische verhalen… Je zult niet teleurgesteld zijn!

hotelkamer-directievertrek-hotel-new-york-rotterdam

Hotel New York

Gevestigd in het iconische voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn, daterend uit 1901, kreeg dit historische monument een nieuwe bestemming met de opening van Hotel New York.

Ondanks talrijke verbeteringen weerspiegelt de rijke geschiedenis nog steeds, mede gevormd door de migranten die een nieuw avontuur aangingen: een leven in het land van de onbegrensde mogelijkheden: Amerika!

De 72 historische kamers en suites hebben elk een unieke stijl en indeling. Het hoofdrestaurant en de bar, ook wel ‘de huiskamer van Rotterdam’ genoemd, serveert een verscheidenheid aan gebak, fruits de mer, lunch en diner.

Een recentere toevoeging is NY Basement, een cocktailbar in ‘speak easy’ stijl en een fine dining restaurant.

Hotel New York 'by WestCord'

ss Rotterdam

Dit voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer in 1959 op zijn eerste reis van Rotterdam naar New York. Toen het uit de vaart ging, wilde Rotterdam het graag behouden. Na eindeloze restauraties werd het geopend als hotel, meeting & events center en museum.

Het hotel heeft 254 kamers en suites, elk met een unieke vorm, inrichting en kleur. Tegenwoordig maken de bal- en eetzalen deel uit van het meeting & events center. Hoofdrestaurant Lido heeft ook een buitenterras, waar gasten kunnen genieten van het uitzicht op het schip en de skyline van Rotterdam.

Het lopen over de dekken en trappen van het ss Rotterdam is een belevenis op zich. Je kunt echter nog meer ontdekken tijdens een rondleiding door de machinekamers.

ss Rotterdam 'by WestCord'

Hotel Jakarta Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam is het eerste energieneutrale gebouwde en geëxploiteerde hotel in Nederland. Elke hoek van het gebouw heeft een spectaculair uitzicht op het omringende water.

Het is gelegen op het Java-eiland, van waaruit de oceaanstomers van de voormalige Nederlandse Stoomvaart Maatschappij (1870-1970) vertrokken naar het toenmalige Nederlands-Indië. De locatie en historie zijn vergelijkbaar met die van Hotel New York in Rotterdam.

Het interieur, inclusief de kamers in boetiekstijl, ademen de historische banden tussen Nederland en Indonesië, die nog steeds sterk aanwezig zijn in het Nederlandse dagelijkse leven. Restaurant ‘Café Jakarta’ brengt hier een eerbetoon aan door Nederlands-Indonesische gerechten te serveren.

De tropische binnentuin is uitsluitend beplant met planten en bomen die ook daadwerkelijk op Java in Indonesië groeien.

Hotel Jakarta Amsterdam 'by WestCord'

The Market Hotel Groningen

Op de plek van het voormalige Willem Albert Scholtenhuis is The Market Hotel gevestigd. Scholten – de eerste Nederlandse industriële multinational – was vooral actief in de landbouw, maar hij was ook investeerder in wat later de Holland-Amerika Lijn zou worden.

Dit historische gegeven verbindt The Market Hotel met twee van onze andere hotels ‘by WestCord’: Hotel New York en ss Rotterdam.

Het hotel, gelegen aan de Grote Markt in het hart van Groningen, beschikt over 123 luxe kamers en suites. Het beschikt ook over een bar genaamd ‘Willem Albert’, twee buitenterrassen, een wellness- en fitnesscentrum en een ‘Bakkerij Westers’.

The Market Hotel 'by WestCord'

Hotel Arsenaal Delft

Delft, de thuisbasis van Vermeer, wordt vaak mini-Amsterdam genoemd. Het heeft al even mooie grachten en historische gebouwen. Een daarvan: Nationaal Monument ‘Het Arsenaal’, letterlijk wapenwinkel. Het heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1601. Hier werden wapens, specerijen, katoen, koffie en Chinees porselein opgeslagen. Dat laatste leidde tot een geweldige imitatievariant: het wereldberoemde Delfts Blauw!

Arsenaal Delft herbergt geschiedenis! Elke steen vertelt een verhaal en elk raam toont een ander verleden. Elke voetstap in dit herontdekte icoon brengt je dichter bij de oorsprong van Delft, een van de oudste Nederlandse steden.

Hotel Arsenaal Delft heeft 63 kamers in boetiekstijl, een gastrobar en een historische binnenplaats. Dompel je onder in enkele van de controversiële verhalen en droomdromen onder karakteristieke balkenplafonds.

Hotel Arsenaal Delft is geopend in april 2022!

Hotel Arsenaal Delft 'by WestCord'

Boek direct

Kies hotel

Amsterdam

Delft

Eindhoven

Groningen

Leeuwarden

Rotterdam

Terschelling

Vlieland

,