The start of new memories

Het ss Rotterdam
viert haar 60-jarig jubileum

Het ss Rotterdam viert haar 60-jarig jubileum

Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat het ss Rotterdam door Koningin Juliana werd gedoopt. Na het uitspreken van haar doopwens werd het schip op 13 september 1958 te water gelaten bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Dit bijzondere moment konden we niet zomaar voorbij laten gaan en daarom organiseerden de Vrienden van stoomschip Rotterdam in samenwerking met het ss Rotterdam een feestelijke bijeenkomst. Dit was tevens de start van het jubileumjaar.

Tijdens deze bijeenkomst vertelden diverse sprekers die een geschiedenis hebben met het ss Rotterdam over hun ervaringen tijdens de bouw en de tewaterlating. Agaath Reuchlin (dochter van oud-directeur van de HAL) vertelde hoe het ontwerp van het schip tot stand is gekomen. Evert van der Schee vertelde hoe er werd gewerkt aan het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en Daniël van de Ven deelde zijn ervaringen als fotograaf tijdens de bouw en de tewaterlating. Om 16:40 uur stond het hoogtepunt van deze middag gepland, omdat precies op dit tijdstip het ss Rotterdam 60 jaar geleden te water werd gelaten.

Deze bijeenkomst was de start van een jaar vol festiviteiten tot en met volgend jaar 3 september 2019. Dit is namelijk de datum waarop het ook precies 60 jaar geleden is dat het ss Rotterdam haar Maidentrip naar New York maakte in aanwezigheid van kroonprinses Beatrix.