Werken tijdens COVID-19

Danielle Scheepstra

Samen met collega’s uit verschillende WestCord hotels schrijf ik een blog series over onze eigen ervaringen met betrekking tot het werken in de horeca tijdens de coronacrisis.
Je kan er niet om heen, op de radio, in het nieuws en geen gesprek gaat voorbij waar het woord ‘corona’ niet genoemd wordt.
Mensen uit de zorg, supermarktmedewerkers, boeren, vrachtwagenchauffeurs en al die andere toppers met een essentieel beroep werken zich een slag in de rondte. Jullie zijn fantastisch, bedankt dat jullie zo goed voor ons zorgen!
Vele bedrijven en industrieën worden geraakt in deze tijd, zo ook de horecabranche, maar vergeet niet: Samen staan we sterk!

Samen staan we sterk, dat is de insteek van deze blog series. Naast al dat nare en verdrietige nieuws delen we lichtpuntjes en onze eigen ervaringen, want deze crisis brengt ons ook samen!
Patiënten uit het Reinier de Graaf ziekenhuis in ons hotel in Delft, een studio voor online evenementen in het WTC Hotel in Leeuwarden, lopen naar de tropen in Hotel Jakarta en thuisbezorgen op Vlieland!
Vandaag begin ik met een klein verhaal over hoe WestCord Hotels (online) betrokken blijft bij haar medewerkers en hoe we die betrokkenheid ook stimuleren bij onze collega’s.

We maken e-learnings in onze eigen “Embark on your Adventure”-style voor in onze personeelsapp en we delen we ook andere webinars en online trainingen met onze medewerkers

Betrokken medewerkers werken mee aan een positieve werksfeer, zijn enthousiast over de organisatie en zijn bereid om anderen te helpen.
Een mentaliteit die we zeker ook nu goed kunnen gebruiken! Die betrokkenheid werkt natuurlijk twee kanten op en in een familiebedrijf als WestCord Hotels zijn de lijntjes vaak kort waardoor er veel contact is onderling.
Dit contact verandert nu, maar moeilijk hoeft het niet te zijn! Er worden kaartjes gestuurd, medewerkers krijgen een persoonlijk belletje van hun manager en er worden team borrels georganiseerd via Zoom of Teams.

Een andere manier om betrokken te blijven is het ontwikkelen van online trainingen. Hier werk ik samen met Hospitality Trainster Joan Hoekstra aan. We maken e-learnings in onze eigen “Embark on your Adventure”-style voor in onze personeelsapp en we delen we ook andere webinars en online trainingen met onze medewerkers, zoals een webinar over kwaliteitsfactoren en smaakprofielen van wijn gefaciliteerd door Wijnimporteur Bart. Medewerkers kunnen op deze manier op een veilige manier veel leren en in de (hopelijk nabije) toekomst hun nieuwe kennis toepassen in het werk wat we het allerliefste doen!

En laten we plezier in ons werk niet vergeten! De collega’s van e-commerce maakten een puzzel “raad onze hotels” en afgelopen vrijdag organiseerden we de eerste editie van de WestCord Online Pub Quiz! Samen met 75 collega’s luidden we op een competitieve manier het paasweekend in en proostten we op ieders gezondheid.

Samen staan we sterk! Binnenkort meer…

Met gastvrije groet,
Daniëlle