Amsterdam-West

Verblijf je in Art Hotel Amsterdam, dan verblijf je in Amsterdam-West. Ontdek de omgeving rondom het hotel!

Wat te doen in... Amsterdam-West?

Het Schip

Het Schip is een van de drie blokken arbeiderswoningen aan het Spaarndammerplantsoen in de Spaarndammerbuurt die zijn ontworpen door Michel de Klerk in de stijl van de Amsterdamse School. Het meest expressionistische blok in de buurt wordt in de volksmond Het Schip genoemd. Dit complex behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School uit het begin van de twintigste eeuw. Museum Het Schip is gevestigd in het voormalig postkantoor dat eveneens door de Klerk is ontworpen. Bezoek aan het zorgvuldig vormgegeven interieur is een ervaring. Hier vindt men de tentoonstelling Poste Restante, de Amsterdamse School. De expositie geeft antwoord op vragen als: wat waren de bijzondere omstandigheden die Amsterdam tot Mekka van de volkshuisvesting maakten en wat is de cultuurhistorische waarde van de Amsterdamse School. Entree kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Westerpark

De Westergasfabriek is een plek in Amsterdam waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. In het prachtige stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je groen, een plek om te werken en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden. Cultuurpark Westergasfabriek prikkelt alle zintuigen. Het is een modern en avontuurlijk stadspark van 14 hectare. In dit park kan niet alleen in een natuurlijke omgeving worden gerecreëerd, het is ook een podium voor digitale kunst en cultuur. 

Amsterdam Pass

Komt u naar Amsterdam om te proeven van de cultuur en om lekker te genieten in één van de vele restaurants? Dan is de Amsterdam Pass echt iets voor u! Deze Amsterdam Pass is verkrijgbaar bij de receptie van WestCord Art Hotel Amsterdam. Met deze pas kunt u gratis naar alle beroemde musea zoals het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Daarnaast krijg je 25% korting bij vele restaurants en attracties. Ook kun je vrij reizen met tram, bus en metro.

De prijs voor een pass:

  • 24 uur: €55,00
  • 48 uur: €65,00
  • 72 uur: €75,00
  • 96 uur: €85,00

Het Rembrandthuis

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is een museum: Museum het Rembrandthuis. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. De naam Jodenbreestraat is van later datum. Het huis is neergezet op twee erven in het oostelijk deel van de stad. In die nieuwbouwwijk vestigden zich vele rijke kooplieden en kunstenaars. Het is een fors woonhuis met een trapgevel en twee verdiepingen. Omstreeks 1627/1628 is het huis ingrijpend verbouwd. Het kreeg een nieuwe voorgevel, een voor die dagen hoogst moderne lijstgevel met een driehoekig fronton. Bovendien kreeg het huis er een verdieping bij. De verbouwing is waarschijnlijk verricht onder toezicht van Jacob van Campen, die later naam zou maken als de architect van het Amsterdamse stadhuis (het huidige Paleis op de Dam).

Bekijk evenementen in Amsterdam