Toerist in eigen land!

Dé mooiste Nederlandse routes met de lekkerste streekproducten

Dé mooiste Nederlandse routes met de lekkerste streekproducten

Ga deze zomer als toerist in eigen land op vakantie naar de leukste steden met de lekkerste streekproducten. Elke stad heeft zo haar eigen lekkernijen. Van Groningen tot Rotterdam: overal kun je wel een typische specialiteit vinden. Wij zetten de mooiste routes met dé heerlijkste Nederlandse lekkernijen voor je op een rijtje die je echt geproefd moet hebben als toerist in eigen land!

Groninger eierballen

Zet koers uit naar het Noorden van Nederland, want in de provincie Groningen vindt je dé ‘aaierbal’. Van buiten lijkt het een enorme bitterbal. Maar binnen in dat knapperige jasje zit een laagje ragout en een compleet ei.  Deze bijzondere streekproduct is bestempeld met het UNESCO immaterieel cultureel erfgoed. Deze specialiteit moet je dus geproefd hebben! Bestel de eierballen in de Groningse snackbars en cafés.

Wil je overnachten aan de Grote Markt? Dat Kan! Met toevoeging van The Market Hotel aan de oostwand van de Grote Markt.

Tip! De martinitoren, ook staande aan de Grote Markt, is hij met zijn 96,8 meter de hoogste toren van de stad Groningen, neem gerust een kijkje!

Culinaire smaken in het hart

Dé echte foodlover zal zich helemaal thuis voelen in De Foodhallen in hartje Amsterdam. Dit is een hal waar je lekker kunt rondlopen, eten, proeven en drinken met allemaal standjes van veelal bestaande, succesvolle specialiteiten van lokale ondernemers.

Wist je dat De Foodhalen in Amsterdam onderdeel zijn van De Hallen met ook een bibliotheek, bioscoop, fietsenstalling en vergaderzalen?

Tip! Probeer zo veel mogelijk verschillende lekkernijen te proeven!

Overnachten kan in een van onze WestCord Hotels Amsterdam

Fryske sûkerbole

Friesland is dé provincie, waar rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur. Een echte lekkernij in Friesland is toch wel Fries suikerbrood, ook wel Fryske sûkerbole genoemd. Deze overheerlijke specialiteit is ontzettend lekker met een laagje roomboter, smullen maar!

Wist je dat in Friesland het suikerbrood cadeau werd gegeven aan moeders die bevallen waren van een meisje en bij jongetjes werd er krentencake gegeven.

Tip! Een weekendje naar Friesland? Super Leuk! Overnacht in WTC Leeuwarden en breng een bezoekje aan  het Natuurmuseum in Friesland.

De Rotterdamse Oude

In Rotterdam hebben ze een eigen streekproduct : De Rotterdamsche Oude. Dit is hun eigen unieke kaas.  Deze lekkere kaas heeft een uitgesproken smaak en heerlijke aroma’s. Het geheime ingrediënt van deze unieke kaas is tijd! Hij wordt minimaal 50 weken gerijpt op dikke houten planken.

Op zoek naar een leuk familie-uitje? In Rotterdam kun je op Splash tour. Dit lijkt op een normale bustour, die je meeneemt naar alle unieke en bijzondere plekjes van Rotterdam, maar tijdens de tour neemt de bus letterlijk een duik in de Maas om zijn route vanaf het water weer voor te zetten, spannend!

Na een hele dag op stap te zijn geweest in Rotterdam, kom je tot rust in: Hotel New York of ss Rotterdam

Bolletje Delftenaar

Een typische Delftse specialiteit is het Delftenaar-ijsje van De Lelie. In dit populaire ijsje zit witte chocolade, hazelnoot, praline en amandelen en is het meest populaire ijsje van De Lelie, deze moet je proeven!

Wil je ook uniek overnachten in Delft? Dat kan in WestCord Hotel Delft. Het hotel is volledig ingericht en gestyled door de designers van IKEA en een touch van Delfts blauw.

Tip! Breng een bezoek aan het Vermeer Centrum en ervaar de kunsten van Johannes Vermeer, koop hier je tickets!

Summer in the city

fietsen-grachten-hotels-amsterdam

Summer in the city

We kunnen wel zeggen dat Nederland heel wat mooie routes heeft om af te reizen en dan is dat niet alleen om alle lekkere streekproducten te proeven. Ben jij deze zomer ook toerist in eigen land?

Deze zomer biedt WestCord Hotels daarom een fantastisch arrangement, Summer in the city! Op de fiets, met de auto of het OV? Rotterdam, Amsterdam, Delft en/of Leeuwarden? Eén of twee hotels? De keuze is aan jou! Ontdek de mooiste Nederlandse foodroutes in combinatie met deze geweldige arrangement!

Meer informatie