Vier je zomervakantie in Nederland!

Vakantie in eigen land

Vakantie in Nederland

Nederland is zo veelzijdig en biedt veel mooie en bijzondere plekken om je vakantie in eigen land te vieren. Voor een heerlijke zomervakantie hoef je daarom echt de grens niet over. Kies je voor een verblijf aan de kust op de Waddeneilanden, midden in de prachtige natuur of in de stad, of een combinatie daarvan? Nederland heeft het allemaal en biedt voor ieder wat wils. Wij geven je alvast een aantal leuke ideeën voor jouw vakantie in Nederland.

De Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland

Stap op de veerboot en laat de woelige wereld even achter je. De Waddeneilanden staan voor onthaasten, uitwaaien en ontspanning. Het eilandgevoel moet je echt eens zelf ervaren! Elk Waddeneiland heeft haar eigen unieke karakter, charme en natuur. Naast kilometers wandel- en fietspaden is er ook nog het eindeloze strand. En wist je dat je er ook hele leuke activiteiten kunt doen? Zeehondentochten, wadlopen, bezoek aan de vuurtoren, musea. Daarom is dit ook een ideale vakantiebestemming voor de hele familie. Bij de meeste WestCord Hotels op de Waddeneilanden vind je ook appartementen, wat extra fijn is als je met kinderen wilt verblijven. Bekijk de hotels op de Waddeneilanden.

Tip! Wist je dat er maar een paar landen ter wereld zijn waar je kunt wadlopen? Kies een wadlooptocht op eigen niveau en boek een wandeling met gids.

De Waddeneilanden hebben de meeste zonuren van Nederland.

Zomer in Amsterdam

Uitgestrekte parken waar je kunt picknicken, tentoonstellingen, musea, verfrissende drankjes op het terras of kies voor een zonsondergang op een van de dakterrassen. Dat is onder andere de zomer in Amsterdam! Kunstliefhebbers kunnen in Amsterdam hun hart ophalen in een van de musea. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Van Gogh museum, Rijksmuseum of de Hermitage?

Heb je zin om te shoppen? Bezoek dan de gezellige 9 straatjes in het centrum, waar je bijzondere boetiekjes vindt. In Amsterdam vind je ook meerdere stadsstranden voor een echt strandgevoel, dus tijdens tropische dagen kun je zelfs een frisse duik in het water nemen. Natuurlijk mag een rondvaart door beroemde Amsterdamse grachten ook niet ontbreken. Zo veelzijdig is Amsterdam!

Overnachten kan in een van de WestCord Hotels Amsterdam.

Een Rotterdamse zomer vol verrassingen!

In Rotterdam vind je overal gezellige terrassen. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties, de tours door de stad, de natuur en architectuur en jouw city trip is compeet! Wist je dat Rotterdam de groenste stad van Nederland is? Voor de natuur hoef je de stad dus niet uit.

In Rotterdam vind je vele prachtige parken om te relaxen. Je kunt ook de verkoeling opzoeken in het water bij bijvoorbeeld de Kralingse Plas, een groot groen recreatiegebied midden in Rotterdam met een strandje! Wil je de haven van Rotterdam van dichtbij zien dan kun je een havenrondvaart maken. Of bezoek de hoogste uitkijktoren van Nederland; de Euromast.

En dit is slechts een greep uit de verassingen die Rotterdam allemaal te bieden heeft!

Overnachten kan in een van de Rotterdamse iconen: Hotel New York of het ss Rotterdam.

 

Friesland vakantieland

De provincie Friesland is zo veelzijdig en heeft een eigenzinnig karakter, dat het een beetje voelt als land in eigen land. Een ideale plek om je zomervakantie te vieren! Een bestemming voor zowel natuur- als watersportliefhebbers. De rust en ruimte, de weidse uitzichten, Friese Meren, Waddenzee en historische stadjes, de mooie dorpjes…dat is waarom Friesland een ideale bestemming is. Ga tijdens je vakantie het water op, de Friese Meren bieden je eindeloos veel watersportplezier tijdens je vakantie in Friesland. Met een kano, sloep, SUP of zeiljacht kun je de Friese Meren gaan verkennen.

Of bezoek de elf steden, van het havenstadje Harlingen, watersportplaats Sneek, tot de hoofdstad Leeuwarden. De zomer in Leeuwarden staat voor gezelligheid. Parken, winkelstraatjes, terrassen, grachten en musea. Denk bijvoorbeeld aan het Fries Museum of proef een Beerenburger in het Beerenburger Museum, een ambachtelijke distilleerderij helemaal teruggebracht in de stijl van de jaren 30.

Overnacht in Leeuwarden op loopafstand van het centrum in WTC Hotel Leeuwarden.

Tip! Maak jouw vakantie nog specialer: combineer je verblijf op het vasteland van Friesland met een tocht naar een van de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling of Ameland.

Zon, zee en strand op de Veluwe

Op de Veluwe vind je niet alleen bossen en heide, maar er zijn ook meer dan 100 meertjes en plassen met prachtige recreatiegebieden te vinden. Dus ook voor zon, zee en strand kun je naar de Veluwe! De Veluwerandmeren zijn daar een voorbeeld van, een aaneenschakeling van vier ondiepe zoetwatermeren en daarom ook heel geschikt voor watersporten of om gewoon heerlijk te ontspannen.

Bovendien zijn er genoeg activiteiten op de Veluwe om er een dagje op uit te gaan, ook met de kids. Denk bijvoorbeeld aan de Apenheul, Kinderpretpark Julianatoren, de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij of het Dolfinarium.

Natuurlijk staat de Veluwe ook bekend om haar prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe, een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Hier ontmoeten natuur, kunst en cultuurhistorie elkaar. Bij binnenkomst stap je op de gratis witte fietsen en zo kun je heerlijk het park door toeren. In het park kom je ook het Kröller-Müller Museum tegen, het tweede huis van Vincent van Gogh.

Op de Veluwe vind je WestCord Hotel de Veluwe waar je verzekerd bent van een heerlijk verblijf.

Wees Welkom Weken

WestCord Hotels - Vakantie in eigen land

Wees Welkom Weken

Kortom; Nederland biedt zoveel moois, voor een geslaagde zomervakantie hoef je echt de grens niet over. WestCord Hotels biedt compleet verzorgde, meerdaagse vakanties, waardoor je de mooiste plekjes van Nederland kunt ontdekken.

Cityhoppen, wandelen in de bossen of relaxen op het strand. Alleen, met partner of met het hele gezin. Wees welkom voor een onbezorgde vakantie in één van onze hotels of stel zelf je ideale 3-, 5- of 8-daagse fietsvakantie samen met hotels naar keuze.

Meer informatie