WestCord Hotel Delft is Healthcare Assessed Venue

WestCord Hotel Delft is Healthcare Assessed Venue

Er gelden strikte regels voor farmaceutische bedrijven bij het organiseren, sponsoren of bij deelname aan een medisch congres, waarbij de kosten openbaar gemaakt moeten worden in het transparantieregister voor de gezondheidszorg. WestCord Hotel Delft heeft een audit uit laten voeren om aan te tonen dat wordt voldaan aan de eisen voor het hosten van medische congressen en is bekroond met het certificaat: ‘Assessed Healthcare Venue’. De audit is uitgevoerd door Compliant Venues Ltd, een onafhankelijke organisatie die assessment- en trainingsoplossingen biedt voor vergaderlocaties die werken met klanten uit de gezondheidszorg. De kwalificatiecriteria zijn zeer streng, waarbij locaties verplicht zijn om een beoordeling, audit en uitgebreide training te ondergaan voordat ze in overweging worden genomen.

Certified Healthcare Venues voldoen aan de Healthcare Compliance Code. De Healthcare Compliance Code omvat regelgevingen die zijn bedoeld om de relatie tussen bedrijven in de gezondheidszorg, biowetenschappen en professionals in de gezondheidszorg te begeleiden. Van belang is dat beslissingen die worden genomen, vrij zijn van commerciële belangen.

In de medische sector zijn specifieke regels voor geneesmiddelenreclame van toepassing in Europa. Naast de Gedragscode Geneesmiddelen Reclame en informatievoorziening over voorgeschreven medicijnen, zijn de regels ook van toepassing op betalingen van farmaceutische bedrijven die mogelijk het recept, de levering of het gebruik van een geneesmiddel kunnen bevorderen. De advertentieregels hebben daarnaast ook gevolgen bij het organiseren van wetenschappelijke congressen en cursussen voor artsen en andere beroepsprofessionals in de gezondheidszorg die worden gefinancierd of georganiseerd door farmaceutische bedrijven. Met het ‘Green certificate’, het hoogst beschikbare certificaat, laat WestCord Hotel Delft zien dat zij het beleid en de afspraken voor specifieke behoeften ondersteunen bij de organisatie van een bijeenkomst voor de medische sector.

Klik hier voor meer informatie: http://www.healthcare-venues.com/venues/82090