Reisinformatie

ss Rotterdam

Contact & bereikbaarheid

Op weg naar het schip

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam

Via de weg, het water of met het openbaar vervoer. Het ss Rotterdam is prima bereikbaar met alle vervoersmiddelen.

Auto

Nietsvermoedend rijd je de hoek om en daar ligt ze! Ineens word je geconfronteerd met haar schoonheid en enorme omvang. De auto is één van de beste en makkelijkste middelen om naar het ss Rotterdam te komen. Vanaf de snelweg A16 rijd je in 10 minuten naar het schip.

Routebeschrijving

Parkeren

Met 580 parkeerplaatsen op de kade heb je bij het ss Rotterdam altijd een plekje voor de deur! Parkeren kost €3,10 per uur of €15,50 per dag. Met een dagkaart kun je als gast onbeperkt in- en uitrijden. Ook beschikt ons parkeerterrein over oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

 

Openbaar vervoer

Vanaf Centraal Station Rotterdam stoppen de metro’s D en E richting Slinge of De Akkers op metrostation Rijnhaven. Daar stap je over op bus 77 met als eindhalte het ss Rotterdam. De bushalte ligt tegenover het schip.

Shuttle service

Bus 77 gemist op metrostation Rijnhaven? Stap dan in de gratis ss Rotterdam Shuttlebus. Deze pendelt op vaste tijden tussen metrostation Rijnhaven en het schip. De shuttle rijdt van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 11:30 uur en van 15:00 tot 18:30 uur. Van vrijdag tot en met zondag rijdt de shuttle tussen 08:30 en 19:00 uur.
Staat de bus niet op de taxistandplaats bij het metrostation? Bel dan de chauffeur op +31 (0)10 297 30 96.

 

Waterbus

Ontdek Rotterdam en haar omliggende Maassteden met de Waterbus. Voor slechts €1,- vaar je met lijn 18 vanaf het ss Rotterdam naar Heijplaat-RDM of de voet van de Erasmusbrug. Stap hier over voor bijvoorbeeld de wereldberoemde molens van Kinderdijk, de Hollandse Biesbosch of de ‘oudste stad van Holland’: Dordrecht. Bij de hotelreceptie is een dagkaart verkrijgbaar voor slechts €13,- per persoon. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en voor 65-plussers geldt een reductietarief van €9,50 per persoon. Heb je een OV-chipkaart? Dan kun je deze ook gebruiken op de waterbus. Klik op de website van de Waterbus voor de dienstregeling.

Watertaxi

De beukende golven, het opspattende water van de Maas, de wind in je gezicht. Met een sneltreinvaart scheer je met de Watertaxi over het water naar het centrum van Rotterdam. Snel én voordelig. Volwassenen betalen €4,50 per persoon en kinderen €2,50 per kind voor een enkele reis. De watertaxi vertrekt vanaf het ponton op het B-Deck. Reserveren bij de hotelreceptie op het Main Deck is aan te raden of bel naar de Watertaxi via +31 (0)10 403 03 03.

Ga toch fietsen!

Nederlanders fietsen gemiddeld 2,9 kilometer per dag. En ook in Rotterdam is de (elektrische)fiets het perfecte vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Neem de fiets eens mee op de Waterbus en fiets langs de molens van Kinderdijk of door de Hollandse Biesbosch. Je huurt er al één bij de hotelreceptie op het Main Deck vanaf €15,- voor een hele dag.

Smart choice

Rotterdam ontdekken, maar geen zin in een ‘standaard’ auto? Huur dan eens één van onze ss Rotterdam Smarts vanaf €45,- per dag. Je hebt de keuze uit de Smart fortwo coupé en de Smart forfour limousine. Afhalen en terugbrengen doe je op de kade vanuit de Smartbox: een omgebouwde telefooncel uit ‘ons doopjaar’: 1959.

Adres

ss Rotterdam by WestCord
3e Katendrechtse Hoofd 25
3072 AM Rotterdam