The start of new memories

ss Rotterdam
verhalenactie van start

ss Rotterdam verhalenactie van start

Wie heeft er geen fijne herinnering aan het ss Rotterdam? Zet een stap aan boord en je voelt dat er ontelbaar veel verhalen over dit stoomschip te vertellen zijn. Mensen hebben hier hun geliefden ontmoet, hebben een nieuwe start gemaakt of hebben als kind het grote avontuur beleefd: de wijde wereld in. Voor de bemanning was dit schip jarenlang een thuis.

Ter ere van het 60-jarig jubileum van het ss Rotterdam zijn we op zoek naar al deze mooie verhalen! Heb jij een herinnering aan het ss Rotterdam? Of ken je iemand – een vriend, oma of buurman – die echt zijn of haar verhaal moet opschrijven? Laat deze verhalenactie dan zeker niet aan je voorbij gaan!

Naast dat we al deze verhalen online vastleggen, maken we een unieke bundel met de 60 leuke, ontroerende en mooie verhalen: 60 jaar schip in 60 verhalen. De schrijver van het meest bijzondere verhaal wint een overnachting en dinerarrangement voor 2 personen!

Vertel! Wat is jouw verhaal?

Verloop van de verhalenactie

1. Schrijven: maak een schrijversprofiel aan op Sweek en publiceer jouw verhaal. Je kunt publiceren en aanpassen vanaf de start van de actie: 8 oktober 2018 t/m de deadline: 31 januari 2019. Stuur je liever je verhaal per e-mail in? Neem contact op via support@sweek.com.

2. Jurybeoodeling: het team van het ss Rotterdam en Sweek lezen in februari en maart alle verhalen en selecteren de meest bijzondere, beste, grappigste en meest ontroerende 60 verhalen.

3. Bekendmaking: via een mail en sociale media maken wij 4 april 2019 bekend welke verhalen opgenomen worden in de bundel. Deze auteurs ontvangen ook een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking in mei! Tijdens dit evenement maken wij de winnaar van de prijs voor het meest bijzondere verhaal over het ss Rotterdam bekend.

4. Lezen: vanaf de start van de verhalenactie kun je verhalen over het ss Rotterdam vinden en gratis lezen door op Sweek te zoeken op ssrotterdam of door op deze link te klikken: https://sweek.com/search/ssRotterdam

Ook na afloop van de actie kun je blijven lezen!

Deelnemen aan de verhalenactie

Heb je een mooi verhaal en wil je deelnemen aan deze verhalenactie? Bezoek dan de website van Sweek en lees daar stap voor stap wat je moet doen om deel te kunnen nemen aan deze verhalenactie.