8 dingen om te doen in Amsterdam in de winter

Light festival

Dit is het moment waarin kunst en de stad in elkaar overvloeien. Kunstwerken van licht installaties zijn in deze periode verspreid door de stad. Beleef het te voet, met de fiets of vanaf een boot. Er zijn verschillende routes uitgestippeld. De perfecte bezigheid voor deze donkere periode wanneer de dagen het kortst zijn. Het festival vindt plaats van 01 december 2022 t/m 22 januari 2023.

Kaasfondue

Wat is er nou gezelliger dan met je reisgezelschap lekker te gaan kaasfonduen. Amsterdam heeft daar de perfecte restaurants voor. Zoals Café Bern op de Nieuwmarkt, waar je je echt even in Zwitserland kan bevinden. Of aan de andere kant van de stad bij Fondue&Fondue, waar je lekker neer kan ploffen na een wandeling in het Vondelpark.

Foodhallen

Weet je even niet waar je precies zin in hebt? En houd je van rondstruinen op de markt? Dan zijn de Foodhallen zeker een aanrader. Je hebt er werkelijk alles, van hotdogs tot sushi en van gin&tonics tot warme chocolademelk.

Bioscoop

Na het eten bij de Foodhallen even uitbuiken? Dat kan zeker. Naast de Foodhallen zitten namelijk de FilmHallen. Hier draait echt voor ieder wat wils!

Maar voor een echte unieke ervaring… De mooiste bioscoop in Nederland is toch wel het enige echte Tuschinksi. Bij deze locatie van Pathé wordt de filmervaring toch wel heel anders.

Schaatsbaan

Zin in wat meer actie? Ga dan schaatsen! Je kunt altijd terecht bij deze oeroude schaatsbaan in Amsterdam Oost: De Jaap Edenbaan (open van 08 oktober t/m 19 maart). Of natuurlijk de welbekende schaatsbaan op het Museumplein (open van 12 november t/m 05 februari).

Kerstmarkt

Als je dan toch op het Museumplein bent… Ga dan naar de kerstmarkt! Open van 14 december t/m 26 december. Er zijn 45 kraampjes, dus er moet genoeg te doen zijn om een middag mee te vullen!

Amsterdamse Winterparadijs

Liever toch binnen blijven? Het Amsterdamse Winterparadijs is eigenlijk een overdekte kerstmarkt, plus nog veel meer! Er is echt van alles te doen. Een doolhof, muziek, sneeuw, attracties, etc. Open van 15 december 2022 t/m 01 januari 2023.

Oliebol eten op het Leidseplein

Als je dan toch in Amsterdam bent, dan is er eigenlijk wel een traditie die moet blijven! Namelijk; een oliebol eten op het Leidseplein.