Algemene hotelinformatie

Receptie
Informatie is te verkrijgen bij de receptie. Na sluiting van de receptie (22.00 uur) is onze Nachtmanager bereikbaar voor noodsituaties, hij is bereikbaar op nr. 9 op de telefoon.

Dagelijks geopend: 07.00 – 22.00 uur.

Check-in & check-out
De check in tijd is 16.00 uur. Indien wij eerder hotelkamers beschikbaar hebben is het uiteraard mogelijk om eerder in te checken. In verband met de vaste aankomst- en vertrektijden van de veerboot, verzoeken wij u vriendelijk om uw hotelkamer op de dag van vertrek voor 10.00 uur te verlaten. Een late check-out is mogelijk, op basis van beschikbaarheid , de kosten voor een late check-out bedragen € 49,50. Vraag dit de avond vóór vertrek aan.

Betalingsprocedure
De hotelrekening dient bij check-out te worden voldaan. Betaling is mogelijk met contant geld, pin, American Express, Eurocard/Mastercard, Visa en Diners Club. ‘s Ochtends kan het tijdens de check out erg druk zijn. Wij raden daarom aan om de avond voor vertrek de hotelrekening te betalen.

Ontbijt
Het ontbijt is van maandag tot en met vrijdag van 07.00 – 10.00 uur. Op zaterdag en zondag is het ontbijt tot 10.30 uur.

Bagagevervoer
Op de dag van vertrek is het mogelijk om de bagage te laten vervoeren. Dit is een service van Rijwielverhuur Tijs Knop. Bagagelabels zijn te vinden op de receptiebalie. Bagage voor de boot met vertrek 12.30 uur of later, dient vóór 10.45 uur op de bagagewagen voor het hotel te worden geplaatst.

De bagage wordt naar het depot van Rijwielverhuur Tijs Knop gebracht. Daar kan de bagage afgehaald worden en eventueel gehuurde fietsen weer ingeleverd worden. Het bagagedepot is gelegen tegenover de terminal van Rederij Doeksen, aan de haven. Bagage wordt dus niet automatisch op de boot geplaatst!

Het hotel is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadigde of niet afgeleverde bagage.

Telefoon
In de kamer is een telefoon aanwezig.

 • Receptie: 9
 • Buitenlijn: 0 + telefoonnummer (tegen betaling)
 • Andere hotelkamer: 2 + kamernummer
 • Alarmnummer: 0 112
 • Huisarts:  0562442181 (West Terschelling) Spoed/weekend: 0562443333
 • Politie: 058-8807410
 • Rederij Doeksen: 0900-3635736

Overige informatie

Entree
De hoofdingang van het hotel is overdag geopend. Vanaf 22.00 uur wordt de hoofdingang afgesloten voor niet-hotelgasten. Met de kamersleutel kan de hoofdingang en de garagedeur geopend worden.

Asbakken
Op verzoek is een asbak beschikbaar bij de receptie. Het is echter niet toegestaan om te roken op de hotelkamer. In verband met de brandgevoeligheid van de omgeving van het hotel vragen wij extra aandacht voor het doven van sigaretten en sigaren. 

Babybed
Een babybed is beschikbaar (tegen betaling)

Babysit
Het is mogelijk om via de receptie een babysit of kinderoppas te regelen. Het hotel is hierbij afhankelijk van de beschikbaarheid van een kinderoppas. (tegen betaling)

Bagagevervoer
Op verzoek brengen of halen wij de bagage naar of van de hotelkamer.

Dakterras
Op etage 6 bevindt zich een dakterras. Geniet van een schitterend uitzicht over het dorp West Terschelling en de haven!

Fietsverhuur
Fietsen zijn te huur bij de receptie. Alle fietsen zijn voorzien van 7 versnellingen. De huur voor 1 dag bedraagt € 8,50 en € 7,00 per dag voor meerdaagse verhuur. Kinderfietsen zijn niet aanwezig, deze zijn te huren bij fietsverhuurder Tijs Knop in het dorp.

Gehuurde fietsen kunnen geplaatst worden in de fietsenstalling/parkeergarage in de parkeergarage op niveau 1. Deze is te bereiken via de ingang parkeergarage aan de Waddenkant.

Föhn
Er ligt een föhn in de kledingkast van de hotelkamer.

Handdoeken
Indien handdoeken op de grond liggen worden deze verwisseld voor schone handdoeken. Dit in verband met de zorg voor het milieu.

Huisdieren
In het hotel zijn huisdieren niet toegestaan, met uitzondering van het restaurant.

Internet
In de hotellobby bij de garderobe is een computer aanwezig waar gratis gebruik kan worden gemaakt van internet. In de rest van het hotel is gratis wifi aanwezig.   

Kluis
Op iedere hotelkamer is een kluis aanwezig. Het hotel kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van kostbaarheden en waardepapieren welke zijn achtergelaten in de hotelkamer.

Kranten, ansichtkaarten & plattegrond Terschelling
De landelijke dagbladen zijn na 12.30 uur tegen betaling verkrijgbaar bij de receptie. Tevens is er een assortiment aan ansichtkaarten en de plattegrond van Terschelling verkrijgbaar bij de receptie.

Nachtportier
In verband met de rustige ligging van het hotel is onze receptie ‘s nachts onbemand, wel heeft er altijd een ‘slapende’ portier dienst. Wij verzoeken hiermee rekening mee te houden tussen 22.00 en 07.00 uur. Neem bij echt dringende zaken wel contact op!

Paraplu
Bij de receptie zijn paraplu’s te leen

Radio
Er zijn 5 radiozenders te ontvangen via de televisie op de kamer.

Roken / Niet-roken beleid
Conform de Nederlandse wet rookverbod in horeca is het vanaf 1 juli 2008 niet meer toegestaan om te roken in hotels, restaurant en cafés. In overeenstemming met deze wet is het niet toegestaan te roken in hotelkamers en openbare ruimtes in het hotel. Er zal €100,00 aan schoonmaakkosten in rekening worden gebracht wanneer er toch gerookt wordt. Roken is uitsluitend toegestaan buiten het hotel.

Taxi
Een taxi kan besteld worden via de receptie, of neem direct contact op met de centrale van Taxi Bakker: 0562-442222.  

Televisie
De volgende zenders zijn te ontvangen op de televisie op de kamer:

 • NPO 1, 2 en 3
 • RTL 4, 5, 7 en 8
 • Net5
 • SBS6
 • Veronica
 • MTV
 • ARD1
 • BBC 1
 • Discovery Channel
 • CNN
 • National Geographic
 • Animal Planet
 • Eurosport
 • Omroep Fryslân
 • Nickelodeon/Comedy Central
 • Ketnet/Canvas
 • Eén

Wasserette en strijkbout
In het hotel is op niveau 1 een wasserette aanwezig. Een wasmunt en waspoeder zijn voor €0,50 verkrijgbaar bij de receptie. De wasdrogers en een gedeelte van de wasmachines werken op €0,50-muntstukken. Op verzoek is een strijkbout met stoomfunctie verkrijgbaar via de receptie.

Was- en strijkservice
Het is mogelijk was- en strijkgoed door het hotel te laten verzorgen. Een waszak met bijbehorende prijslijst is te vinden in de kledingkast op de kamer.

Wekservice
Een wake up call kan worden doorgegeven aan onze receptie tot 21.00 uur.

Iets vergeten?
Bij de receptie is een aantal zaken verkrijgbaar zoals een tandenborstel en tandenpasta, een scheermesje en scheerschuim of een spel kaarten.

Veiligheidsinstructies

Nooduitgangen
Bij calamiteiten wordt er gebruik gemaakt van de nooduitgangen. Deze zijn permanent verlicht en worden duidelijk aangegeven. Op iedere etage bevinden zich nooduitgangen, vluchtschema’s en noodtrappen. In iedere hotelkamer is een vluchtplan aanwezig, deze hangt aan de deur. In geval van calamiteiten, blijf vooral rustig en waarschuw onmiddellijk de receptie door ‘9’ te bellen.

Brand
Probeer, indien mogelijk, zelf een brand te blussen met behulp van de brandslang die in de hotelgang hangt. Gebruik bij brand nooit de liften!

Verbandtrommel
Bij de receptie is een verbandtrommel aanwezig. Te allen tijde is er een gediplomeerde bedrijfshulpverlener aanwezig.

AED
Bij de receptie is een AED (automatische externe defibrillator) aanwezig die bij noodgevallen kan worden gebruikt door de aanwezige bedrijfshulpverlener.