Dat smaakt naar meer...

Onze culinaire tips!

Maak jouw overnachting compleet

Een hotelovernachting kan natuurlijk niet zonder een romantisch dinertje, een lekkere borrel met wat hapjes of een verrassende cocktail. Om jouw ervaring compleet te maken hebben wij de beste, leukste en lekkerste culinaire tips op een rijtje gezet!

Chef's favorite

In de spotlights: onze medewerkers die dag in, dag uit zorgen voor de meest fantastische smaakbeleving, de meest prikkelende cocktails en de mooiste gebakjes. Zij nemen je mee op een culinaire trip en vertellen je wat hún favoriet is: de chef’s favorite!

Pastry Chef Ramona

Sinds enkele maanden ben ik de Pastry Chef van Hotel Jakarta Amsterdam. Na mijn opleiding ben ik met veel plezier in Zwitserland aan de slag gegaan in keukens van Restaurant Mirazur (3 Michelin stars) in Frankrijk en JW Marriott in Zuid-Korea om vervolgens in Nederland neer te strijken. Amsterdam is een bruisende stad waar veel verschillende culturen samenkomen en een bruisende foodie cultuur is ontstaan de afgelopen jaren. Oftewel een plek waar je als chef voortdurend wordt geïnspireerd. Het liefst ben ik creatief en innovatief bezig en ontwikkel ik nieuwe desserts en taarten voor Bakkerij Westers en Café Jakarta. Ook maak ik graag taarten voor bijvoorbeeld verjaardagen, babyshowers en bruiloften.

Meer over Bakkerij Westers

Barmanager Martins

Barmanager Martins Ambrass van SKYY Bar Amsterdam, is samen met zijn team druk bezig met het samenstellen van een nieuw cocktail menu. Inspiratiebron? Fashion iconen uit de muziekindustrie, zoals Madonna, Lady Gaga, Prince, Amy Winehouse, Elton John, of Freddie Mercury. “Mijn favoriet is de ‘Urban Hippie’, een smaakvol eerbetoon aan Elton John. Eigenlijk is hij een urban hippie, kleurrijk en grappig. Zijn karakter was mijn inspiratie voor de smaak; strong, sweet and in a way bitter. En kijk eens naar dat prachtige matte glas, bewerkt door Amsterdamse kunstenaars! Het speelt een grote rol bij het totaalplaatje van de cocktail. Elton John is een kleurrijk persoon, dat proef je én zie je aan deze cocktail!”

Meer over de SKYY Bar

Chef-kok Pascal

In 2013 ben ik begonnen als leerling op het ss Rotterdam. In de loop der jaren ben ik opgeklommen tot sous chef en op de dag dat ik 5 jaar in dienst was, heb ik mijn eerste kaart mogen presenteren als chef-kok. Het gerecht wat mij op dit moment het meest aanspreekt is het kreeft voorgerecht. Als hiervan 1 hap wordt genomen, komen heel veel verschillende indrukken, smaken en texturen naar voren. Door het zoet/zilte van het kreeftvlees, de harde zuren van kalamansi (citrus) en de textuur van knapperige sla en de Cantaloupe meloen zorgen bij elkaar tot een prachtig evenwichtig gerecht!

Meer over Restaurant Club Room

Speciaalbier 10-jarig bestaan WTC Hotel Leeuwarden

Een speciaalbiertje, voor een speciaal jubileum: ‘Tsien. WTC Hotel Leeuwarden bestaat 10 jaar en dat vieren we met dit amberkleurige biertje! Gebrouwen door de enthousiaste brouwers van Grutte Pier. Dit amber kleurige bier heeft een rijk aroma van zoethout en karamel. Een kruidig en toegankelijk bier wat je het hele jaar door kan drinken. Kom hem proeven in de Skybar!

Met restaurants en bars door het hele land, is er altijd wat te ontdekken.