De leukste activiteiten op Terschelling

De leukste activiteiten op Terschelling

Op Terschelling valt van alles te beleven. Er zijn gigantisch veel activiteiten te doen op het eiland en dat ook nog eens het hele jaar door! Wij snappen dat je uit al deze activiteiten niet kan kiezen, daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste activiteiten op Terschelling. Van gezelligheid in de kroeg tot uitwaaien op het strand of het ontdekken van de rustgevende natuur, er is voor ieder wat wils op dit bijzondere eiland. 

 

Uitwaaien 3.0

Er zijn in de wereld maar weinig stranden die breder zijn dan het zandstrand  op Terschelling. De breedste stranden vind je bij het strand van West aan Zee en het strand bij Midsland aan Zee. Een unieke manier om dit strand te ontdekken doe je natuurlijk door te gaan strandzeilen!

Met de juiste stand van de zee en een gunstige wind in het verschiet beleef je een unieke middag, ochtend of avond door te gaan strandzeilen over het strand van Terschelling. Bij het strandzeilen, ook wel blokarten genoemd, ben je aan het zeilen over het strand. Je zit in een kart met drie wielen met daar aan een zeil bevestigd. Met de juiste behendigheid duwt de wind je vooruit met snelheden van wel 10 tot 60 km per uur!  Op een van de mooiste stranden van Nederland ervaar je een gevoel van ongekende vrijheid, geschikt voor jong en oud.

Het strandzeilen is te boeken via de receptie van het betreffende WestCord Hotel. Op het strand staan de enthousiaste medewerkers voor je klaar om jou te begeleiden tijdens deze ervaring. Binnen een paar minuten stomen ze je klaar om het strand van Terschelling onveilig te maken.

Dus ben jij niet bang voor een nat pak en wil jij het begrip uitwaaien  naar een hoger niveau tillen? Dan is het strandzeilen echt iets voor jou!

Voor de échte avonturiers

Terschelling staat bekend om haar prachtige natuur en uitgestrekte bossen. De bossen op Terschelling geven een fijn gevoel van rust. Voor degene die rust willen combineren met adrenaline is Klimbos Klimdaris een unieke belevenis.

Klimbos Klimdaris is het eerste klimbos gevestigd op de wadden. Klimdaris beschikt over vier uitdagende routes door het bos van West Terschelling. Voor de klimmertjes (vanaf 4 jaar) is er ook een junior parcours.

Door een uitgebreide instructie van de enthousiaste instructeurs raak je bekend met het veilige ‘clit-it’ systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij op een veilige manier de verschillende hindernissen kan ontdekken. Dit systeem is 100% veilig en zorgt er ten alle tijden voor dat jij vast zit.

Na een uitgebreide instructie heb je twee uren de tijd om te klimmen, te klauteren en te tokkelen door de bossen van West-Terschelling. Een sportieve outfit is dus niet onnodig!

Dus ben jij een behendig persoon die niet bang is voor wat uitdaging en op een unieke manier de bossen van Terschelling wil ontdekken? Dan is het klimbos op Terschelling zeker iets voor jou.

Gooi jij een strike?

WestCord Hotel Schylge kent vele faciliteiten. Een van deze faciliteiten is de bowlingbaan waar Hotel Schylge over beschikt. Zelfs op een tropisch eiland als Terschelling regent het wel eens. Op zo’n regenachtige dag is een potje bowlen met vrienden en/of familie een leuke activiteit.

De bowlingbaan in Hotel Schylge beschikt over een bar. Hier staat het barpersoneel voor je klaar om je tussendoor te voorzien van een hapje en een drankje. Tijdens het bowlen door kunnen de benen gestrekt worden op de dansvloer. Achter de bowlingbanen zit namelijk een kleine dansvloer waar de leukste nummers worden gedraaid!

Een middagje bowlen in Hotel Schylge is dus zeker een activiteit die je niet mag overslaan.

 

Hoeveel bunkers kent Terschelling?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was naast de rest van Nederland ook Terschelling bezet door de Duitsers. Tijdens deze bezetting bouwden de Duitsers zo’n 100 bunkers in de duinen van Terschelling.

Deze voormalige Duitse radarinstelling is een van de weinige stellingen in Nederland die nog bijna compleet is. Dit door het werk van zo’n 30 vrijwilligers die vanaf 2012 bezig zijn geweest om een groot deel van de bunkers uit te graven.

Tot op heden zijn er nog zo’n vijfentachtig bunkers aanwezig op deze stelling. Vier hiervan zijn aangewezen als projectbunkers. Hierin kan jij een duik maken in de geschiedenis en erachter komen hoe deze bunkers destijds werden gebruikt.

Onder begeleiding van één van de vrijwilligers wordt er een onvergetelijke excursie gegeven. Een excursie duurt zo’n twee uur. In deze twee uur kom je van alles te weten over de rijke geschiedenis van deze bunkers. Dus lijkt het je leuk om wat te leren tijdens je vakantie? Dan is dit je kans!

Stichting Bunkerbehoud Terschelling

Neem je zaklamp maar mee!

Terschelling is een van de weinige plekken in Nederland waar het écht donker kan zijn. Dit komt doordat er hier op het eiland weinig tot geen lichtvervuiling is.

Een plek waar het écht donker kan zijn is de Boschplaat, hier vind je echte duisternis. De Boschplaat, gevestigd in Oosterend, is daarom ook als eerste gebied in Nederland vernoemd tot ‘Dark Sky Park’. Hier zijn wij natuurlijk erg trots op en dat willen we graag met je delen.

Op deze donkere plek kan je kijken van horizon naar horizon en overzie je de helft van het heelal. Dit kan je natuurlijk zelf ontdekken maar het is ook mogelijk om dit te doen met een gids. Met deze gids kan je jezelf vervoeren per huifkar of per strandbus. Lopend is tevens ook mogelijk.

Lijkt het je leuk om jezelf te verlichten door het heelal in de duisternis? Dan mag een excursie naar de Boschplaat zeker niet ontbreken!

Natuur en gezelligheid

Een tocht met de huifkar wordt op Terschelling ook wel ‘op ‘e riid’ genoemd. Samen met de bokkerijder en omringd door goed gezelschap kan je de rijke natuur van Terschelling ontdekken.

Onder het genot van een Schylger Juttersbitter (kruidenbitter afkomstig van Terschelling) en een goed gevulde picknickmand genieten van een tocht over het strand en door de bossen van Terschelling. De bokkerijder vertelt je ondertussen van alles over het eiland, van gekke verhalen tot interessante weetjes.

Lijkt het je leuk om het eiland op een ludieke manier te ontdekken samen met je vrienden of familie? Ga dan ‘op ‘e riid’.

Terschelling en haar bijzondere geschiedenis

Museum t’ Behouden Huys is een museum gelegen op West Terschelling. Op een donkere of regenachtige dag is dit de ideale gelegenheid om dit mysterieuze museum op Terschellings eens te ontdekken. Geschikt voor alle leeftijden!

Terschelling is een eiland in het noorden van Nederland. Ver weg van de ‘grote wereld’, ‘daar waar het allemaal gebeurde’. Toch heeft het eiland een rijke geschiedenis. Zo creëerden de jagers, jutters, boeren en koopvaarders destijds zijn eigen geschiedenis hier op het eiland. Genoeg voorwerpen uit het heden zijn bewaard gebleven. Al deze voorwerpen hebben zo hun eigen verhaal, bijzonder, maar waargebeurd!

Het Behouden Huys heeft zijn naam te danken aan Willem Barentsz. Willem Barentsz was een Nederlandse zeevaarder. Het Behouden Huys was een noodonderkomen dat in september 1596 door Willem Barentsz op Nova Zembla werd gebouwd voor een gedwongen overwintering. Nova Zembla is een eiland in het noorden van Rusland, hier kan het wel -17 graden worden s’ nachts! Zie jezelf dan maar eens warm te houden..

Meer over dit spannende verhaal kom je natuurlijk te weten in t’ Behouden Huys, kom dus snel eens langs!

Een frisse duik

Zwembad de Dobe is het zwembad van Terschelling. Zowel inwoners als toeristen zijn welkom en de Dobe is geschikt voor alle leeftijden!

Zwembad de Dobe beschikt over een (apart) baby en peuterzwembad, er is een instructiebad waar  ook tijdens het vrij zwemmen gebruik van gemaakt kan worden en er is een glijbaan en een bubbelbad waar je kan ontspannen. Verder is het zwembad één geheel en staat dus in verbinding met elkaar.

Ook is er in het zwembad een horeca gelegenheid te vinden zodat je tijdens en na het zwemmen even kan bijkomen en kan genieten van een hapje en een drankje.

WestCord ApartHotel Boschrijck beschikt over een doorloop naar zwembad De Dobe. Bij een boeking van een kamer bij Boschrijck mag je gratis gebruik maken van het zwembad!

Jeepsafari over het strand

Met een Land Rover of een terreinwagen de stranden van Terschelling onveilig maken? Hoe cool is dat! Het strand rijden op Terschelling is mogelijk vanaf 1 oktober t/m 1 april.

Tijdens een rit over het strand heb je een eigen chauffeur. Met deze chauffeur scheur je door het mulle zand, langs de duinen en zelfs stukken door het water. Er zijn verschillende mogelijkheden tijdens zo’n rit. Zo heb je de mogelijkheid om over de Noordsvaarder te scheuren en heb je de kans om zeehonden tegen te komen. Ook is een rit richting het uiterste van Terschelling mogelijk, hier vind je het kleinste museum van Nederland: Het Drenkelingenhuisje.

Het is mogelijk om je per Land Rover op te halen bij je accommodatie. Vanaf hier begint dan je excursie. We raden je wel aan om warme kleding aan te doen tijdens zo’n rit. Het kan namelijk koud worden op het strand door de harde wind. Ook is er een mogelijkheid om tussendoor te stoppen en even uit te stappen. Natte voeten kunnen hierbij niet uitgesloten worden.

Het geheim in het Klimbos

Lukt het jou en je team om te ontsnappen binnen 60 minuten?

Bij escaperoom Klimdaris ontrafel je in groepjes van 3 tot 6 personen ”het geheim in het Klimbos”. Tijdens dit spel wordt een ieder binnen je team op de proef gesteld. Wie neemt de rol als leider? Wie denkt er het meeste na? En wie is er juist afwachtend? Stressbestendigheid wordt tijdens het ontcijferen van deze puzzels op de proef gesteld, ga jij de uitdaging aan? Ontdek het geheim!

Ontdek het in escaperoom Klimdaris, geschikt vanaf 12 jaar. De escaperoom is gelegen in West-Terschelling bij het Klimbos Klimdaris.