Unieke musea in Amsterdam

Ontdek de meest unieke musea van Amsterdam! 

Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland, heeft een hoop unieke kunst te bieden. Naast de klassieke, welbekende musea heeft Amsterdam ook nog een aantal vernieuwende, opkomende musea die een bezoek meer dan waard zijn. In deze blog  vind je de 4 meest vernieuwende, hippe musea van Amsterdam.

STRAAT

STRAAT is ’s werelds grootste museum gewijd aan street art. In de indrukwekkende Lasloods op de NDSM-werf vind je immens grote kunstwerken die je wereldbeeld zullen verruimen. Als je dan ook van street art houd kun je hier je hart ophalen. Maar ook voor niet street art fans bied dit museum een blik verruimende ervaring. Dit unieke museum is een ode aan street art en biedt een ultiem urban gevoel, kortom een bezoekje waard!

Amaze

Amaze is meer dan alleen een uniek museum; dit unieke museum is een meeslepende audiovisuele wandeling waarin je in 7 afzonderlijke etappes wordt meegenomen op reis van hoofd naar het hart. Tijdens je bezoek worden alle zintuigen geprikkeld en word je naar een diepere laag van bewustzijnsniveau gebracht. Daarnaast heeft het museum ook nog een fantastische bar waar je na je bezoek onder het genot van een cocktail kunt na genieten van de ervaring.

The Upside Down

Dit is het grootste social media museum van Amsterdam, waar de wereld letterlijk op zijn kop staat! In dit unieke museum zijn er ruimtes gecreëerd die je letterlijk onderste boven zullen brengen. Naast de unieke ervaring biedt het museum ook nog de kans om heel wat ‘instagrammable’ foto’s te maken. The Upside Down experience biedt een geestverruimende ervaring die je inspireert om te creëren, te dromen en plezier te hebben zoals nooit te voren.

Fabrique des Lumières

In dit unieke museum komt kunst tot leven. Met tentoonstellingen van onder andere Gaudí worden de grootste kunstenaars uit de geschiedenis geëerd doormiddel van beeld en geluid. Gelegen in de oude Westergasfabriek, is dit de perfecte plek om je artistieke horizon te verbreden en te genieten van deze unieke kunst ervaring.

Op zoek naar meer inspiratie voor je reis naar Amsterdam? Volg ons op Instagram!

Volg City Centre Hotel op Instagram

Volg Art Hotel op Instagram

Volg Fashion Hotel op Instagram