Voor een betere wereld

Aandacht voor duurzaamheid

WestCord Hotels zet zich in voor duurzaamheid

Een gezonde planeet voor toekomstige generaties

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Zowel bedrijven als individuen zijn zich steeds meer bewust van de klimaatverandering, vervuiling, de uitstervende diersoorten en de invloed die wij hier op hebben voor het behoud van onze planeet. Natuurlijk willen we allemaal een gezonde planeet achterlaten voor toekomstige generaties.

WestCord Hotels maakt daarom bewuste keuzes om hier positief aan bij te dragen door verschillende duurzame stappen te zetten in haar hotels.

De WestCord Hotels zijn gecertificeerd met een Gouden Green Key. Bedrijven die een Green Key certificering hebben zijn serieus en controleerbaar bezig met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en dragen zorg voor het milieu, het bedrijf en hun omgeving.

  • Groen, Groener, Groenst

  • Voor een betere wereld

  • Gouden Green Key

MVO Verklaring

Wij zien het als onze plicht om onze dienstverlening niet alleen zo goed mogelijk te laten zijn maar deze ook op een verantwoorde manier tot stand te laten komen. Dat wil zeggen met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Meer informatie
WestCord Hotels duurzaamheid

Gouden Green Key

Alle WestCord Hotels zijn Green Key gecertificeerd en zijn serieus en controleerbaar bezig met duurzaamheid, MVO en dragen zorg voor het bevorderen van een gezonde planeet voor toekomstige generaties.

Meer informatie

Wij zetten een aantal unieke voorbeelden op een rij!

Als je kleren maar goed zitten

Duurzame bedrijfskleding, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | HACKED by. Gemaakt van reststoffen van de grootste merken ter wereld.

Lokaal is speciaal

De natuur op de Waddeneilanden zit vol lekkers én streekproducten zijn beter voor het milieu. Bij onze eigenhotels vind je dan ook veel eilandproducten.

Mag ik erbij?

City Centre Hotel Amsterdam heeft een heus bijenhotel op het dak; de wereld kan niet zonder bijen! Bovendien wordt de honing geserveerd bij het ontbijt. Daarnaast hebben we meerdere insectenhotels op verschillende locaties.

WestCord Prikt

Elke maand vinden er diverse opruimacties plaats bij verschillende hotels. Collega’s en buurtbewoners slaan de handen ineen om een uurtje de omgeving vrij te maken van afval.

Delft City Shuttle

WestCord Hotel Delft heeft naast de fiets nog een duurzame vervoersoptie. Dit is in samenwerking met DOEL , een initiatief van de GGZ. De Delft City Shuttle brengt je voor slechts €5,- per dagkaart naar de binnenstad van Delft.

Schoon drinkwater voor iedereen

WestCord biedt hervulbare waterflessen, in samenwerking met Made Blue. Elke fles van 500ml zorgt voor 50 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Natuurlijke warmte

Warmtepompen zorgen ervoor dat onze verwarming uit natuurlijke bronnen komt. Bijvoorbeeld uit de lucht en de grond. Zo gaat er niets van warmte verloren!

FAYR

In de badkamers vind je onze eigen ecologische amenitylijn. Zonder parabenen, vrij van chemicalien en niet getest op dieren. En het ruikt ook nog eens heerlijk!

Laat die zon maar schijnen!

Veel van onze hotels zijn uitgerust met zonnepanelen. Bij elkaar opgeteld hebben we bijna een heel voetbalveld aan zonnepanelen op onze daken liggen!

Koffiedik

The Market Hotel Groningen gebruikt koffiedik als voedingsbodem om oesterzwammen te kweken, van deze oesterzwammen worden kroketjes gemaakt die in het restaurant wordt geserveerd.

the-market-hotel-westcord-groningen-wellness-6

WellCome Wellness

Elke wellness locatie biedt een rustgevende omgeving, maar centraal staat persoonlijke aandacht en het gebruik van natuurlijke producten.

Too Good to go

The Market Hotel Groningen heeft een samenwerking met Too Good to go om voedselverspilling tegen te gaan.

Duurzaamheidsmaatregelen

Bekijk per hotel welke duurzaamheidsmaatregelen worden gehanteerd en hoe zij een steentje bijdragen aan een gezonde wereld!