Ontdek de Waddeneilanden

De mooiste wandelroutes

Wandelen op de Waddeneilanden

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het weer hoog tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Voor velen het mooiste seizoen van het jaar en een feest voor de echte buitenmens! De natuur kleurt bijna alle kleuren van de regenboog en omringt je met de lekkerste geuren en mooiste geluiden. Ontdek de Wadden op zijn mooist in de herfst!

Vlieland verkennen met de benenwagen – 8,29 km

Vlieland

Klein in formaat, maar met grote natuurgebieden. Brede stranden, bos, duinen en wad: Vlieland heeft alles voor de natuurliefhebber. De grote verscheidenheid aan planten en dieren maakt dat dit één van de mooiste plekken van Nederland om te wandelen. Je vindt hier bijvoorbeeld talloze vogelsoorten die hier leven, broeden of op doortocht zijn. Het beste ontdek je Vlieland natuurlijk te voet! Deze route voert je door de duinen en bossen van het eiland en laat je kennis maken met Oost-Vlieland. Extra leuk: de route begint en eindigt bij Bakkerij Westers, waar WestCord Hotels zijn oorsprong vindt.

Bekijk de route

Onder het oog van de Brandaris – 21,87 km

Terschelling

Voor de wandelaar die van een uitdaging houdt is deze route door het landschap van Terschelling perfect. Op Terschelling ontdek je het echte eilandgevoel. Overal waar je gaat zie, ruik en voel je de natuur. Het eiland barst van de bezienswaardigheden, mooie verborgen plekjes en ongerepte natuur. Een must voor de buitenmens! Deze route neemt je mee door het bos, uitzichtpunten en dorpjes. Sluit de wandeling af bij ApartHotel Boschrijck en plof neer voor een welverdiende borrel bij Brasserie Boschrijck, of ga voor een culinair diner met uitzicht op baai van West-Terschelling bij Restaurant op West bij WestCord Hotel Schylge.

Ga eropuit!

Midsland Polder, Duinen en Strand – 12,06 km

Terschelling

Liever een makkelijke wandeling? Ga dan voor deze route. Een stuk korter, maar zeker niet minder mooi. Laat je langs een paar mooie historische dorpjes voeren en de mooie polders van Terschelling. Tip: onderweg kom je vlak langs een aantal strandpaviljoens. Ga voor een korte break met koffie en een taartje en geniet van het fantastische uitzicht. Eenmaal uitgerust vervolg je je weg terug naar het eindpunt.

Bekijk de route

Afwisseling op Ameland – 38,78 km

Ameland

Ook Ameland is een lust voor het oog voor mensen die van natuur houden! De noordkust van Ameland is een uitgestrekt duingebied met een 27 kilometer lang zandstrand. Het strand van Ameland behoort bij de top 5 mooiste stranden van Nederland. Via slingerende wandelpaden door de kwelders, het wad en de gezellige dorpjes ontdek je Ameland op z’n mooist. Gecombineerd met een heerlijke overnachting bij WestCord Hotel Ameland is dit een fantastisch recept voor een weekje of weekend weg. Deze route is voor de doorgewinterde wandelaar, maar niet gevreesd, je kunt de wandeling gerust inkorten als je wilt.

Ontdek de route