Diversity Fashion Week in Fashion Hotel

4 januari 2023

Heb je de perfect gestijlde mannequins in onze lobby al gezien? Dit is te danken aan Diversity Fashion Week.

We zijn erg trots om met hen samen te werken. Maar wat doen ze precies en waar staan ​​ze voor?

Diversity Fashion Week is een non-profit organisatie uit Amsterdam. Twee keer per jaar organiseren ze een modeshow die aan iedereen een podium biedt. Het draait allemaal om inclusiviteit en diversiteit op de catwalk.

Het bedrijf is opgericht door Sensemielja die veel ervaring heeft als internationaal model. ‘’The key is to make a statement for people that are diverse.” Het bedrijf is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, met een focus op representatie voor modellen van kleur, plussize modellen, modellen met een handicap en een scala aan modellen met seksuele geaardheden en genderexpressies. Wij zeggen: Een super mooie visie om te integreren in deze steeds veranderende en groeiende mode-industrie!

Diversity Fashion Week heeft al vaak verschillende castings gehouden in het WestCord Fashion Hotel, hoe gaaf is dat? Daarnaast kleden verschillende ontwerpers de mannequins in het hotel aan met toffe fashion items. Deze items worden na een bepaalde tijd weer gewisseld, dus er is altijd wat nieuws te zien! Meer informatie over de desbetreffende ontwerp(st)er kun je vinden in de lobby bij de mannequins, de items zijn zelfs te koop.

Op dit moment worden onze mannequins aangekleed door ontwerper Udoka Ejiofor. Hij komt uit Nigeria en ontwerpt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Hij werkt met felle kleuren en interessante prints. Met deze collecties wil hij laten zien dat iedereen felle kleuren en uitdagende prints kan dragen.

Wil je op de hoogte blijven van de wisselende fashion van Diversity Fashion Week? Volg ons op Instagram

Benieuwd naar meer blogs?