Werken tijdens COVID-19

Hotel de Veluwe

door Daniëlle Dijkstra

De maandag na de persconferentie half maart stond de telefoon roodgloeiend vanwege annuleringen. De maanden maart t/m juni zijn normaliter onze beste vergadermaanden, echter het einde van de maandagmiddag was zo goed als alles voor de maand maart al geannuleerd. Omdat het vertrouwen van de gast om een nachtje weg te gaan volledig weg was hebben wij besloten ons hotel te sluiten. Ook om zo goed mogelijk gehoor te geven aan de oproep van de regering en voor de veiligheid van gast en medewerkers.

Medewerkers die vanuit huis konden werken zijn thuis gaan werken, bv de boekhouder en sales en reserveringen. Uiteindelijk zijn we tot 20 mei volledig dicht geweest.
Tussentijds is de receptie 24/7 bezet geweest en zijn we dagelijks met een klein team bezig geweest met wat we maar konden bedenken.

Het mooie van deze periode is dat snel duidelijk werd hoe betrokken de medewerkers zijn. Iedereen wilde iets doen en de lijst met klusjes die gedaan kon worden werd per dag langer. Alle bestrating rondom het hotel is schoongespoten, terrasmeubilair is geschuurd en in de lak gezet, de vloer van het café idem, de heren van de keuken bleken prima stratenmakers te zijn , er is onkruid gewied, bosbeheer waarbij de bomen op ons terrein die weg moesten ook weggehaald zijn, alle 48 bungalows op ons park hebben een grote schoonmaak gehad. En zo zijn er nog tal van werkzaamheden gedaan. Iedereen heeft meegeholpen en er echt de schouders ondergezet.

We hebben er vertrouwen in dat we samen met onze gasten er een mooie zomer van kunnen maken en hopen dat beetje bij beetje alles weer terug kan naar hoe het was.

En we zijn natuurlijk plannen gaan maken, hoe gaan we weer open, wat hebben we nodig en hoe kunnen we met de nieuwe capaciteit het efficiëntst werken. Het restaurant en het grand café zijn opnieuw ingedeeld, een aantal tafels en stoelen eruit. We hebben gelet op de juiste afstand, veiligheid voor gast en medewerkers en toch de sfeer te behouden. Ook de vergaderzalen hebben een nieuwe vaste opstelling gekregen, waarbij de 1,5 meter goed gewaarborgd is. Via het hoofdkantoor kwamen er desinfectie zuilen voor in het hotel, posters en vloerstickers. Alles is goed duidelijk voor de gast zichtbaar.

20 mei ontvingen we weer onze eerste gasten, de 1e gasten die aan kwamen lopen waren vaste gasten die expres vroeg waren die dag omdat ze graag de 1e gasten wilden zijn.
Bijzonder was dat heel veel vaste gasten de 1e twee weken al zijn geweest om ons te steunen. Het is heerlijk om weer gasten in het hotel te hebben en te vernemen dat gasten de maatregelen die we hebben genomen waarderen en net zo kunnen genieten als anders.

We hebben er vertrouwen in dat we samen met onze gasten er een mooie zomer van kunnen maken en hopen dat beetje bij beetje alles weer terug kan naar hoe het was. Tot die tijd maken we er het beste van en genieten we dat we weer kunnen doen wat we graag willen: gasten een fijn verblijf bieden.

Daniëlle Dijkstra