Blogs: Werken bij WestCord

Blogs: Werken bij WestCord

Tijdens COVID-19

Je kan er niet om heen, op de radio, in het nieuws en geen gesprek gaat voorbij waar het woord ‘corona’ niet genoemd wordt. Vele bedrijven en industrieën worden geraakt in deze tijd, zo ook de horecabranche, maar vergeet niet: Samen staan we sterk!

Lees hieronder verschillende blogs van WestCord Hotels collega’s, over onze ervaringen met betrekking tot het werken in de horeca tijdens de coronacrisis.

Alycia Beker

Ik ben als stagiaire begonnen bij het Fashion als receptioniste. Nadat ik een jaar er tussenuit ben geweest ben ik teruggekomen als fulltimer.

Een van de leukste dingen van het Fashion vind ik de samenwerking met alle collega’s. Het is alsof je in een warm bad terechtkomt! Ik ga echt nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. En neem de kilometers voor lief.

Lees de hele blog!

Michel Sanders

Corona lockdown… Als een team zetten we de schouders eronder en maken we van een nood een deugd. Door weer en wind zorgen we er voor dat alles op tijd wordt bezorgd, daarbij hebben we het geluk dat we op plekken komen van het eiland die we anders nooit zien.

Lees de hele blog!

Chantal Dompeling

Sinds maart staat de wereld stil en draait alles om het corona virus. Maatregelen die voor ons ongebruikelijk zijn, maar wel nodig.
Hoe kun je netwerken als alles dicht is?

Lees de hele blog

Juana Langendam

Toen ik in oktober 2019 solliciteerde voor een stageplek bij het WestCord Fashion had niemand nog gehoord van het Covid-19 virus. Naarmate mijn stage dichterbij kwam steeg ook het aantal besmettingen in Nederland. Klasgenoten en vrienden om mij heen werden gebeld door hun stagebedrijven, vanwege de verspreiding van het virus werden hun stages helaas geannuleerd. Je kan  vast begrijpen dat ik ook in deze periode vreesde voor mijn stageplek.

Lees de hele blog!

Kevin Ramlal - ss Rotterdam

De dag van de eerste persconferentie zal ik nooit meer vergeten, het was mijn 2e dag op de Backoffice van het ss Rotterdam. Terwijl ik nog werd ingewerkt begon het feestje met de annuleringen al, zo wist ik hoe ik een annulering moest behandelen maar om een reservering te maken moest ik de gast toch doorverbinden met een collega. Ook kreeg ik gelijk boze mensen aan de telefoon, gelukkig weet ik door mijn opleiding hoe je daar mee om moet gaan en werd dat geen punt.

Lees de hele blog!

Daniëlle Dijkstra - Hotel de Veluwe

De maandag na de persconferentie half maart stond de telefoon roodgloeiend vanwege annuleringen. De maanden maart t/m juni zijn normaliter onze beste vergadermaanden, echter het einde van de maandagmiddag was zo goed als alles voor de maand maart al geannuleerd. Omdat het vertrouwen van de gast om een nachtje weg te gaan volledig weg was hebben wij besloten ons hotel te sluiten. Ook om zo goed mogelijk gehoor te geven aan de oproep van de regering en voor de veiligheid van gast en medewerkers.

Lees de hele blog!

Edo Garretsen - Hotel Delft

Vanaf 15 maart 18:00 sloot de hele horeca in Nederland haar deuren. Ook ons hotel moest gedwongen onze restaurant en vergadergasten de deur wijzen. Wat een onnatuurlijk gevoel geeft dat! Dagelijks zetten we alles in het werk om onze gasten een fantastische beleving te geven in ons hotels. Nét die stap extra te zetten om de verwachtingen van de gast te overtreffen en toen ineens…

Lees de hele blog!
hotel_new_york_rotterdam_extpier4

Roel Dusseldorp - Hotel New York Rotterdam

Het is elke dag een rare gewaarwording als we dat grote lege restaurant weer binnen stappen. Hier is Hotel New York niet voor gemaakt, dit bedrijf is bedoeld om te bruisen, te sprankelen, hard te werken en om vele gasten het naar de zin te maken.
Sinds 15 maart kunnen wij dat niet meer en dat missen we enorm.

Lees de hele blog!

Marc Schuller - Hotel Jakarta Amsterdam

Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet toen ik met volle enthousiasme begon als Sales & Marketing intern bij Hotel Jakarta Amsterdam. De eerste 6 weken liepen voorspoedig en leek Corona nog ver weg. Het hotel liep volop door, er was gezelligheid en er werden verschillende activiteiten georganiseerd.

Lees de hele blog!

Daniëlle Scheepstra - Werken tijdens COVID-19

Samen staan we sterk, dat is de insteek van deze blog series. Naast al dat nare en verdrietige nieuws delen we lichtpuntjes en onze eigen ervaringen, want deze crisis brengt ons ook samen! Patiënten uit het Reinier de Graaf ziekenhuis in ons hotel in Delft, een studio voor online evenementen in het WTC Hotel in Leeuwarden, lopen naar de tropen in Hotel Jakarta en thuisbezorgen op Vlieland!

Lees de hele blog!