Reisinformatie

Ameland

Naar Holwerd

Auto

Holwerd bereik je via Leeuwarden (Stiens) of komende vanuit het oosten via Groningen en Dokkum. Volg de ANWB-borden met Ameland. Neem je geen auto mee naar het eiland, dan kan je deze parkeren op het parkeerterrein bij de boot tegen betaling.

Openbaar vervoer

Reis je met het openbaar vervoer? Pak buslijn 66 (Leeuwarden – Holwerd Haven v.v.). Deze bus sluit prima aan op de gewone afvaarten van Wagenborg.

Extra afvaarten

Reis je met een extra afvaart? Dan kan je buslijn 54 of buslijn 60 van Connexxion nemen naar de halte ‘Holwerd Provincialeweg’. Deze reist vanaf Leeuwarden 4x per uur. Vanaf deze halte brengt de belbus – afgestemd op de extra afvaarten – je binnen 10 minuten naar de haven. Ook voor de terugreis kun je voor extra afvaarten gebruikmaken van de belbus.

Belbus reserveren

Bel 0900-8272006 (lokaal tarief). Reserveren minimaal een uur van te voren. De strippenkaart is geldig in de belbus. Nadere informatie verkrijg je op telefoonnummer: 0900-9292 / www.ns.nlwww.9292ov.nl of www.connexxion.nl

Parkeren in Holwerd

Neem je geen auto naar het eiland, dan is het mogelijk om de auto te parkeren op het parkeerterrein bij Holwerd. Het tarief hiervoor bedraagt €4 per dag of gedeelte hiervan. Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 30 minuten voor aankomst van de eerste boot tot 15 minuten na aankomst van de laatste. Het parkeerterrein is niet bewaakt; parkeren is op eigen risico. Op het parkeerterrein kan er contant betaald worden en chippen. Ook kunt u gebruik maken van Eurocard, American Express en VISA.

De overtocht naar Ameland

Wagenborg verzorgt de overtocht naar Ameland met de veerboten Sier en Oerd. In de veerterminal bevinden de kaartverkooploketten. Als je een auto meeneemt dien je dit telefonisch te reserveren bij de reserveringsafdeling. Er wordt direct doorgegeven of de gewenste afvaart beschikbaar is voor de auto. Wij adviseren je om de reservering tijdig te maken. De reservering is alleen geldig als je een half uur voor vertrek van de boot hebt gemeld. Wij raden je aan om tijdig voor de afvaart aanwezig te zijn. Er is een gelegenheid om wat te kunnen eten en drinken voordat de boot vertrekt in het restaurant Land en Zeezicht. Voor verdere informatie kun je kijken op de site www.wpd.nl of contact opnemen met 0519-546111.

Er kan ook gekozen worden voor de razendsnelle overtocht met de Wagenborg Watertaxi. Binnen een kwartier maak je de overtocht tussen Ameland en het vaste land. Wij adviseren je om de watertaxi minimaal een half uur voor gewenst vertrek te reserveren (bereikbaar tussen 06:00 en 24:00) en de watertaxi zal op de afgesproken plaats en tijd klaar liggen. Om te reserveren of voor telefonische informatie belt u met 0900-WADTAXI (0900-9238 / € 0,35 p/m) of ga voor meer informatie naar www.wadtaxi.nl.

WestCord-Hotel-Noordsee-Ameland

Route WestCord Hotel Noordsee

Vanaf de haven kun je per bus, auto, taxi of fiets naar Hotel Noordsee toe.

Route Hotel Noordsee