Now that is really OUR cup of tea!

Royal Delft voor WestCord Hotels

Met trots presenteren wij

Royal Delft voor WestCord Hotels

Wereldberoemd Nederlands erfgoed!

Royal Delft ontwierp een exclusieve servieslijn voor WestCord Hotels. In de restaurants en bars wordt gebruik gemaakt van koffie- en theeserviezen, daarnaast zijn er borden geproduceerd voor Bakkerij Westers, het bakkerij- en lunchroomconcept van WestCord Hotels. Hiermee zijn wij de enige hotelgroep met een eigen Royal Delft porseleincollectie.

Samenwerking van Nederlandse bedrijven

Royal Delft en WestCord Hotels zijn puur Nederlandse bedrijven en hechten veel waarde aan kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast bieden beide bedrijven unieke en onderscheidende producten en diensten aan. Voor het eerst worden deze nu gecombineerd!

Een moderne kijk op Delfts Blauw

De hand van de meesterschilder vormt de basis van dit speciaal voor WestCord Hotels ontwikkelde ontwerp. Aan de hand van de vorm van het product zocht de meesterschilder een passende decoratie. De frisse en stijlvolle bloemen op het bord zorgen voor een moderne uitstraling en het WestCord-logo zit subtiel naast de oren van de koffiekopjes.

““Verheugd om het nieuwe servies te gebruiken””

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “Delfts Blauw porselein is wereldberoemd Nederlands erfgoed, waar we erg trots op mogen zijn. Wij hebben altijd grote bewondering gehad voor de mooie producten van Royal Delft. Het zijn allemaal kunstwerken. Het is een eer dat ze speciaal voor ons en onze gasten zo’n mooi servies hebben ontworpen.”

“Trots op deze Nederlandse samenwerking”

Henk Schouten, CEO Royal Delft Group: “Royal Delft is trots op deze mooie samenwerking tussen twee hoogwaardige Nederlandse bedrijven. Als laatst overgebleven Delfts Blauw fabriek uit de 17e eeuw blijven we continu innoveren en deze collectie is daar een prachtig voorbeeld van. Met de totstandkoming van deze collectie hebben we onze samenwerking verder uitgebouwd. Het is mooi om te zien hoe gasten van de WestCord Hotels dagelijks via het servies in contact komen met dit Nederlandse icoon.”

Royal Delft en WestCord "gaan ver terug"!

Onze linkjes met Royal Delft

Hotel Jakarta Amsterdam 'by WestCord'

Porselein werd oorspronkelijk geëxporteerd vanuit Azië en via scheepvaartroutes via o.a. Jakarta, Indonesië, om vervolgens in Nederland terecht te komen. De Aziatische herkomst van het porselein past goed in Hotel Jakarta Amsterdam waar het wordt gebruikt bij Bakkerij Westers en in Café Jakarta.

hotel-arsenaal-delft-by-westcord-lobby-artist-impression

Hotel Arsenaal 'by WestCord'

WestCord Hotels was in Delft al vertegenwoordigd door WestCord Hotel Delft, dat een restaurant genaamd BLUE dining heeft, ter ere van de geschiedenis van Delfts Blauw. Onze nieuwste aanwinst is Hotel Arsenaal Delft, gevestigd in oude pakhuizen uit 1601 waar wapens, specerijen en Chinees porselein werden opgeslagen. Dat laatste leidde tot een imitatievariant: het wereldberoemde Delfts Blauw!

Is dat niet dé plek om koffie te drinken uit een Royal Delft for WestCord kopje?

ss Rotterdam 'by WestCord'

En daar houdt onze band met Royal Delft niet op! Wat te denken van de bijzondere ornamenten in de banqueting zalen La Fontaine en Odyssee van het ss Rotterdam?

In de jaren 50 ontwierp Royal Delft de keramische tegels op de wanden en plafonds met lampen in de vorm van sterren, bollen en diamanten.

Dit adembenemende ontwerp is vandaag de dag nog steeds te bewonderen op het ss Rotterdam!

Wereldberoemd Nederlands erfgoed!

Over Royal Delft

sinds 1653

Royal Delft, oftewel ‘Koninklijke Porceleyne Fles’, is opgericht in 1653. Het is wereldwijd het toonaangevende merk voor Delfts Blauw.

De collectie van Royal Delft omvat zowel traditioneel handgeschilderd als inspirerend modern Delfts Blauw. Het bedrijf had ook de uitzonderlijke eer om voor onze Koning Willem Alexander en Koningin Máxima het officiële Koninklijke servies te ontwerpen en te produceren, dat wordt gebruikt bij Staatsdiners. Het gezamenlijke monogram van de koning en de koningin is te zien in het midden van dit fijne porselein, met blauwe bloemen en vogels eromheen.

Royal Delft is trots op de hoge kwaliteit van hun producten en diensten. Jaarlijks ontvangt de Royal Delft Experience 135.000 bezoekers van over de hele wereld die het unieke ambacht komen bewonderen.

Waarom zou u ze niet eens bezoeken tijdens uw volgende bezoek aan de historische stad Delft?