Lunchkaart de Brassery
Lunch wordt geserveerd van 11:00 tot 17:00 uur
Categorieën
Salades
Geserveerd met brood en boter
Caesarsalade met reuze garnalen 22.50
Romeinse sla, caesar dressing, gekookt ei, huisgemaakte croutons en Parmezaanse kaas
Voorjaarssalade 19.00
Radijs, mango, voorjaarsgroenten, zwarte sesam en zoetzure komkommer, honingmosterddressing
Geitenkaassalade met honing 22.50
Walnoten, geroosterde zoete aardappel, doperwt, zongedroogde cherry tomaat
Croques
Croque Monsieur 10.50
Ham en/of Emmenthaler kaas, Bechamel gegratineerd met Gruyère kaas
Croque Madame 10.50
Ham en/of Emmenthaler kaas, gebakken ei, gegratineerd met Gruyère kaas
Soep
Bisque van krab en langoustine 12.00
Met cognac, bosui, brood en aioli.
Creme van artisjok 9.00
Gruyere krokant, lenteui van de grill, dukkah en cahewnoot
Pain Rustique
Steenoven gebakken rustieke wit of meergranen broodje
Gerookte zalm 16.50
Met roomkaas, zwarte olijven en rucola
Eilander oude Bunkerkaas 15.50
Perenchutney, walnotenkruim en ingelegde radijs
Langzaam gegaard short-rib 16.50
Provolone kaas, krokante ui en bbq saus
Club met gerookte kalkoen 16.00
Bacon, tomaat-ei salade en kruidenmayonaise
Geitenkaas 15.00
Avocado, komkommer salade met dille, gemengde noten en rucola
Lunch, classics
Van Dobben croquetten 12.50
2 croquetten met Bourgondisch bruin of wit brood en Franse mosterd
Van Dobben groente croquetten 12.50
2 groente croquetten met Bourgondisch bruin of wit brood en Franse mosterd
Uitsmijter 10.50
3 gebakken spiegeleieren op Bourgondisch wit of bruin brood en met een verse salade
Supplementen bij de uitsmijter
Kaas + 1.00 | Ham +1.00 | Spek + 3.00
Classics
Geserveerd met friet en mayonaise
Brasserij burger 22.50
Runderburger met Pancetta, tomatenrelish, augurk, tomaat, Provolone kaas, uienringen en coleslaw
Kipsate 24.50
Gemarineerde kippendij, atjar, krokante uitjes en satésaus
Zeetong en meuniere 34.50
Aardappelrösti, hazelnoot, groene kruiden, roomboter, citroen, waterkerssalade
Bijgerechten
Brood met boter 7.00 | Vers huisgemaakte friet 3.75 | Dagverse groente 4.50 | Ceasarsalade 4.50 | Geroosterde aardappel in schil met zeezout 3.75
Dinerkaart de Brassery
Diner wordt geserveerd van 17:00 tot 22:00 uur.
Categorieën
Diner
Diner wordt geserveerd van 17:00 tot 22:00 uur
Voorgerechten
Gemarineerde avocado 14.75
Saus van citrus, salade van tuinerwt, waterkers en munt, sesamkrokant en gepekelde watermeloen
Carpaccio van champignon 15.00
Pesto van cashewnoten en basilicum, salade van rucola, waterkers en basilicum, geroosterde zaden en zongedroogde cherrytomaat
Ceviche van zalm 16.00
Frisse salade van venkel, dragon en limoen, mango, pittige crumble van tomaat en tomatenolie
Hollandse garnalencocktail 17.50
Tomatensalade met dille en cornichon, Fryske Hinder whiskeysaus geserveerd met toast, roomboter en fleur de sel
Steak tartare 16.50
Van Hollandse ossenhaas, klassieke garnituren, toast melba, zacht gekookt ei, salade van kruiden en bloemen met krokant zeewier
Serranoham en meloen 15.50
Cantaloupe meloen, Spaanse Serranoham en karamel pecannoten met sinaasappelduindoornmarmelade
Soep
Bisque van krab en langoustine 12.00
Met cognac, bosui, brood en aioli.
Creme van artisjok 9.00
Gruyere krokant, lente-ui van de grill, dukkah en cashewnoot
Maaltijdsalades
Geserveerd met boter en boter
Caesarsalade 21.50
Met reuze garnalen, Romeinse sla, caesar dressing, gekookt ei, huisgemaakte croutons en Parmezaanse kaas
Voorjaarssalade 19.00
Radijs, mango, voorjaarsgroenten, zwarte sesam en zoetzure komkommer, honingmosterddressing
Geitenkaassalade met honing 21.50
Walnoten, geroosterde zoete aardappel, doperwt en zongedroogde cherrytomaat
Hoofdgerechten | Vlees
Runder shortrib 24.00
Tijmjus, spinazie, meloesuitjes en geroosterde zoete aardappel
Ossenhaas Tournedos
Jus van sjalot, gepofte kerstomaat, duxelles, fleur de sel en vadouvan kriel uit de oven en geroosterde bimi
200 gram 36.50 | 300 gram 44.50
Entrecote van de grill
Chimichurry, zwarte knoflookboter, krokante uienringen, witte koolsalade en aardappelwafel
200 gram 26.50 | 300 gram 34.50
BBQ Kip met sinaasappel en tijm 23.75
Perencompote, voorjaarsgroenten met knoflookboter en zeezout
Hoofdgerechten | Vis
Zeewolf filet 23.00
Korst van groene kruiden en hazelnoot, mosterd Hollandaise, groentechips en doperwtencrème.
Zeetong meuniere 34.50
Aardappel rosti, hazelnoot, groene kruiden, roomboter, citroen en waterkerssalade
Zalmfilet 23.75
Risotto met dille en peulgroenten, geplukte kruiden en bloemen en Gruyere kaas
Sliptong 28.50
Voorjaarsgroenten, aardappeltaart, beurre noissette, citroen en peterselie
Hoofdgerechten | Vega
Ravioli van burrata en limoen 23.00
Zee groenten, Pommodori tomaten, walnoten, gedroogde olijf en rucola
Steak Romanesco 22.00
Za’atar, chili, humus, doperwtpuree, groenten chips, kruiden en bloemen
Vegan
Bijgerechten
Brood met aioli en tapenade 6.00 | Vers huisgemaakte friet 3.00 | Dagverse groente 3.50 | Ceasarsalade 3.50 | Geroosterde aardappel met schil en zeezout 3.00
Heeft u een allergie?
Meld dit alsjeblieft bij één van onze medewerkers. Hoewel wij zeer zorgvuldig omgaan met allergenen is kruisbesmetting niet 100% volledig uit te sluiten.
Classics
Geserveerd met verse friet en een gemengde salade
Plate van de dag 23.50
Onze medewerkers informeren je graag.
Gratin van Noordzeevis 22.50
Beurre blanc, gruyere, venkel, spinazie en waterkers
Brasserij burger 22.50
Runderburger met Pancetta, tomaten relish, augurk, tomaat, Provolone kaas, uienringen en coleslaw
Sate 24.50
Kipdijsaté met atjar, krokante ui en satésaus
Sauzen
Mayonaise 0.50 | Ketchup 0.50 | Curry 0.50 | Mosterd 0.50 | Chilisaus 0.50 | Appelmoes 1.00
Desserts
Klassieke Tiramisu 9.50
Dulce de leche, marsala en citroensorbet
Coupe sorbet 9.75
Sinaasappel en framboossorbet, mango en passievruchtsaus met slagroom en gemarineerde sinaasappel
Dame blanche 9.00
Vanille ijs, geslagen room en chocoladesaus
Creme Brulee 10.50
Sinaasappel, kardemom en gebrand met rietsuiker, duindoornijs en room
New York Cheese Cake 9.00
Pistache, caramel, witte chocoladeijs
Speciale koffie
Vlielander koffie 8.00
Dokkumer koffie 8.00
D.O.M. coffee 8.00
Baileys coffee 8.00
Irish coffee 8.00
Spanish coffee 8.00
Italian coffee 8.00
French coffee 8.00
Kindermenu de Brassery
Middag
Tosti kaas 5.00
Met ketchup of curry
Tosti ham/kaas 5.50
Met ketchup of curry
Tomatensoep 4.50
Met een broodje
Broodjes met kruidenboter 4.50
Broodje kroket 5.00
Met mayonaise op wit of bruin brood
Broodje ei 5.00
Gebakken ei op wit of bruin brood
Bordje frites 3.50
Met mayonaise of ketchup
Voor de lekkere trek
Bitterballen 8.50
8 stuks met mayonaise of mosterd
Vegetarische bitterballen 10.50
6 stuks met mayonaise of mosterd
Oude kaas loempia's 12.00
8 stuks met mayonaise of ketchup
Gemengd bittergarnituur 12.50
12 stuks met mayonaise of ketchup
Voorgerechten
Tomatensoep 4.50
Met een broodje
Broodjes met kruidenboter 4.50
Ham & Meloen 7.50
Hoofdgerechten
Kinder kibbeling 10.00
Met frietjes en mayonaise
Bitterballen 4 stuks 10.00
Met frietjes en mayonaise
Kinderburger, rund 12.50
Op een broodje geserveerd met frietjes, mayonaise en ketchup.
Kipfilet 9.50
Met frietjes en mayonaise
Schnitzel 10.50
Met frietjes en mayonaise
Pasta 7.50
Met tomatensaus en geraspte kaas
Bijgerechten
Bakje lekker gezond 3.00
Met komkommer en tomaatjes
Dagverse warme groenten 4.50
Dagelijks wisselende seizoensgroenten
Gemengde salade 4.00
Appelmoes 1.25
Nagerechten
Verrassingsbeker 5.00
Met ijs en slagroom
Vanille-roomijs 5.50
Met slagroom en M&M's
Kindercoupe 6.00
Met aardbeien- en vanille ijs
Wijnkaart de Brassery
Categorieën
Witte wijnen
Vol & krachtig
Rijk's Chenin Blanc 'Touch of Oak' 42.50
Rijk's Wine Estate, Coastal Region Zuid-Afrika | Vol, elegant, kruidig, hints van passievrucht en hout, milde zuren | Chenin Blanc
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 72.50
Gilles et Jean-Jacques Corsin, Bourgogne, Frankrijk | Rijk, zuiver, mooie balans tussen fruit, zuren en houtlagering, iets amandel, honing en boter, krachtige structuur | Chardonnay
Meursault 'Les Grands Charrons' 119.00
Michel Bouzereau et Fils, Bourgogne, Frankrijk | Rijk, krachtig, verfijnde aroma's van fruit, noten, hout, lange afdronk | Chardonnay
Alcohol vrij
Verdejo áldea glas 5.75 | fles 27.50
Spanje, La Mancha | Droog, aroma's van rijp fruit en sappig fris | 100% Verdejo
Fris & Fruitig
Wairau River Sauvignon Blanc 39.50
Wairau River Wines, Marlborough, Nieuw-Zeeland | Zuiver, stuivend, fris en mineraal, passievrucht, groene kruiden, grapefruit | Sauvignon Blanc
Pinot blanc-Auxerrois 37.50
Bernars et Robert Schoffit, Elzas, Frankrijk | Zacht, zuiver, frisse zuren, hints van appel en bloemen | Pinot blanc, Auxerrois
Pouilly-Fumé L'Arret Buffatte 57.50
Annick Tinel-Blondelet, Loire, Frankrijk | Elegant, vol van smaak, mineraal, kruidig, wit fruit, verfijnde afdronk | Sauvignon Blanc
Apostelhoeve 'Cuvée XII' 52.50
Familie Hugo Hulst en Zoon, Maastricht, Nederland | Zacht fruit zoals abrikozen, vijgen en peer, zuiver met frisse zuren, mineraal, iets van amandel | Auxerrois, Müller-Thurgau, Pinot Gris
Verdejo Lías 'Finca Tresolmos' 37.00
Bodegas Garciarévalo, Rueda, Spanje | Stuivende neus, hints van venkel en meloen, lange afdronk | Verdejo
Grüner veltliner kamptal Frisse geur, hints van wilde kruiden en abrikoos, speelse afdronk
Schlosskellerei Gobelsburg, Kemptal, Oostenrijk
45.00
Fruitig & vol
Rioja Muga Blanco 39.50
Bodegas Muga, Rioja, Spanje | Krachtig, rijk, fris, sappig, licht vettig, hout gelagerd | 90% Viura, 10% Malvasia
Chablis 57.50
Domaine Thierry et Charles Hamelin, Bourgogne, Frankrijk | Frisdroog, minerale, complexe smaak, soepel | Chardonnay
Saint-Veran Vieilles Vignes 59.50
Gilles et Jean-Jacques Corsin, Bourgogne, Frankrijk | Finesse, rijkheid, kracht, toast, rijp fruit | Chardonnay
Verdicchio Dei Castelli di Jesi Classico Riserva 'Salmariano' 42.50
Giovanni Marotti Campi, Marche, Italië | Vol, rond, sappig, complex, veel fruit, iets hout | Verdicchio
Rode wijnen
Fris en Fruitig
Fleurie 'Les Marrans' 42.50
Familie Melinand, Beaujolais, Frankrijk | Complexe geur, hints van rozen en rood fruit, sappig, intens, zachte tannines | Gamay
Leyda Pinot Noir 'Classic' 32.50
Viña Leyda, Leyda Valley, Chili | Jong rood fruit als aardbei en kers, zuivere frisheid, milde tannines | Pinot Noir
Vol & Krachtig
Rioja Muga 'Reserva' 59.50
Bodegas Muga, Rioja, Spanje | Aroma's van fruit en vanille, complex, zachte tannines, licht tabak, gekonfijt fruit, milde afdronk | 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 5% Mazualo en Graciano
Rioja Muga 'Reserva Selección Especial' 99.00
Bodegas Muga, Rioja, Spanje | Stevig rood fruit, tonen van vanille, gekonfijt fruit en ceder, complex van smaak en afdronk | 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 5% Mazuelo, 5% Graciano
Rioja Muga 'Gran Reserva' Prado Enea 145.00
Bodegas Muga, Rioja, Spanje | Tabak, chocolade, rozenbottel, complex, gekonfijt fruit, elegant | 80% Tempranillo, 8% Mazuelo, 6% Graciano, 6% Garnacha
Fruitig & vol
Rosso Piceno Superiore 'Naumakos' 35.00
Carminucci, Marche, Italië | Zachte innemende smaak, droog, vol, kruidig, kersen, bramen, zwarte pruimen | 70% Montepulciano, 30% Sangiovese
Valpolicella Classico Superiore Ripasso 'Marogne' 47.50
Fratelli Zeni, Veneto, Italië | Rijke, volle inzet, rood kersenfruit, droog, lichtzoete afdronk van rozijnen en een licht bitter | 60% Corvina, 10% Molinara, 30% Rondinella
Côtes du Rhône Mas de Libian 'Bout D'Zan' 37.50
Familie Thibon, Macagno, Rhône, Frankrijk | Tonen van specerijen, cacao, zoethout, gekonfijt fruit, fijne tannines | 80% Grenache, 20% Syrah
Biologisch
Chianti Classico 72.50
Querciabella, Toscane, Italië | Zeer verfijnd, krachtig, vol, kersen, kreupelhout | 95% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon
Alcohol vrij
Lussory Tempranillo glas 6.25 | fles 32.50
Spanje, La Mancha | Aroma's rode fruitsoorten medium droog | 100% Tempranillo
Open wijnen
Wit
Pinot Grigio 'Gregoris' glas 5.75 | fles 29.50
Giovanni Fattori, Veneto, Italië | Verfijnd, soepel, elegant, aangenaam vol, milde afdronk | Pinot Grigio
Le Dropt Sauvignon Blanc glas 5.25 | fles 27.50
Terre de Vignerons, Sud-Ouest, Frankrijk | Zacht, fris, fruitig, licht exotische tinten, wat kruisbes | Sauvignon Blanc
Verdejo Lías 'Finca glas 6.75 | fles 37.00
Bodegas Garciarévalo, Rueda, Spanje | Stuivende neus, hints van venkel en meloen, lange afdronk | Verdejo
Rosé
Rioja Muga Rosado 39.50
Bodegas Muga, Rioja, Spanje | Fris en sappig, zacht rood fruit, licht kruidig, plezierig bittertje | 60% Garnacha, 10% Tempranillo, 30% Viura
Domaine Le Pive Gris glas 6.00 | fles 30.00
Hugues et Bernard Jeanjean, Languedoc, Frankrijk | Bleekroze, verfijnd, rood fruit, sappig en kruidig | 30% Grenache Noir, 30% Grenache, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc
Rood
Lorca 'Fantasia' Malbec glas 5.75 | fles 29.50
Bodegas y Vinedos Mauricio Lorca, Mendoza, Argentinië | Rijp rood fruit, kruidig, tonen van eikenhout, aroma's van zongedroogd fruit, vanille | Malbec
Los Condes Tempranillo 'Oak Aged' glas 5.25 | fles 26.50
Bodegas 1898 SL. , Cataluña, Spanje | Lichte houtlagering, tonen van kersen, zachte tannine, romige structuur | Tempranillo
Costalago Rosso glas 7.00 | fles 39.50
Fratelli Zeni, Veneto, Italië | Rijke, iets romige smaak, gekonfijt fruit, licht eiken, kersen, afdronk iets van bittere chocolade | 35% Corvina, 35% Corvina Grossa, 15% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon
Mousserend
Prosecco di Valdobbiane 'Extra Dry' glas 9.50 | karaf 23.50 | fles 38.50
Francesco Drusian, Veneto, Italië | Levendig heerlijk fris, appel, romigheid, zuivere afdronk | Glera
Champagne Delot 'Grande Réserve' Brut glas 14.50 | karaf 40.00 | fles 70.00
Delot Père et Fils, Champagne, Frankrijk | Fraai, fris, schoon van smaak, fijne mousse | Pinot Noir
Champagne Barons de Rothschild Brut 120.00
Barons de Rothschuld, Champagne, Frankrijk | Zacht, soepel, rijk, zeer zuiver, complex, fris, aangenaam droog met lange finale | 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir
Alcohol vrij
Lussory Premium Sparkling Zero glas 8.25 | fles 39.50
Spanje, La Mancha | Aroma's van perzik & peer | Blend druiven
Snacks de Brassery
Snacks
Rundvlees bitterballen 8.50
Geserveerd met Franse mosterd, 8 stuks.
Vegan bitterballen 10.50
Geserveerd met Franse mosterd, 6 stuks.
Gefrituurde garnalenmix 10.50
Geserveerd met chilisaus, 6 stuks.
Gemengd bittergarnituur 12.50
Geserveerd met chilisaus en mosterd, 16 stuks.
Nacho's 10.50
Tortillachips met cheddarkaas, tomaten salsa, guacamole, zure room en chilisaus.
Gestoomde vegetarische gyoza dim sums 9.75
Geserveerd met chilisaus, 6 stuks.
Oude kaas loempia's 12.00
Geserveerd met chilisaus, 8 stuks.
Oude Bunkerkaas 12.00
Met perenchutney en noten
Portie Beemster kaas 9.50
Geserveerd met Friesche grove mosterd.
Portie Spaanse chorizoworst 8.50
Met groene olijven.
Portie knoflookolijven 6.00
Groene pitloze olijven met knoflook.
Kip Yakitori spiesjes 10.50
Geserveerd met hoisinsaus en bosui, 6 stuks.
Pittige mini loempia's met kip 10.00
Geserveerd met chilisaus, 8 stuks.
Broodplankje 6.00
Geserveerd met olie, zeezout en tapenade.