Werken tijdens COVID-19

WestCord Hotel Fashion

door Alycia Beker

Hi! Ik ben Alycia Beker en ik ben 22 jaar. Ik werk nu 3 jaar in het WestCord Fashion Hotel. Ik ben bij het WestCord Fashion Hotel terecht gekomen doordat ik een stage zocht buiten Rotterdam.

Als Rotterdammer ken je Hotel New York natuurlijk! Ik ben toen op de site van WestCord terecht gekomen en was direct verkocht door het Fashion Hotel. De uitstraling en de sfeer sprak mij heel erg aan.  Ik ben nog altijd erg blij met de keuze die ik heb gemaakt! Ook durf ik wel te zeggen dat ik als een van de weinige Rotterdammers toch een beetje verliefd geworden ben op Amsterdam.

Ik ben als stagiaire begonnen bij het Fashion als receptioniste. Nadat ik een jaar er tussenuit ben geweest ben ik teruggekomen als fulltimer.

Een van de leukste dingen van het Fashion vind ik de samenwerking met alle collega’s. Het is alsof je in een warm bad terechtkomt! Ik ga echt nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. En neem de kilometers voor lief.

De uitstraling en de sfeer sprak mij heel erg aan.  Ik ben nog altijd erg blij met de keuze die ik heb gemaakt!

Ik heb zo een 2,5 jaar achter de receptie gewerkt en werk sinds november 2020 ook 3 dagen als praktijkopleider voor HOH. HOH is de afkorting van House of Hospitality. Het is een opleiding die het ROC van Amsterdam aanbied en de leerlingen ‘on the job’ alle fijne kneepjes van het vak leren. Wij werken nu al zo een 1,5 jaar met het ROC samen.

Ik ben er al mee in aanraking gekomen doordat ik al de studenten begeleidde toen ze bij de Front Office werden ingewerkt. Elke student kreeg een ‘buddy’ bij de receptie en daar was ik er meestal ook 1 van. Toen vond ik het al erg leuk om met de studenten bezig te zijn en ze verschillende dingen te leren binnen het bedrijf en de afdeling.

In het begin vond ik het wel heel vreemd om ineens niet meer 5 dagen achter de receptie te werken. Ik kon ook als het iets drukker was niet direct achter de balie gaan staan, maar moest de student die op dat moment daar stond begeleiden. Dat was echt even wennen! Ik wist wel direct wat 1 van mijn valkuilen was. Ik heb in deze korte tijd dat ik dit doe wel al heel veel geleerd. Ik ben bijvoorbeeld deze week bezig met examens afnemen van de studenten die service doen! Ook dat is een enorme uitdaging geweest aangezien ik eigenlijk nooit opgeleid ben in de service.  Elke dag ben ik bezig met mijzelf ontwikkelen en ondanks dat ik zeker nog vel te leren heb ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen van Frank en Monique!