Blog

5 prachtige fietsroutes in Nederland die echt de moeite waard zijn

5 prachtige fietsroutes in Nederland

Nederland is een heerlijk fietsland. Door de afwisselende landschappen en de vele natuurgebieden die Nederland telt, is er voor ieder wat wils! Of je nu wilt fietsen door de bossen, de duinen of op de hei, Nederland biedt zoveel bijzondere plekken die je anders nooit zou ontdekken. En nog een voordeel: Nederland is niet zo groot, dus alles is dichtbij! Voor een vakantie in eigen land is daarom een fietsvakantie echt de moeite waard. Wij hebben voor jou alvast 5 prachtige fietsroutes op een rijtje gezet die echt de moeite waard zijn!

Door Koninklijke heide en bossen (36 km)

De Koninklijke Route is een van de meest bijzondere fietsroutes over de Veluwe. Deze route loopt dwars door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. De Koninklijke Houtvesterij maakt deel uit van Kroondomein het Loo, een landgoed met een rijke cultuurhistorie en prachtige landschappen waartoe ook het Paleispark bwestcord hotel de veluweehoort. De bossen vormen samen het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Deze fietsroute brengt u ook langs het prachtige Kasteel Cannenburgh, een 16e-eeuws kasteel in Vaassen. De ideale uitvalsbasis voor deze fietsroute is WestCord Hotel de Veluwe in Garderen. Tip! Volgens Veluwe-specialist Erik is het fietspad tussen Garderen en Drie de allermooiste van de Veluwe.

Buiksloterdijkroute (37.2 km)

Nog zo een bijzondere fietsroute, maar dit keer onder de rook van Amsterdam. De Buiksloterdijkroute leid je langs de dijken van Waterland en het IJ. Wie had dat gedacht, dat er zoveel mooie natuur dichtbij de hoofdstad te vinden zou zijn. Je passeert prachtige idyllische dorpjes zoals Monnickendam, Zunderdorp en Broek in Waterland, waar het lijkt alsof de tijd even heeft stilgestaan. Deze waren nog bevroren in de tijd van de Zuiderzee. Je kunt zelfs nog een uitstapje maken naar het idyllische schiereiland Marken. Overnachten kan dichtbij in een van de WestCord Hotels Amsterdam.

De Elfstedentocht op de fiets (254 km)

Ontdek het mooiste van Friesland tijdens de Elfstedentocht op de fiets. De vraag is of deze legendarische tocht op het ijs ooit nog gaat plaatsvinden, maar al deze elf Friese dorpen kun jij zelf op de fiets ontdekken! Deze fietstocht leid je dwars door het prachtige Friese landschap en eindigt in Leeuwarden. De stad waar je ook heerlijk met een praalboot door de stad kunt varen en bijvoorbeeld het start- en finishpunt van de historische Elfstedentocht kunt ervaren. Deze bijzondere tour is maar liefst 254 km in totaal. Overnachten is dan ideaal in WTC Hotel Leeuwarden.

Molen fietsroute Kinderdijk (42.2 km)

Deze Molen fietsroute heeft een oer-Hollands karakter. Je fietst door het prachtige poldergebied van Zuid-Holland en al fietsend vertelt het landschap het verhaal van dit unieke landschap. Onderweg fiets je langs veel molens en ook de molens van Kinderdijk worden uiteraard niet overgeslagen! Deze 19 molens zijn wereldberoemd en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De molens maken het mogelijk dat wij Nederlanders onder het zeeniveau wonen. Overnachten kun je in Rotterdam bij Hotel New York en op het ss Rotterdam.

 

 

De Lauwersmeerroute in noordwest Groningen (40 km)

Deze fietstocht start in het dorpje Ulrum. Je kunt hier alvast beginnen met een heerlijk kopje thee in de Theefabriek. Een sfeervolle theeschenkerij gecombineerd met een theemuseum. Vervolgens fiets je door het oude vissersdorp Zoutkamp en Nationaal Park Lauwersmeer. De Lauwerszee werd in 1969 afgesloten van de Waddenzee, waardoor het Lauwersmeer overbleef. Hier is nu een uniek natuurgebied ontstaan. Een prachtig gebied om per fiets te ontdekken. Bekijk de complete Lauwersmeerroute.

Tip! Combineer deze route met een bezoek aan de veelzijdige stad Groningen. Overnachten kun je in het hart van de stad, op de Grote Markt, bij The Market Hotel Groningen.

Fietsvakantie in eigen land

Elke fietsroute heeft zijn eigen charme en ze zijn stuk voor stuk allemaal uniek. Je komt om plekken waar je anders misschien wel nooit zou komen en Nederland heeft zoveel bijzondere plekken om te ontdekken! De fietsroutes liggen in de omgeving van de WestCord Hotels, waardoor je er een meerdaagse fietsvakantie van kunt maken. Zo kun je meerdere gebieden in Nederland combineren om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige rustgevende Veluwe in combinatie met de dynamiek van de stad Amsterdam. Dat maakt jouw vakantie nog meer uniek!

Wees Welkom Weken

Kortom; Nederland biedt zoveel moois, voor een geslaagde zomervakantie hoef je echt de grens niet over. WestCord Hotels biedt compleet verzorgde, meerdaagse vakanties, waardoor je de mooiste plekjes van Nederland kunt ontdekken.

Cityhoppen, wandelen in de bossen of relaxen op het strand. Alleen, met partner of met het hele gezin. Wees welkom voor een onbezorgde vakantie in één van onze hotels of stel zelf je ideale 3-, 5- of 8-daagse fietsvakantie samen met hotels naar keuze.

Meer informatie