Werken tijdens COVID-19

Fashion hotel Amsterdam

door Juana Langendam

Toen ik in oktober 2019 solliciteerde voor een stageplek bij het WestCord Fashion had niemand nog gehoord van het Covid-19 virus. Naarmate mijn stage dichterbij kwam steeg ook het aantal besmettingen in Nederland. Klasgenoten en vrienden om mij heen werden gebeld door hun stagebedrijven, vanwege de verspreiding van het virus werden hun stages helaas geannuleerd. Je kan  vast begrijpen dat ik ook in deze periode vreesde voor mijn stageplek. Niet alleen omdat dit voor mij een studievertraging zou betekenen, maar ook omdat mijn sollicitatiegesprekken met Manon en Melany zo gezellig waren dat ik erg gemotiveerd en enthousiast was om bij het WestCord team aan te sluiten. Mijn dank is dan ook groot dat ik hier toch kan zijn.

De functieomschrijving van de meeting & event stagiaire neemt natuurlijk een andere vorm aan wanneer  er wereldwijd een virus aan het verspreiden is.

De functieomschrijving van de meeting & event stagiaire neemt natuurlijk een andere vorm aan wanneer  er wereldwijd een virus aan het verspreiden is. Er blijft weinig werk over gerelateerd aan vergaderingen en evenementen wanneer de mogelijkheden hiertoe worden beperkt tot een capaciteit van 30 personen. Natuurlijk vind ik dit jammer, maar zo een pandemie biedt ook kansen, voor mij tenminste.

Zo leerde ik in de eerste weken al heel snel het hele hotel kennen. Mijn stage begon eind juli, het bezettingspercentage begon toen weer te stijgen terwijl we 1/3 van ons personeel misten. Dit betekende bijspringen op alle afdelingen waar mogelijk. Helaas was deze “drukkere” periode van korte duur. De bezetting daalde weer naar 3-8%. Wanneer het zo rustig is in het hotel is er tijd om meer aandacht te besteden aan de identiteit van het hotel. Dit doen we nu door de kamers te checken op mankementen, de kamers grondig te reinigen en te brainstormen over nieuwe ideeën  waarmee we meer gasten kunnen aantrekken en ook meer gasten tevreden kunnen stellen. We zijn vandaag weer begonnen met de take-away. Dit is voor ons allemaal nieuw en daarom ook erg leerzaam. Het zijn gekke tijden en ik zou dolgraag willen dat het virus uit beeld is, maar dit is nu de realiteit. Ik wil niet mijn laatste stage bij de pakken neerzitten, ik probeer er maar het beste van te maken. Gelukkig deelt het hele Fashion team deze spirit.

Juana Langendam