Reisinformatie

Vlieland

Naar Harlingen

Met de auto

Harlingen ligt aan de autoweg A7 Antwerpen-Breda-Rotterdam-Den Haag-Amsterdam-Afsluitdijk-HARLINGEN-Leeuwarden-Groningen. Op de rondweg om Harlingen wordt op de ANWB borden de afslag ‘Harlingen-Havens’ aangegeven. Op Vlieland zijn geen auto’s toegestaan. Je dient je auto in Harlingen te parkeren. Kijk voor informatie over parkeren in Harlingen op www.parkerenbijharlingen.nl.

Met het openbaar vervoer

Er zijn directe busverbindingen met Harlingen-Haven vanuit Alkmaar, Leeuwarden en Heerenveen. Niet alle diensten sluiten aan op de vertrektijden van de boten. Per trein reis je naar Leeuwarden CS, hier moet je overstappen naar Harlingen-Haven. Voor meer informatie over reis- en vertrektijden, kan je bellen naar: 0900-9292 of www.ns.nl of www.9292ov.nl

Rustig aan je reis beginnen? Of de boot gemist?

Binnen 20 minuten ben je vanuit ons WestCord WTC Hotel te Leeuwarden in Harlingen Haven. Boek onze speciale voorovernachtingsprijzen. Vraag naar de mogelijkheden via 058 – 233 49 00 of per e-mail: leeuwarden@westcordhotels.nl

Parkeren in Harlingen

Parkeergarage op de Waddenpromenade

Deze parkeergarage bevindt zich voor de veerterminal van Rederij Doeksen. Prijs voor 24-uur stalling: kort parkeren v.a. €6,20 per dag + €3,10 per nacht. Voor inlichtingen kun je bellen naar 0517-420103 of kijk op www.parkerenharlingen.nl.

Parkeerterrein Tjerk Hiddes

Het parkeerterrein bevindt zich aan de Harlingerstraatweg, afslag ‘De Witte Kas’. Prijs v.a. €4,10 per dag. Het is niet mogelijk om te reserveren. Parkeren op dit terrein is op eigen risico. Vanuit het parkeerterrein is het 10 minuten lopen naar de boot. Het wordt bewaakt van 8:00 tot 22:00 uur, daarna is er regelmatig controle door de Friese bewakingsdienst. Voor inlichtingen kun je bellen naar 0517-413527 of kijk op www.parkerenharlingen.nl.

Autostalling De Stenenman

De autostalling bevindt zich op de Westerzeedijk 5. Zij bieden 24-uurs bewaking. Overdekt parkeren €5 per kalenderdag, buiten parkeren €4 per kalenderdag. Gratis pendeldienst naar de boot. Meer info: www.overdektparkeren.nl

De overtocht naar Vlieland

Rederij Doeksen verzorgt de overtocht naar Vlieland met de veerboot ‘MS Vlieland’ of de snelboot MS Koegelwieck. Wij raden je aan om je bootkaart van te voren te reserveren. Dit kan telefonisch via 0900-3635736 (€0,10 per minuut) of online via www.rederij-doeksen.nl. Ook is het mogelijk om de boottickets bij het loket te kopen. Gezien de loopafstand vanaf de parkeerplaatsen raden wij aan om tijdig in Harlingen aanwezig te zijn en eerst de bagage uit te laden bij de vertrekhal van Doeksen.

De veerboten

Met de veerboot MS Vlieland vaar je in ongeveer anderhalf uur naar Vlieland. Op de boot is een zelfbedieningsbuffet aanwezig. De snelboot MS Koegelwieck heeft een vaartijd van 45 minuten, mits hij rechtstreeks naar Vlieland vaart. Sommige diensten gaan via Terschelling, vaartijd ongeveer 80 minuten. Op de MS Koegelwieck is geen restauratie aanwezig, tevens is het niet toegestaan etenswaren of drinken te nuttigen.

Zeilen naar Vlieland

Het is ook mogelijk om zeilend de overtocht naar Vlieland te maken, met de zeilboot El Galante. Je zult rekening moeten houden met een langere reistijd, maar je ervaart wel een zeer bijzondere overtocht! Bezoek www.bijzonderleven.nl voor meer informatie.

Exclusief vervoer

Laat je exclusief vervoeren, van en naar het eiland, met WestCord’s eigen schip: de WestCord Seatender.

Meer informatie